Příspěvek
od Achiler » 09.06.2014 18:34
Čau chlapi, dnes jsem si vyzvedl Focuse ze servisu a krom ostatních věcí jsem řešil hlučnost zahřátého motoru na volnoběhu. Dostali jsme se s majitelem servisu do debaty o oleji. On říkal, ať tam rozhodně neleju nějaký LongLife, že jsou řidší. Jedná se mi o to, celou dobu (3. rokem) používám Ford Formula F 5W-30 a dle těch tabulek jsem se dočetl, že je to tedy třída A5/B5 s delším intervalem výměny. Do teď jsem netušil, že existuje E 5W-30 a ten je A1/B1 - normální interval výměny. Je možné, že právě todle způsobuje tu hlučnost? Píše se, že Fko je nástupcem (na obchodě kde nakupuji ani Ečko nemají) a splňuje stejné podmínky + další nové, ale ta třída je očividně jiná. Všiml jsem si, že Fko tu lejou chlapi spíš do dvojkových Focusů. Teď si říkám, jestli se mám pokusit ten můj olej (před 14ti dny koupený) vrátit a sehnat jinde Formuly E, nebo jestli to takový rozdíl není. Zlobí mi i volnoběžák, kvůli němu to nejspíš "klepe" jelikož nedrží správné otáčky, ale radši se tu zeptám i na ten olej. Za jízdy nebo studeném motoru je hluk v normě (resp. motor skoro není ani slyšet).
Díky
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia