Jinak 8.5 je celkem normální průměr, pokud jezdíš i město. Jakých dosahuješ průměrných rychlostí?
Jo a zkus nabrat nějaký lepší, prémiový benzín. Můj Fofík je na kvalitní palivo docela háklivý a pak to žere. Tak už několik let jezdím na 100-oktan od OMV a na spotřebu si nemůžu stěžovat.Miles píše:OK díky za info! Zkusim to a dám vědět jak sem dopadZaQik píše:1. po dalnici nejezdi nad tachometrovych 130 (idelane nad 117)
2. po meste jezdi tak, jako bys nemel brzdovy pedal, tj. zadne rychle starty a hodne dobrzduj motorem
3. okresky 80-90
...tak já poradím ještě jednu věc. Už jsem to někde psal, tak jenom zopakuju. Jestli máš palubák, tak si ho přepni, abys mohl sledovat okamžitou spotřebu. Po akceleraci na ustálenou rychlost uber plyn a nech rychlost ustálit a pak zkoušej ten plyn pomalinku dál ubírat, dokud rychlost nebude klesat. Uvidíš, že ze začátku bude okamžitá spotřeba klesat, aniž by se rychlost snížila. Stejně tak pokud pojedeš po rovině a okamžitá bude přes 6l, zkus zase ubrat plyn, jak bylo popsáno výše. Při akceleraci plyn přidávej pomalu tak aby, aby auto na každej posun plynového pedálu reagovalo. Nemá smysl na to hamstnout; auto na to většinou stejně okamžitě nezareaguje. Pokud potřebuješ akcelerovat rychle, raději si podřaď. A samozřejmě platí, co psali kluci výše. Na dálnici to nehoň přes 130 (neboli přes 4000ot., kde má 1.6 maximum krouťáku), 120km/h bude optimální. Naopak mimo město nevidím příliš rozdíl ve spotřebě při 80km/ nebo 100km/h (samozřejmě ustálená rychlost po rovině; do kopce už bude rozdíl, ale je lépe jet rychleji, aby se nemuselo podřazovat).Miles píše:...Je to Fokus trend z roku 2009 a vůbec nevím jak je možný že mám takovou spotřebuPtal jsem se i v autorizovanym servisu co s tim, ale bohužel jsem se dozvěděl jen, že mám držet otáčky kolem 3000 což dodržuju, ale podle nádrže to nepomáhá
Může mi někdo prosím poradit co s tím? Moc díky a SRY za ten román!
a mame tu vitezeMiles píše:po městě se snažil držet na 50km/h a s ohledem na otáčky co mi řekli v servisu jsem tak činil při zařazené dvojce
Nu tenhle měsíc to teď vypadá tak na 15l/100kmpuko píše:To sa divim, ze ta sporteba nebola 10 a viac
jestli máš palubák tak se koukni na spotřebu při té dvojce, zařaď čtverku a uvidíš jak spotřeba osciluje kolem 4 litrů, okresky 100 km/h kolem 6l a dálnice 140 km/h, benzín se 74 kw není na dálniční přesuny 160 km/hMiles píše:Průměrnou rychlost teď netuším nijak to nehlídám když sem jezdil po dálnici tak jsem to vytáčel hodně a většinou mezi 145-160km/h a po městě se snažil držet na 50km/h a s ohledem na otáčky co mi řekli v servisu jsem tak činil při zařazené dvojce...Co se tankování týče tak co vím tak jediným omezením pro mě je netankovat na Benzine, OMV a Shell...
Aha omlouvám se nekontroloval jsem pořádně rok a vycházel ze záznamu o majitelích ten je od 2009Anduril píše:Nemas palubak jo?Mas Trend 2009 a nemas palubak? A nedelas si tu z nas legraci?
Po rovině ve městě jezdím taky na 5.ZaQik píše:a mame tu vitezeMiles píše:po městě se snažil držet na 50km/h a s ohledem na otáčky co mi řekli v servisu jsem tak činil při zařazené dvojce![]()
mesto jezdim po rovine na 5
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů