LPG - montáže a zkušenosti sem...
- misakxt
- Junior
Re: LPG - výrobce AC
v zákoně 341/ 2002 se vysloveně píše - .....vozidlo poháněné LPG nebo CNG musí být opatřeno nálepkou umístěnou na zadní části vozidla v pravém horním, popřípadě dolním rohu s napisem "LPG" nebo "CNG". Toť vše. Nic o zadním skle tam není jak si mnozí myslí - takže když budeš vozit vzadu na platu nebo kde koliv jined je úplně jedno protože zákon nic o viditelném vylepení na zadním skle neříká. Je to tam dost obecně napsané.Ani není nikde napsáno jak ta samolepka má vypadat.
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- jimm
- Zkušený
jo to je pravda
přesto si ji plynaři včetně mě lepí na zadní sklo.

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- vijaCZEk
- Zkušený
Já ji pro jistotu nemám vůbec, ventil mám v zadním nárazníku, ale pokud se člověk hodně nesehne tak vidět nejde takže nikdo ani neví, že to je na plyn
Jediný kdy by mohl být asi problém je na technické, ale to budu řešit až se to bude blížit 

- misakxt
- Junior
Plynaři to lepí na zadní okno kvůli tomu že tam mají napsanou svojí reklamu
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- ybuba
- Pokročilý
Protože jsem si nedávno LPG dal nainstalovat, zajímal jsem se, mimo jiné, také o to označení. To co cituješ je jasně dané, navíc pro označení ale platí metodika Ministerstva dopravy, která přesně specifikuje označení (tedy jeho provedení) - viz příloha: Jinak co se týká té viditelnosti, ve vlastním zájmu bych tu nálepku právě dal na viditelné místo, ať ostaní vidí, že jedu na plyn, alespoň se teoreticky budou držet dál ode mne a nebudou se mi lepit na zadekmisakxt píše:v zákoně 341/ 2002 se vysloveně píše - .....vozidlo poháněné LPG nebo CNG musí být opatřeno nálepkou umístěnou na zadní části vozidla v pravém horním, popřípadě dolním rohu s napisem "LPG" nebo "CNG". Toť vše. Nic o zadním skle tam není jak si mnozí myslí - takže když budeš vozit vzadu na platu nebo kde koliv jined je úplně jedno protože zákon nic o viditelném vylepení na zadním skle neříká. Je to tam dost obecně napsané.Ani není nikde napsáno jak ta samolepka má vypadat.

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- el_Barto
- Junior
a to je odkud ta metodika ... nedam si an bile auto s cernyma foliema ostre zlutou nalepku ... v LPG servise mi rekli ze mi to pri dalsim servise prelepi, tak jsem jim vysvetlil ze se ani nemaji pokouset nebo me tam uz neuvidi a mam tam peknou bilou nalepku na cernem skle 

FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- ybuba
- Pokročilý
Já jsem si to nevymyslel, zde je část metodiky:
Kdyby si každý mohl dělat co chce, tak by si po cestách každý jezdil, jak se mu zlíbí (a to už je nyní celkem chaos). Kamion s chemií by byl bez varovného označení, stejně tak pojízdná dílna vezoucí tlakové lahve, auto s nebezpečným nákladem bez oranžového majáku, jeden by měl brzdová světla modrá, druhý fialová atd. atd. to by byla asi džungle, že
a nedej bože, aby takové auto havarovalo a ty (no spíše Hasiči a záchranka) k němu vesele přišel bez jakékoli výstrahy ...
příkladů a situací by byla spousta. Zvlášť u LPG/CNG je tato informace hodně důležitá. Mě by se taky např. líbilo jezdit bez SPZ, která kazí originální vzhled auta, ale jsou prostě jistá pravidla platící pro všechny ... No, to je ovšem na jinou diskuzi ...
Jsou ale jistá pravidla, která by se, alespoň podle mne, měla dodržovat 

- el_Barto
- Junior
ja si myslim ze moje nalepka je viditelna dostatecne, a prirovnavat to k RZ mi prijde docela zavadejici.
mmch kdyz vozis propanbutanovou lahev v aute taky si lepite nalepku na zadni sklo? a to ani nema nic moc bezpecnostni opatreni....
mmch kdyz vozis propanbutanovou lahev v aute taky si lepite nalepku na zadni sklo? a to ani nema nic moc bezpecnostni opatreni....
- Yeshterr
- Test driver
Chlapi, myslím si že netřeba se hádat
, vyhláška o provozu motorových vozidel na pozemních komunikacích v naší matičce zemi o tom všem mluví naprosto jasně...

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- el_Barto
- Junior
jj slovo chlapa 

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já se za tu žlutou nestydím a mám ji nalepenou i u plnícího hrdla
na zadním okně moc vidět není, páč mám fólie ..... ale je tam 

-
- Junior
Mam nalepenou také pod folií a jednu zastrčenou u servisky v autě, kdyby náhodou. Jinak u hrdla jí fakt nemam a nechci

PS: Když už mam černé folie a neměl bych, tak todle mě už nezabije (MOŽNÁ
)

PS: Když už mam černé folie a neměl bych, tak todle mě už nezabije (MOŽNÁ

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ted to zacalo tolik sukbat s autem ze se stim uz neda ani jezdit na plyn ze by zniceho nic za tyden neslo stím poradne jezdít jen kvuli svíčkam? 

- ybuba
- Pokročilý
To, co si myslíš Ty, mohou ostatní vnímat zcela odlišně. Příklad s RZ jsem uvedl zcela záměrně, abys rozpoznal ten zásadní rozdíl v souvislosti s označením pro LPG ... zřejmě si to nepochopilel_Barto píše:ja si myslim ze moje nalepka je viditelna dostatecne, a prirovnavat to k RZ mi prijde docela zavadejici.

Při převážení P-B lahve Tebe ani ostatní účastníky provozu opravdu žádná nálepka nezachrání, pro ni totiž platí zcela jiná pravidla, víš ...

- ybuba
- Pokročilý
Přesně tak, kdo se vyzná, ten ...Yeshterr píše:Chlapi, myslím si že netřeba se hádat, vyhláška o provozu motorových vozidel na pozemních komunikacích v naší matičce zemi o tom všem mluví naprosto jasně...