Budu moc rád, když mi někdo dát nějakej tip
 Budu moc rád, když mi někdo dát nějakej tip   Jinak sedačka povrzává jen řidičova trochu, tak jsem to dneska při tom rozebírání všechno prostříknul, tak uvidíme
 Jinak sedačka povrzává jen řidičova trochu, tak jsem to dneska při tom rozebírání všechno prostříknul, tak uvidíme 

Budu moc rád, když mi někdo dát nějakej tip
 Budu moc rád, když mi někdo dát nějakej tip   Jinak sedačka povrzává jen řidičova trochu, tak jsem to dneska při tom rozebírání všechno prostříknul, tak uvidíme
 Jinak sedačka povrzává jen řidičova trochu, tak jsem to dneska při tom rozebírání všechno prostříknul, tak uvidíme 

. Znovu jsem sedadla rozebral, zkontroloval všechny možné zdroje vrzání dle rad místních fóristů. Vyrobil jsem si dokonce plastové podložky vymezující vůli v usazení sedáků na čepech. Postupně jsem vylučoval možné zdroje pazvuků. Nastavení výšky sedadla to nedělá, protože sedadlo spolujezdce výškové nastavení nemá. Nikde jsem nenašel utržený svar, nastavení polohy opěradel to taky není. Zůstala jediná možnost, a to právě předozadní pojezdy. Takže jsem je opět důkladně promazal. Ale asi né dostatečně, protože úspěšnost mám zatím padesátiprocentní. Víc jak rok mi řidičovo sedadlo ani nepíplo
. Znovu jsem sedadla rozebral, zkontroloval všechny možné zdroje vrzání dle rad místních fóristů. Vyrobil jsem si dokonce plastové podložky vymezující vůli v usazení sedáků na čepech. Postupně jsem vylučoval možné zdroje pazvuků. Nastavení výšky sedadla to nedělá, protože sedadlo spolujezdce výškové nastavení nemá. Nikde jsem nenašel utržený svar, nastavení polohy opěradel to taky není. Zůstala jediná možnost, a to právě předozadní pojezdy. Takže jsem je opět důkladně promazal. Ale asi né dostatečně, protože úspěšnost mám zatím padesátiprocentní. Víc jak rok mi řidičovo sedadlo ani nepíplo  . U spolujezdce to řeším tak, že se sedadlem občas projedu několikrát do obou krajních poloh a mám zas na několik dní klid
. U spolujezdce to řeším tak, že se sedadlem občas projedu několikrát do obou krajních poloh a mám zas na několik dní klid 

. Při silném opření se sedačka celá nakláněla do strany. Příčina - prasklá trubka samotné kostry sedáku na pravé straně. Je v zadu zespod sedáku, nasazená z každé strany na nátrubku bočních plechů kostry sedáku a svařená. Jenže svar je pouze asi z 1/2 obvodu trubky a prasklina byla přímo na trubce mimo svar. A právě ta 1/2 trubky která nemá housenku svaru je nalícovaná na nátrubku volně, takže dle mého názoru vrže je příčina vrzání právě tam, koneckonců onen nátrubek byl rezavej a tříní tam určitě bylo. Holt toto je asi nejvíc zatížená část sedačky a ta polovana svaru tam prostě chybí. Asi se šetřilo
. Při silném opření se sedačka celá nakláněla do strany. Příčina - prasklá trubka samotné kostry sedáku na pravé straně. Je v zadu zespod sedáku, nasazená z každé strany na nátrubku bočních plechů kostry sedáku a svařená. Jenže svar je pouze asi z 1/2 obvodu trubky a prasklina byla přímo na trubce mimo svar. A právě ta 1/2 trubky která nemá housenku svaru je nalícovaná na nátrubku volně, takže dle mého názoru vrže je příčina vrzání právě tam, koneckonců onen nátrubek byl rezavej a tříní tam určitě bylo. Holt toto je asi nejvíc zatížená část sedačky a ta polovana svaru tam prostě chybí. Asi se šetřilo   

Tak kostru sedadla jsem zkontroloval, spojovací tyče jsou v pořádku, ale výše citované "lupání" sedačky pokračuje.swah píše:Nemám ani tak problém s vrzáním jako s občasným lupnutím sedačky řidiče někde v oblasti beder. Hlavně v ostřejších zatáčkách cítím, jak se mi v zádech o pár mm sedačka posunula přenesím těžiště. Ve Fordu jsem to servisákům říkal, údajně tam "něco" dotáhli, ale už při cestě domů sedačka lupala zase. Při stojícím autě ale nejsem schopný vrkláním sedačky tohoto lupnutí docílit. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti