LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od ybuba » 06.02.2012 19:01

jimm píše:
Wolf2 píše:Tak to jsem ještě neslyšel ,aby se do LPG něco přidávalo na zimu :bebng: Rozdíl mezi letním a zimním LPG je tak možná v poměru propanu a butanu :wink:
Jo to bude asi ono jak píšeš,já jenom vím že je jiný lpg v zimě a jiný v létě a je to asi ten poměr propan - butan :palec_nahoru:
Jo jo, taky si vybavuji, jak jsem ještě se starým autem jezdil na LPG, že se v zimě měnil na čerpačce poměr propanu-butanu. Tuším, že to bylo 40:60 a naopak. Proto nebyl LPG v zimě ani tak o moc dražší, jako že se na něj spíše najelo méně km :idea:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 06.02.2012 19:11

Taky mi to sem tam přepne na benzín když v těchto mrazech prudčeji akceleruji. Ihned přepínám na LPG zpět a zvolním tempo. Reduktor mám tady:
Obrázek
Nad kvalitou LPG se nemá cenu rozčilovat asi stejně jako u benzínu nebo nafty :?
Cena aktuálně:
Kladno 16,90
Stehelčeves 17,40
Slaný 17,90
Shell R7 18,90
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

viking_xrv
Nováček
Nováček

Příspěvek od viking_xrv » 06.02.2012 20:52

jako novacek dekuji vsem za jejich LPG prispevky. Premyslel jsem premyslel a nakonec jsem si rikal, ze si necham poradit co a jak od odbornika.
V mem pripade jsem dospel k systemu PRINS a fa. greenfuel.cz, p.Outrata.
Takze jsem zavolal a sotva jsem domluvil, slysel jsem "etiketa rika STOP - do 1.6 16V motoru plyn nenamontuju bo se to kurvi".
Trochu jsem to zestrucnil a prisprostil - ale zaver (muj) je patrny.
Budu jezdit dal na BA95 a LPG nandam az do dalsiho samochodu.

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 06.02.2012 21:17

viking_xrv píše:Budu jezdit dal na BA95 a LPG nandam az do dalsiho samochodu.
Přeji hodně najetých kilometrů a málo slz při placení za natankováný benzín :lol: :lol:

to all - při nynějších teplotách -12C až -20C nemám problém při jakémkoliv stylu jízdy na LPG (žádné nechtěné přepínání a td.) :bravo22: musím pochválít svého Fíkuse :huraa: :huraa:
Ale nejméně tři kolegové z práce mají stejný problém jako tady všichni (nenadálé přepínání za jízdy a td.) čím to asi bude :ble2:

cena LPG v okolí
16.90kč - Stará Boleslav
17.40kč - R10 Benátky n.J.
17.50kč - Jičín "Benzina"

Kombík
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kombík » 06.02.2012 21:25

Když jsem vybíral plyn tak jsem se rozhodl po delším uvažování pro značku Prins.Mám již třetí auto na plyn.V Brně se se mnou také moc nechtěli bavit ,ale ve Fryštáku ,kde jej také montují tak jej bez problémů namontovali a mám najeto 30 tisíc km a nemám ani přimazávání.Nejdůležitější u plynu je pravidelná kontrola vůle ventilů , protože šidí materiál jak na ventilech tak na sedlech.Je potřeba každých 15 až 20 tisíc km kontrovat vůli, pokud není vůle hrozí podpálení ventilů a oprava do tisíců.Je také možnost dát nová sedla a lepší ventily, ale jsou to peníze navíc.Je zajímavé , že u favoritů a felicií problémy s ventily nebyly.Spotřeba LPG je u mne za 30 tisíc km 8 l na 100km u benzinu byla 7 l a nejezdím na spotřebu do 10 % nad limit.Ještě k výměně oleje u plynu by se něl měnit po 10 tisících , protože spalováním plynu vznikají kyseliny a ne saze a tak se zdá ,že olej je v pořádku, ale opak je pravdou, stejně jako u aut na směs alkoholu a benzínu.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 06.02.2012 21:38

Když pišete okolí cen tak přídam kolik mám možnost :)
Hranice Shell: 17,40kč
Teplice Shell: 17,70kč
Hranice čsad 17,50kč
Bělotin Primagas s kartou pro zakaznika 16,30 kč jinak 16,80kč
Olomouc tam moc nejezdím s kartou slevovou 15,70kč jinak 16,20kč

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 06.02.2012 21:43

Kombík píše:Ještě k výměně oleje u plynu by se něl měnit po 10 tisících , protože spalováním plynu vznikají kyseliny a ne saze a tak se zdá ,že olej je v pořádku, ale opak je pravdou, stejně jako u aut na směs alkoholu a benzínu.
To s tebou vůbec nesouhlasím a řekl bych ,že je to hloupost :irre: Olej se vyměňuje stejně ,jako při provozu na benzín :wink:

Kombík
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kombík » 06.02.2012 21:52

Přečti si dnešní svět motorů a je tam pojednání o plynu a LPG .Pokud nevěříš udělej rozbor, ale bude to dražší než 10 zkrácených výměn.Názor na zkrácení výměny jsem slyšel od více praktyků, co montují plyn a něco na tom bude.U vicepalivových motorů se mění olej u fordů po 10000 km právě z toho důvodu.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.02.2012 22:24

viking_xrv píše:... od odbornika.
... fa. greenfuel.cz, p.Outrata.
... "etiketa rika STOP - do 1.6 16V motoru plyn nenamontuju bo se to kurvi".
...
Hmm, to bude tedy asi opravdu "pan odborník" :bebng: , jeho argument je vážně jako vyšitý.
Připadá mi to jako v práci, všechno je špatně, ale nikdo nedokáže definovat ani popsat v čem a proč, takových odborníků znám celá stáda ... :dih:
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.02.2012 22:27

Wolf2 píše:... - při nynějších teplotách -12C až -20C nemám problém při jakémkoliv stylu jízdy na LPG (žádné nechtěné přepínání a td.) ...
Nerad bych to zakřiknul, ale taky nemám v nynějších mrazech s LPG žádný problém :huraa: Teď mě spíše trápí akumulátor, moc se mu po ránu nechce, ale zatím to ještě stíhá :gott:
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 06.02.2012 22:30

to Kombík - Pokud chceš utrácet za zbytečnou výměnu oleje ,tak prosím ,já ti v tom bránit nebudu :wink: Najezdil jsem s Ford-y na LPG přes 200 000km na LPG a nikdy jsem neměnil olej dříve než kolem 15 000 km jak se má dle výrobce a nikdy nebyl žádný problém a podotýkám ,nebylo tam ani žádné domazávání a ostatní blbosti ,které vám prodejci v rámci jejich zisku vnucují .
Kdysi dávno jsem si na zkoušku koupil zázrak jménem Flashlube , v ČR to moc nebylo rozšířené a ptal jsem se třech úpravců automobilů na LPG a bylo mi řečeno ,že je to zbytečné a td. Za dva roky poté ,když jsem byl na servisní prohlídce mi byl nabídnut tento zázrak stejným člověkem (volal jsem i ostatním prodejcům) , co mi dříve říkal ,že je to zbytečné. :irre: :irre: Tak proč asi mi to doporučoval ??? Prostě všechno je to jen obchod a zisk prodejců :wink: Samozřejmě nikomu neříkám ,ať si nevyměňuje olej po ujetí 10000km ,nebo si nenechá namontovat Flashlube ,prostě pokud se budeš cítit dobře ,tak vše dělej ,jak píšou třeba v SM :lol:

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 09:48

Wolf2 píše:Kde máš namontovaný reduktor, je někde na místě ,kde na něj při jízdě fouká studenej vzduch ???

Zapoměl jsem to vyfotit včera, ale nemělo by na něj nějak extra foukat. :nixw:
Dneska pošlu fotku a snad to dělá ta zima, jinak vše OK :)

Kluci mam už najeto kolem 5.000 km s LPG :)
V kolika mam raději zajet na nějakou kontrolu, tam kde mi to dělali a čeká mě nečeho výměna?
Když bude vše OK, neměla by že?
Jinak, až na to přepnutí teď v zimě zpět na benín na okruhu a cukání vše v poho.

dÍKY za radu a LPG zdar :palec_nahoru:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 07.02.2012 10:03

milan26 píše:Ahoj, tak až dneska, při -16 se trochu ozvalo LPG. Ráno nastartuji pohoda, že to přeskočí skoro za 3x tak delší ujetou vzdálenost, chápu přeci jen -16 je už hrozný :bebng: Potom jedu na okruhu a přeskočí, to co normoš nepoznám jsem zas poznal, že auto se jakoby zatřepalo ale jedu ...
A najednou bliká a pípá výstražné světo na tom ovladači :arrow: takže vypnu a zapnu :arrow: auto při každém zrychlení se cuká a potom už zase v poho celou cestu do práce :nixw:

Už se vám to taky stalo, jinak jezdim úplně bez problému, tedy až na dnešek. Jestli mam zajet do sevisu kde mi to dělali na nějakou kontrolu, nebo za to může ta hnusná zima :?:

Díky za radu

Hezký den bez problémů :)
Včera mi to taky udělalo, pokaždé, když jsem sešlápnul plyn na podlahu. Volal jsem plynařům, prý je to to ochlazování reduktoru, holt neduh LPG v nízkých teplotách. Mám reduktor celkem nízko, musím mrknout, jestli se náporově neochlazuje ale asi z té spodní části trochu jo.

Tudíž Milane, asi netřeba plašit, jako jsem včera plašil já...nicméně mi bylo divné, že to dělá zrovna pár dnů po výměně reduktoru a na nižší teploty jsem nějak nepomyslel.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 10:08

No já trochu plašil, spíše jsem napsal vám sem, jelikož jsem si myslel že to bude něco s tou Ruskou zimou :) Ale díky ti, že jsi to zjistil, napsal a aspoň jsem se uklidnil a už at je zas teplo :bebng:

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 07.02.2012 17:10

Tak dneska mi zase LPG prichystalo vzrůšo cestou do práce, bohužel :nunu:

Auto stálo lehce přez 24 hodin na parkovišti v mrazech - nastartoval jsem a vyfotil pár fotek LPG a motoru, ktere sem pak poslu a po chvilce odjizdim. LPG se po ceste prepina a najednou citim nejaky pruser. Auto opet cuka a dokonce 2x chcipne pri jizde a slysim jen cvakani plynu z kufru, jakoby se nechtelo prepnout. Takze jsem rychle v jizde zase nastartoval - zamnou uz fronta :-D a jedu a vse OK a najednou na najezdu na okruh opet cukani, plyn se prepnul na benzin, zasvitil zluty kohoutek a pak hned ta cervena olejovnicka, sam se prepnul zas na LPG a zdalo se mi chvili, ze auto netahne a po chvilce zase v poho a celou cestu do prace OK. Takze se zase bojim, co to udela vecer ve 21 az pojedu domu :( po delsim stani ...

Co vy na to? Asi se radeji stavim NEKDY na prohlidku, na napichnuti na pocitac ... Chjooo

Omlouvam se za chyby a hacky, pisu z mobilu ;)

Hezký večer

Odpovědět

Zpět na „Motor“