LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Yeshterr » 07.02.2012 18:47

Ty kontrolky se Ti rozsvítily za běhu motoru, nebo po chcípnutí?
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 07.02.2012 19:36

to milan26 - kolikrát si od montáže LPG do auta byl na seřízení auta ????

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 20:13

Myslim, že za chodu- nechodu, nevim přesně, ale myslim že zachodu - byl to sjezd na okruh a modlil jsem se ať to jede a na kontrole jsem byl 2. Příští týden, možná zítra tam raději zajedu :nixw: 8O
Mam najeto teprve cca 5.000 km .... ale říkám, vše OK až teď na tu zimu poslední dobou ...

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 07.02.2012 21:07

No, máš to v záruce, tak ať se snažej, přesně tak. Ale o tu plnou plynu zdarma už bych jim bejt tebou řekl, ať se Ti to courání z Barrandova do Michle už nějak kompenzuje :nunu:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 22:09

No mam, taky že sebou vemu raději fakturu a nevíte kolik stojí taková kontrola napojení na ten počítač a tak? Řeknu jim také,, že mi svítí červené světlo - rezerva už při 150 km dojezdu, někdo psal že to jde upravit, tak třeba na těch 70 jako je normoš dojezd? Mno zítra dám vědět a plná nádrž ... :totlsmile: dobrej vtip :wink: , ale pokud to bude dělat stále a zas tam budu muset, už jim to řeknu a pls poraďte s tou cenou, ať se mě nesmažej zas nějak natáhnout, známe to ... :nunu:

Děkuju :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 07.02.2012 22:59

No, hele asi takhle. Máš to v záruce, tak nevím, co chceš platit. ONI musí disponovat diagnostikou, ty jseš jejich zákazník. Dám Ti příklad - Poprvé, když jsem jel plynařům na harfu "hodit jejich práci na hlavu", jsem jim tam udělal trochu vítr, neb jsem byl nasrán. Leč vše bez urážení, sprostých slov, jen důrazně a vše jsem měl podloženo argumenty. Svou chybu přiznali víceméně vše odstranili a jako omluvu mi na mou výtku, že si kvůli nim projíždím svoje palivo, dali plnou LPG zdarma. Už jsem to tu kdysi psal. Podruhé jsem tam jel na doseřízení, byla chudá směs. Nakonec byla prasklá hadice ovětrání klikové skříně. Když jsem to zjistil, zavolal jsem jim, že jsem ochotný práci mechanika zaplatit a že chyba byla v motoru. To oni nechtěli, naopak mi dotřetice vyměnili vadný reduktor z výroby. Opět zadarmo, vše je v záruce, stále platí i záruka na dílo. Tímto si u mne vylepšili reputaci za ten jejich "úvod" a teď jim zase vyjdu kdykoliv vstříc já. A kdyby náhodou, tak na harfě dělají i servis na tom Tvém Magicu :wink:
Obrázek

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 23:18

Jasný díky, ale přeci KONTROLA se platí ne? A pokud tam něco bude, tak záruka by to měla vyřešit no. To je jako kontrola třeba na zimu auta , taky stojí 200 a potom buď oprava a nebo oprava v záruce, víš jak to myslim. Zatim jedu zjistit, jestli se tam něco děje :nixw: A díky za info o té harfe :wink: no psal jsem jim mail a psal i jestli to něco stojí a i tak tam pojedu a mam dost špatné období, takže jestli mě ....., tak :nunu:

Dobrou noc :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 08.02.2012 10:44

Tohle není ale žádná KONTROLA, tohle je to, že ONI posrali instalaci a nazývá se to REKLAMACE!!! Kontrolou rozumím prohlídku systému, když chci ze své vůle nechat zařízení překontrolovat z důvodu že jsem někde něco utrhnul, urazil, po nehodě, nebo protože Ti to přikazuje vyhláška (roční revize). Nikoliv však z toho důvodu, že Ti to sprasili a za to z Tebe budou tahat prachy...Chápu, že ne každý se chce/má psychicky na to se s touhle svoločí hádat, tudíž bych to v Tvém případě zkusil už natvrdo řešit přes ČOIku nebo Sdružení ochrany spotřebitele. Nevím jak funguje to druhé, nicméně ČOIka má povinnost se zabývat každou stížností, ač neoprávněnou či naprosto dementní. Manželka dělá ve skoro stejném resortu a když občas vidím ty stížnosti, kterými se musí zabývat...ale prostě musí. Rozjeď to konečně na nějaký úrovni, ať tě ty idioti přestanou tahat za nos a tahat z Tebe prachy. Oni nse k Tobě pak začnou chovat jinak, když uvidí, co jsi proti nim inicioval. Věř mi :palec_nahoru:
Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 08.02.2012 12:58

Přesně jak píše yesther máš na to 2.roky záruku,když ti to blbne tak závadu by ti měli zdarma odstranit!! :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 08.02.2012 16:25

Kluci moji děkuju za domluvu :palec_nahoru: a souhlasim s váma, nějak jsem to špatně vzal a ANO beru to jako reklamaci.

Jinak jsem tam byl a naštvali mě, za prvé mi včera neodepsali na mail, jelikož jsem tam jel zbytecně, měli tam 4 auta na přestavbu a neměli na mě vůbec čas a takhle to maj až do 17 - a to jsem objednán na 8:00 :nunu: Takže to musim vydržet a slečna v kanceláři mi řekla, že tam bude asi nejaký problém :-D Že ať jezdim raději na benzín, nebo ať přepínám LPG ručně po zahřátí ... Takže to budu dělat takhle, jsem zvědavej jestli to bude dělat i zítra tímto stylem a pak to napíchnou na počítač a uvidí se mno :nixw:

Tak to snad vydrží a díky, budu informovat :nazdravi: JO A JEŠTĚ DÍKY ZA TU ČOI, kdyby náhodou :nunu: :palec_nahoru:

PS: prej se lidi zbláznili s přestavbama :bravo22:

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 08.02.2012 16:32

Ahoj, přidám jednu svoji zkušenost, třeba se to bude někomu hodit. Mám Lovato - viz podpis, asi 1,5 roku, najeto cca 26 tis. na LPG. Spokojen, nestěžuju si. Loňská zima v pohodě, přepínání do LPG prakticky neznatelné, bez cukání... Letošní zima při teplotách pod nulou při přepnutí zakolísání motoru, škubnutí, pak se to chytlo a jelo to ok. Při nižších teplotách zhoršení, největší krize cca před týdnem, kdy s autem plným lidí jsem ráno při minus 10 přejížděl frekventovanou hlavní a hned po rozjezdu ze stopky se to zrovna přeplo do LPG, skoro to chcíplo, přeskákal jsem to nějak, ale auta na hlavní musely zpomalit - Fuj! :palec_dolu: . Takže v rámci záruky jsem jel k montážníkům, kde jsem jim řekl že na mém starém systému LPG Vialle mi něco podobného dělal elmag. ventil na reduktoru. Celkem se mnou pán souhlasil, že by to mohlo být ono. Tudíž sundal cívku z ventilu, vyšrouboval ventil, byl hnědý jakoby od hustého oleje, váleček zapatlaný, i když nevypadalo to až tak hrozně jako na starém autě. Vyčistil v benzínu a dal zpět. S tím, že pokud to bude dál zlobit, abych se zastavil, budou hledat dál (filtry atd.). Ale nezlobí, bylo to ono. Nyní to zase přepíná tak, že to ani nepoznám - i v mrazech. Jednoduchá věc, kterou si udělá každý sám, když je třeba. V LPG jsou totiž nečistoty, kderé projdou i přes filtry, semtam člověk natankuje humus. Na tom ventilu se to nalepí a protože je to tam na těsno, časem se to slepí a i když cívka ventil otevře, nepřetlačí ten odpor slepeniny. Když je motor v zátahu, sání a podtlak to zpočátku zvládne a pomůže otevření ventilu, ale časem už ani to ne. Takže vyndat, vyčistit a je to.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 08.02.2012 23:58

:palec_nahoru: a co že mam vyndat ? :-D Vůbev nevim, jako lajk o co jde :dih: a díky za INFO! Jinak ty tvoje problémy se nějak hodně podobají co proživám já :puke_r: :nixw:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 07:47

Milane, to sám nevyndavej, máš to v záruce! MH30 taky popisuje, že mu to dělal technik. Trvej po opravě na zkušební jízdě s technikem a řiď auto sám. To bude asi nejlepší.
Obrázek

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 09.02.2012 07:52

Jo, naprosto souhlasím. Navíc, ty máš najeto 5000, takže to možná bude něco jinýho. Pokud máš vyfocený reduktor, zkusím ti to ukázat. Ale ber to opravdu jen pro info, nelez do toho. Protože podle p. Murphyho se ti tutově něco nepovede a montážníci tě pak pošlou do p.... Co máš vlastně za systém? Máš tu tolik příspěvků, že nemám sílu to hledat. Nechceš si to dát do podpisu?
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 09.02.2012 13:16

Ahoj, už celý týden mám ve Focusu namontované LPG a po prvních dvou tankováních za pár stovek procházím až nekritickým prvotním nadšením. Tady i jinde na webu jsem našel všechny odpovědi které jsem hledal, ale zajímala by mě jedna věc - například firma Flaga nabízí zásobníky na LPG na vytápění rodinných domů: http://www.flaga.cz/cs/produkty-a-sluzb ... ky-na-plyn. Když si vzpomenu na počátky LPG ve Škodivkách a různé domácí pokusy s plněním z PB lahví a na své plnítko turistických bombiček z dvoukilovky, jak velký technický problém by byl doplnit tu velkou nádrž na LPG o plnící ventil k autu? Určitě bude tenhle plyn výrazně levnější a mít barák ve vesnici bez plynofikace, mohlo by být zajímavé mít pro širší rodinu soukromou pumpu. :D
Uvažuji správně nebo blábolím nesmysly?
Jo, ještě - jak je to s přeplňováním při tankování? Když mám toroid 47 l, při plnění do 80% bych měl brát něco pod 40 litrů. Jak pozná stojan že už je plno? Dosáhne se limitního tlaku v nádrži? Měl jsem za to že za dané teploty a objemu je v nádrži rovnovážný stav mezi kapalnou a plynnou fází a je vcelku jedno jestli je nádrž plná z 10 nebo 90%. Ale je pravda že fyziku jsem měl naposled na střední a tyhlencty izochorické a izobarické děje mě nikdy moc nebraly.
Naposledy upravil(a) VH123 dne 09.02.2012 13:24, celkem upraveno 1 x.
Vojta

Odpovědět

Zpět na „Motor“