Chalpi diky za vasnivou debatu, abych pravdu rekl uz me z toho jde hlava kolem.. dnes jsem byl v obchode a zkousel si kellys TNT10 a TNT30..20tku kterou muzu mit za zminovane penize tam nemeli.. Kazdopadne vim ze teda 19" rám, idkdyž 17" při těch 29" kolech to kolo bylo sympatictejsi, ale musel jsem mit sedlovku az nad ryskou max. vytahnuti aby mi to sedelo na nohy..coz je blbe.. takze 19" rám... a jinak pak mi postavili vedle kolo 27,5" a to me prislo jen takove kolecko..

takze jsem se vratil zpet k 29" a jel se poradne projet (v ramci moznosti) a zjistil jsem ze na kole s 19" rámem jsem nebyl tak nadřený jako na 17"...
Hele kupuju kolo na rekreacni jezdeni, moji 11let starou meridu si veme otec, a ja budu mít nové kolo, myslím že v rámci možností z kvalitních (pro mě) komponent.. takže za mě vyhrává ta TNT20... max když mi nebude sedět tak ji snad obratem za tu cenu zas prodám

... víc peněz fakt nehodlám investovat, a do té ceny to jsou 26tky... je fakt že ten spider 40 má asi trochu lepší vidlici, ale.....
no za mě výběr kola, když je člověk nějak limitován