Kupa auta v CR a prihlasenie na SK - postup, poplatky...

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Kupa auta v CR a prihlasenie na SK - postup, poplatky...

Příspěvek od misoo » 07.10.2011 14:42

davam to sem, mozno to niekomu pomoze...

CR :
- kupna zmluva
- na policii odhlasenie auta z evidencie cr (800,- CZK (33€)) - dostal som prevozne znacky
- v poistovni kupit zakonne poistenie na par dni (500,- CZK (20€))

SR :
- kupit zakonnu poistku - stacia doklady z CR a prevozne znacky

- kontrola originality (85€)

- Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave :
- vypisat ziadost o technicak (106€ kolky + 66€ recyklacny fond : spravit fotokopie, kupit kolky aj zaplatit rec.popl. sa da tam), ziadost obsahuje milion udajov z ceskeho technicaku
- k ziadosti dolozit fotokopie : kupnej zmluvy, kontroly originality (max 15 dni stara!), dokladu o zaplateni popl. k recykl.fondu, ceska emisna a stk
- o 2 prac dni mi vystavili slovensky technicak (velky) a nejake potvrdenie o uznani auta ze je sposobile komunikacie na nasich cestach

- Prihlasenie auta do evidencie : policia kopcianska (69€ kolky - da sa platit aj cash)
- pipnut si poradove cislo (treba ako prve ak clovek nepride prvy hned rano)
- vyplnit ziadost o zapisanie vozidla do evidencie
- so ziadostou ist dat vozidlo prehliadnut policajtovi vonku (ja som nemusel, lebo som absolvoval kontrolu originality)
- k ziadosti dolozit kopiu velkeho sk technicaku, kupnej zmluvy, zakonnu poistku a ten doklad o sposobilosti auta komunikovat
- po podani ziadosti ujo policajt tuka na pisaci stroj a o chvilu dostavam slovenske SPZ-ky, krasny pocit :))
- maly technicak pride neskor postou

toto bol moj pripad v 9/2011, mal som platnu cesku emisnu a stk do 6/2012, takze som ju nemusel absolvovat na slovensku.
vsetky poplatky stali spolu 379€ (okrem zakonnej poistky v SR)
k tomu par litrikov benzinu a casovo to odhadujem na cca 10 hodin, vratane vypisovania tlaciv, stania v rade, jazdenia tak cca 10 hodin...
enjoy ! :wink:

nemis
Nováček
Nováček

Re: Kupa auta v CR a prihlasenie na SK - postup, poplatky...

Příspěvek od nemis » 20.12.2012 19:00

Mne to pomohlo dost, vdaka. Rad sa podelim o svoje skusenosti z Decembra 2012:

- auto som v CR kupil na prevoznych znackach (platnych 3 mesiace), s mesacnou zakonnou poistkou a absolvovanou technickou a emisnou kontrolou

- nasledne som na Slovensku absolvoval kontrolu originality (80 EUR)

- kupil som zakonnu poistku (cesku by pri registracii neakceptovali)

- na Obvodnom urade dopravy (splnomocnil som otca, notar potvrdil asi za 3 EURa) - treba zacat riesit do 15 dni od kontroly originality - sa predlozil cesky technicak, kupna zmluva, emisna+stk (nutna asi kvoli dovozu :?: lebo auto este nemalo 4 roky) a samotna ziadost, kolky + poplatok 106 EUR + recyklacny fond 66 EUR;
POZOR :!: od 1.10.2012 plati zmena v lehotach (nasa vlada nevie uz ako zmykat od ludi peniaze) - technicak vystavia NAJSKOR za 10 pracovnych dni, pokial by ste ho potrebovali skor, treba priplatit 200 EUR

- po 10 pracovnych dnoch som si teda siel po velky technicak a rozhodnutie o schvaleni dovezeneho vozidla a nasledne s tym a prevoznymi znackami na Policiu (v LM neexistuje ziadny poradovnik, takze som tam stravil 5 hodin, des :dih: ), predlozil som protokol o KO, technicak (ktory doplnili o novu SPZ), prevozne znacky, rozhodnutie z obvodneho uradu, sek o zaplateni recykl.fondu, poistku a vypisanu ziadost; poplatok 33 EUR za prihlasenie a 33 EUR za nove SPZky; maly (cipovy) technicak ocakavam postou

- este na Obvodnom urade sa nejak nevedeli zhodnut na tom ci mam absolvovat aj STK (r.v.2009), nakoniec som absolvoval ako administrativnu emisnu (6.50 EUR), tak aj administrativnu technicku kontrolu (12 EUR) a som rad ze to mam cele za sebou :Dancer:
FF II 2009, 1.6 TDCi 66kW

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“