Tys na to kápnul, na tom něco bude.ballu píše:... Zjistíte, že délka kontaktu je třeba stejna u 205 a 215, z důvodu odvodu vody širší gumy. Někdy jsem to měřil a čučel jsem na to jako puk.

Tys na to kápnul, na tom něco bude.ballu píše:... Zjistíte, že délka kontaktu je třeba stejna u 205 a 215, z důvodu odvodu vody širší gumy. Někdy jsem to měřil a čučel jsem na to jako puk.
Máš pravdu, že u některých, já mám u 205-ek například tři drážky. Čili odvod vody výborný a přitom valivý odpor menší, než u 215-ek.ballu píše:...U některých gum je přelom 205 - 215, kdy u 205 jsou jen dvě podélné hlavní drážky ...
Mám 205 a třiballu píše:Ono to tak je a ten poměr dotyku a mezer dává do vínku,jaký bude mít odpor, jaký poměr vlastností bude mít , voda - sucho. U některých gum je přelom 205 - 215, kdy u 205 jsou jen dvě podélné hlavní drážky u 215 již tři , přitom to je stejný vzorek. Ta voda musí být někama odvedena, jinak nadzvedává auto a jelikož jsme v oddělení spotřeby, tak i tu spotřebu.
Muzu potvrdit to s tema Michelinkama, dokonce me to huceni zacalo drive a pekne me to sere. Dokonce jsem uvazoval ze jsem je cestou z HR uhnal a ted huci brutalne, hlavne za tepla, pokud jsou zahrate. Jen bych rek ze moc nevydrzi +-30K km. Spotreba je +- stejna na novych i ted pod 50%.V12 píše: Mal som Michelin Primacy HP, kym neboli zodrate pod 50%, fajn guma, dobre drzala, nehucala. Ked som ich ale zjazdil pod tuto hranicu, koniec. Auto malo tendenciu ist dverami dopredu aj tam, kde som to rok dozadu prechadzal s jednym prstom v nose a druhym v zadku. Iny extrem - GY Eagle F1 GSD3 - dost makka zmes, drzali az do zblbu, ale ubudali pred ocami. Teraz Pirelli P7 Cinturato 225/40 R18 - drzia zhruba rovnako ako GY (205/55 R16), ale nejdu tolko dole. Spotreba GY vs Pirelli - rozdiel nezisteny
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů