CR :
- kupna zmluva
- na policii odhlasenie auta z evidencie cr (800,- CZK (33€)) - dostal som prevozne znacky
- v poistovni kupit zakonne poistenie na par dni (500,- CZK (20€))
SR :
- kupit zakonnu poistku - stacia doklady z CR a prevozne znacky
- kontrola originality (85€)
- Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave :
- vypisat ziadost o technicak (106€ kolky + 66€ recyklacny fond : spravit fotokopie, kupit kolky aj zaplatit rec.popl. sa da tam), ziadost obsahuje milion udajov z ceskeho technicaku
- k ziadosti dolozit fotokopie : kupnej zmluvy, kontroly originality (max 15 dni stara!), dokladu o zaplateni popl. k recykl.fondu, ceska emisna a stk
- o 2 prac dni mi vystavili slovensky technicak (velky) a nejake potvrdenie o uznani auta ze je sposobile komunikacie na nasich cestach
- Prihlasenie auta do evidencie : policia kopcianska (69€ kolky - da sa platit aj cash)
- pipnut si poradove cislo (treba ako prve ak clovek nepride prvy hned rano)
- vyplnit ziadost o zapisanie vozidla do evidencie
- so ziadostou ist dat vozidlo prehliadnut policajtovi vonku (ja som nemusel, lebo som absolvoval kontrolu originality)
- k ziadosti dolozit kopiu velkeho sk technicaku, kupnej zmluvy, zakonnu poistku a ten doklad o sposobilosti auta komunikovat
- po podani ziadosti ujo policajt tuka na pisaci stroj a o chvilu dostavam slovenske SPZ-ky, krasny pocit

- maly technicak pride neskor postou
toto bol moj pripad v 9/2011, mal som platnu cesku emisnu a stk do 6/2012, takze som ju nemusel absolvovat na slovensku.
vsetky poplatky stali spolu 379€ (okrem zakonnej poistky v SR)
k tomu par litrikov benzinu a casovo to odhadujem na cca 10 hodin, vratane vypisovania tlaciv, stania v rade, jazdenia tak cca 10 hodin...
enjoy !