LPG - montáže a zkušenosti sem...
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
vijaCZEk: promiň, platilo to pro Milana. To co popisuješ je záhada. Dle mě jedeš stále na plyn, ale při té akceleraci možná dojde k náhlému poklesu tlaku .... Zeptal bych se přímo mechanika od LPG.
- Black66
- Nováček
vijaCZEk: Nepřidávaj tyhle systémy při prudké akceleraci do plynu benzín?
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já mám přístřik benzínu od 4,5tis. otáček, ale nikdy jsem si nevšiml že by mi to blikalo - asi proto, že jsem dával pozor na cestu 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a po roce jsi zjistil ze se to da manualne prepnout na benzinMira píše:já mám přístřik benzínu od 4,5tis. otáček, ale nikdy jsem si nevšiml že by mi to blikalo - asi proto, že jsem dával pozor na cestu

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Ota
- Nováček
Ahoj kucí,
tak se zase hlásím s novinkama v mé plynové anabázi.
Pokud jde o autí, tak už zas jezdí. Motor je opět opravený, respektive je opravená "oprava" spáchaná aut. servisem. Nakonec to samozřejmě nebyly zničené pístní kroužky, ani načatá klika a bůhvícoještě, co mi povídali pánové v Čáslavi s odhadem ceny tak 50-60tis, když chtěli kvůlivá tomu měnit polomotor, nýbrž prostě jen fušersky udělaná repase hlavy.
Co se týká příčin, proč mi tehdá zaklepaly ventily při jízdě na plyn, nejsou dále známé, neboť plynoví montážníci, ač slíbili důvody poškození rozebrat a zjistit, do dneška se neozvali.
O přístupu obou firem si prosím, můžete udělat obrázek sami
tak se zase hlásím s novinkama v mé plynové anabázi.
Pokud jde o autí, tak už zas jezdí. Motor je opět opravený, respektive je opravená "oprava" spáchaná aut. servisem. Nakonec to samozřejmě nebyly zničené pístní kroužky, ani načatá klika a bůhvícoještě, co mi povídali pánové v Čáslavi s odhadem ceny tak 50-60tis, když chtěli kvůlivá tomu měnit polomotor, nýbrž prostě jen fušersky udělaná repase hlavy.
Co se týká příčin, proč mi tehdá zaklepaly ventily při jízdě na plyn, nejsou dále známé, neboť plynoví montážníci, ač slíbili důvody poškození rozebrat a zjistit, do dneška se neozvali.
O přístupu obou firem si prosím, můžete udělat obrázek sami

Byl: FF2 5dv., 1.6 , ročník 2007, benzín+LPG holandský AG Autogas SGI, dosti tmavě modrý, asi tak 74kW.
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Foki: já vím že se to dá ručně, ale dělal jsem to za jízdy a to mi vždy svítily všechny ledky. Nikdy jsem nepřepinal na benzín před zdechnutím. Jinak starty na benzín i tímto způsobem zatím nic moc. Uvidím až to nechám seřídít.
- vijaCZEk
- Zkušený
Black66: Tak tím si nejsem jistej, ale kdyby to tak bylo tak po zklidnění by to předpokládám začlo zase svítit že už jedu jen na plyn ale to mi neudělá..Bliká až do dalšího nastartování, dokonce i když přepnu manuálně na benzin a zpátky na plyn tak to pořád jen bliká..Asi se raděj poptám v servisu..po delší ujeté vzdálenosti takhle bych asi poznal jestli ubejvá benzin nebo ne ale je mi líto na benzin jezdit 

-
- Junior
... je mi líto na benzin jezdit ... To moc dobře znám
Jj servis bude (možná) jistota 

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Takže konečně se můj Fofík dostal do servisu k vytouženému zásahu
Problém se starty je fuč. Navštívil jsem servis http://www.autogascoubal.cz který v Praze oficiálně dělá systém Elpigas. Došlo k výměně filtru plynné fáze a filtru kapalné fáze, vyčištění vstřikovačů, které byly zaneseny lepivým parafínem a díky tomu se u mě zhoršily starty a kompletně se mi rozhodilo SW nastavení. Sranda stála 1250,- Toto celé po ujetí cca 30tis. km bez problémů a bez zásahu do systému. Pro příště se zaměřím více na prevenci a kontrolu zmíněných filtrů a mělo by to být bez problémů. Co se týče tankování "kvalitního" LPG, tak dle mechaniků je to s kvalitou LPG v rámci celé ČR +/- stejné u všech dodavatelů, takže si natankuju tam, kde bude potřeba a klidně i levněji
Kde se tady hrabou na kvalitu holandského plynu
- tam údajně najedou auta i 150-200tis. bez výměny filtrů
LPG 3x zdar

Kde se tady hrabou na kvalitu holandského plynu

LPG 3x zdar

- jisol
- Nováček
- jimm
- Zkušený
míro to byli vstřikovače plynové?
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- skier.n
- Pokročilý
ahoooj, plánuju do svého Fofa hodit LPG. Doporučili by jste mi někoho v moravskoslezském kraji a jakou technologii vybrat??? děkuji 

- Yeshterr
- Test driver
U nás Propan/Butan v poměru 40/60 nebo 60/40 (podle ročních období) a v Něměcku 100%Propan+Propen. Holt není země jako země...Mira píše:...Kde se tady hrabou na kvalitu holandského plynu- tam údajně najedou auta i 150-200tis. bez výměny filtrů...

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- MH30
- Nováček
to Skier: Myslím, že solidní montéři nedaleko jsou např. EcoGas Szotek v Horní Suché nebo Šeda Motorgas v Rychvaldu. Oba montují různé sekvenční systémy a můžeš si vybrat. Já mám italské Lovato, řada lidí tu má polský Stag, polskoitalský Elpigaz, ital. BRC, atd. Je to jedno, funguje to podobně, italské jsou možná malinko kvalitnější a jsou o něco málo dražší, Stag ve verzi Plus nebo Premium má zase vypracovanou řídící jednotku... Nezáleží asi na tom, jakou značku si tam dáš, ale spíše kdo a jak ti to udělá, jak to umí seřídit, kolik podobných aut už dělal, jak se bude chovat při problémech a reklamacích. U těch dvou zmiňovaných bych se asi nebál, i když jsem montoval jinde.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi volal vedoucí servisu aby zjistil jak to jede a zda to nedělá problémy
Yeshterr: bohužel je to tak - k pláči

V mém případě pouze mechanicky, protože byly pouze mírně znečištěné - ne ucpané.jisol píše:A jak a čím probíhá takové čištění vstřikovačů?
Ano, když to řeknu laicky, tak se hrabali ve střevech plynové vstřikovací lišty ...jimm píše:míro to byli vstřikovače plynové?
Yeshterr: bohužel je to tak - k pláči