Příspěvek
od boby » 19.02.2012 21:57
Foki má pravdu. Pojišťovna mi dala taky totálku, bylo jen uražené uložení převodovky ke karoserii. Vyplatila ihned rozdíl mezi hodnotou auta a cenu vraku, že si to mám prodat. Upozornili mě, že při prodeji tam musí být tažné, rádio, prostě to, co je nafocené, jak zdůraznil Foki. Samozřejmě, jakákoliv bouračka je téměř neprodejná jako starý mobil. Já to nebyl schopen prodat a chtěl jsem ten rozdíl ceny. Nakonec jsem řekl pojišťovně, ať si prodá sama 9 let staré auto (a to vypadalo 100x lépe než toto). Nakonec kupce sehnala a ten se mi ozval, že to bere. Popsal jsem mu, že na fotkách to vypadá jako funglovka, ale jestli si všiml, že je utržené uložení převodovky. A to už pochopitelně nechtěl. Pojišťovnu jsem kontaktoval, že z prodeje sešlo, dodal likvidační protokol od známého a peníze pojišťovna ihned vyplatila. Jenže mi to auto zůstalo v garáži. Nakonec se mi po delší době podařilo sehnat známého, který má servis, že si to na své náklady odveze a zlikviduje a to pro mě bylo podstatné, protože nikdo nechce zku... a staré věci v garáži. Ale mrkl jsem teď na net, existují i firmy, co zdarma ten šrot od tebe vezmou a to by bylo pro tebe nejlepší řešení, peníze toho vraku vyplatí pojištovna a tebe nikdo nebude hypotetický nový majitel otravovat, že se mu něco na autě-vrkau nezdá, nebo nedejbože to někdo zavaří a opraví a auto se rozstřelí v první zatáčce, samozřejmě jinému majiteli než tomu, který to od tebe eventuelně koupil a s největší pravděpodobností prodal dál. Takové auto již do provozu nepatří, resp.bych je nechtěl potkat proti mně.... Pojišťovna je od toho, aby vše proplatila. navíc to byla super cena od ní.
1.8 TDDi, r.v. 1999, zrezivělý dříč