Prosba o názor - bouračka

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o názor - bouračka

Příspěvek od foki » 18.02.2012 18:06

abris píše:No ale však on mu to nemusí prodat...pojišťovna mu vyplatí 67 tis. a on auto buď za 23 prodá vítezi aukce a nebo si ho nechá ne? Sám jsi to psal.
ano bud mu to proda nebo ne , ale ne tak ze mu nejdriv rekne ze jo a kdyz ten dotycny prijede a zjisti ze tam neco chybi , tak mu rekne ze to teda neproda , takhle se to asi nedela . to by asi jeste dostal po tlame , aspon kdyz by tam nekdo jel ode me .

to je to same jako kdyby prijel a rekl mu ze mu za to da treba 15t kc , proste kdyz to jednou vydrazi , je to smluvni vztah a ma nejaka pravidla , ktera pro mnoho lidi v dnesni dobe nic neznamenaji , jak pozoruju . on to za neco kupuje a kupuje to v takovem stavu v jakem to vydrazil , muze tam byt foto na budiky s plnou nadrzi , na druhou stranu prodavajici chce ty a ty penize za auto ve stavu v jakem si to pojistovak nafotil .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 18.02.2012 18:19

"na druhou stranu prodavajici chce ty a ty penize za auto ve stavu v jakem si to pojistovak nafotil" tomuhle nerozumim, nedava mi ta veta smysl :?

Hele a co takova dalnicni znamka? Na poste mi daj novou, kdyz tam prijdu s touhle natrhanou na kusy.
Na druhou stranu, panel od radia nafocenej neni a stejne tak neni nafocena druha cast znamky. Takze to po me chtit teoreticky nemuze.
Nejspis se s nim predem domluvim po telefonu

abris
Junior
Junior

Příspěvek od abris » 19.02.2012 03:25

Foki Ale já nic takového nenapsal :!: :!: :!: Jen sem řekl, že jsi psal, že je na něm jestli to prodá. Navíc z toho co jsi psal, mi vyznělo, že pojišťovna to dává do aukce rovnou. Tím pádem on ví za kolik se to vydražilo, -> kolik mu dá pojišťovna a na základě toho se rozhodne jestli prodá nebo ne.

A fotka na budíky? Řekněme, že v inzerci je auto s fotkou na budíky s plnou nádrží, ale když pro něj přijedeš ji má téměř prázdnou, proto ho nekoupíš? Dle mě kupuješ auto, ne naftu. Za mě nafta není mechanická součást auta, tak by se na to vztahovat neměla. Ale nechci se hádat! Sám sem zvědavej jak to je.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.02.2012 18:44

malond píše:"na druhou stranu prodavajici chce ty a ty penize za auto ve stavu v jakem si to pojistovak nafotil" tomuhle nerozumim, nedava mi ta veta smysl :?
tak to zkusim jinak , ty mas dostat za auto 90000 , z toho 67000 pojistovna a 23000 vydrazitel , co kdyby ti dal jen 15000 ? ty chces ale 23000 za neco co ma nejak vypadat . a s radiem nevim jak to mas napsane pri ohledani jestli je funkcni nebo vadne .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.02.2012 18:46

abris píše:pro něj přijedeš ji má téměř prázdnou, proto ho nekoupíš?
koupim ale treba budu pozadovat slevu , ty kdyz pojedes pro auto uvidis ze ma plnou a kdyz prijedes bude prazdna , budes se usmivat nebo budes nasranej .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 19.02.2012 19:41

Ja si myslim ze za to nabidli docela dost penez. Bud bych si nechal vyplatit tech cca 67tis a tohle opravil ci koupil jine a toto pouzil na dani do kupy noveho nebo bych to proste nechal byt, zalezi co v tom aute bylo no... Da se koupit social edice za par penez a preskladat vybavu a jeste bys na tom mohl vydelat :)

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 19.02.2012 20:58

Ja vim no, jenze na to nemam prostory a ani znalosti :? A nekomu za to platit uz se nevyplati. Zkusim se s nim nejak lidsky domluvit, jestli bude vadit, kdyz vytahnu radio, loketni operku a naftu. Kdyztak mu neco slevim. Stejne si myslim, ze to nekupuje kvuli tomuhle, co chci vyndat.

Kazdopadne mi zustaly 15" elektrony a origo nosic na střechu, tak strelim aspon to.
Poradi mi nekdo, jakou maj tyhle ALU cenu? Pneu jsou letni tak max na dojezdeni. Diky
Přílohy
2.JPG
Naposledy upravil(a) malond dne 19.02.2012 22:09, celkem upraveno 1 x.

boby
Nováček
Nováček

Příspěvek od boby » 19.02.2012 21:57

Foki má pravdu. Pojišťovna mi dala taky totálku, bylo jen uražené uložení převodovky ke karoserii. Vyplatila ihned rozdíl mezi hodnotou auta a cenu vraku, že si to mám prodat. Upozornili mě, že při prodeji tam musí být tažné, rádio, prostě to, co je nafocené, jak zdůraznil Foki. Samozřejmě, jakákoliv bouračka je téměř neprodejná jako starý mobil. Já to nebyl schopen prodat a chtěl jsem ten rozdíl ceny. Nakonec jsem řekl pojišťovně, ať si prodá sama 9 let staré auto (a to vypadalo 100x lépe než toto). Nakonec kupce sehnala a ten se mi ozval, že to bere. Popsal jsem mu, že na fotkách to vypadá jako funglovka, ale jestli si všiml, že je utržené uložení převodovky. A to už pochopitelně nechtěl. Pojišťovnu jsem kontaktoval, že z prodeje sešlo, dodal likvidační protokol od známého a peníze pojišťovna ihned vyplatila. Jenže mi to auto zůstalo v garáži. Nakonec se mi po delší době podařilo sehnat známého, který má servis, že si to na své náklady odveze a zlikviduje a to pro mě bylo podstatné, protože nikdo nechce zku... a staré věci v garáži. Ale mrkl jsem teď na net, existují i firmy, co zdarma ten šrot od tebe vezmou a to by bylo pro tebe nejlepší řešení, peníze toho vraku vyplatí pojištovna a tebe nikdo nebude hypotetický nový majitel otravovat, že se mu něco na autě-vrkau nezdá, nebo nedejbože to někdo zavaří a opraví a auto se rozstřelí v první zatáčce, samozřejmě jinému majiteli než tomu, který to od tebe eventuelně koupil a s největší pravděpodobností prodal dál. Takové auto již do provozu nepatří, resp.bych je nechtěl potkat proti mně.... Pojišťovna je od toho, aby vše proplatila. navíc to byla super cena od ní.
1.8 TDDi, r.v. 1999, zrezivělý dříč

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 19.02.2012 22:05

No mě vrak rovnou nedala, prostě dali auto do aukce, někdo to v ní koupil, pojišťovna to odečetla a vyplatí mi rozdíl. Dál ať si dělám co chci s tím, že mi garantujou, že to ten dotyčný musí koupit a já mám měsíc na to, abych se rzhodl. Dostal jsem protokol z té aukce a tam je, že to vyhrál ten a ten za tuhle cenu a že celkem bylo 10 nabídek. Takže kdyby sešlo z tohohle obchodu, tak ve frontě je další zájemce. Jinak mi bylo řečeno, že klidně pojišťovna udělá další aukci. Prostě hlavně aby nemusela vyplatit celou tu částku. No jsem na to zvědavej. Jsou to akorát starosti.

boby
Nováček
Nováček

Příspěvek od boby » 19.02.2012 22:19

tomu věřím, hlavně ti ale musí dát nový majitel přesně tolik o kolik ti to pojišťovna strhla. Já tehdy jednal z ČP, trochu jsem zakřičel a peníze mi pak daly, nechtěly to znovu prodávat. Ale pravda, bylo to Felicie, 9 let stará, 100 tis. km, původní cena cca 300tis a po po 9ti letech 30 tis. (oprava uložení převodovky dražší než cena funkčního auta v bazaru), takže to takové peníze pro ČP nebyly. Jen se člověk divý, jak ceny použitých aut jdou rychle dolů a jsou přeplněné bazary. Pamatuji dobu, kdy za komančů bylo auto v bazaru dražší než nové a to z důvodu, že jsi nemusel čekat a koupil jsi ho hned. A vše se opravovalo, zavařilo, pucovalo :) dnes se to prostě vyhodí, protože opravy jsou nehorázně drahé. Kdych si v servisu nechal poskládat celé auto z nový ND, tak by cena byla o řád vyšší než nové auto, ale to jsem již odbočil.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.02.2012 07:43

malond píše:No mě vrak rovnou nedala, prostě dali auto do aukce, někdo to v ní koupil, pojišťovna to odečetla a vyplatí mi rozdíl.
tim ze to slo do aukce je to totalka , proto to pojistovna do aukce dava .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

boby
Nováček
Nováček

Příspěvek od boby » 20.02.2012 10:05

Foki, je to určitě tak, jak píšeš. Auto je v aukci někde na internetu, ale fyzicky může třeba být na nějakém pozemku autobazaru.... a to stání ti již pojišťovna nezaplatí. Proto je ideální se vraku co nejrychleji zbavit aby nebyly další náklady, pokud nemáš několik zbytečně volných garáží (ty bys ale mohl pronajímat a ne je obsazovat vrakem). Mně pojišťovna řekla, ať si zkusím nejprve auto prodat sám:) a až pak se teprve toho bezúspěšně ujali. Naštěstí už to mám za sebou. Auto jsem stáhl do garáže,ale převoz jsem si stejně musel zaplatit já, první platila pojišťovna.

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 20.02.2012 11:42

Tak naftu si vyndat muzu, to mu nevadi. Radio prej taky, ale za nejakou slevicku.

Jinak da se nafta vytahnout klasicky hadici strcenou do nadrze pres hrdlo? Nemam totiz cerpadylko z ostrikovace.

xkubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od xkubik » 20.02.2012 14:00

to by jít nemělo, nedostaneš tu hadici do nádrže. Takže buď přes hadičky u motoru nebo pod zadníma sedačkama by měl být přístup k nádrži...
Ford Focus II 1.6TDCi 80kw, 05´
Ford Focus II kombi 1.6TDCi 80kw, 09´

Fokal
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fokal » 20.02.2012 17:56

Vytahovat naftu... Neber si to prosim nějak osobně, ale tohle by mě v životě nenapadlo :D Buď rád, že to někdo v aukci koupil za super cenu a že se toho rychle zbavíš. Já prodal totálku Focuse 2003 před 4 lety za 30 tisíc...Tou naftou a radiem si hodně pomůžeš, když chce slevičku... :ble2:
ST150

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“