LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Yeshterr » 13.02.2012 07:40

Tady ještě něco ohledně Flashlube :arrow: http://www.neptun-harfa.cz/FlashLube--- ... /3551.html
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 13.02.2012 11:30

Mira píše:K několika výše uvedeným příspěvkům:
- nádrž mám toroid 630mmx220mm (53l) dno kufru zůstalo tak jak bylo
- tankuju 100% kapacity nádrže (první tankování do prázdné bylo 52,1 8) .... ano správně, plovák tam nemám a nechybí mi ....
Hele já měl první tankování 46,5l, mělo teda být 48 do 60l nádrže, ale obsluha to při prvním zabzučení vypla. Vždycky tankuju taky tak, začne-li vrčet zpětný ventil, nechám jen dotankovat na celé desetikoruny(takže do půl litru LPG). Kdesi jsem se dočetl, že do nádrže lze "narvat" víc, potom se ale člověk vystavuje možnosti poničení sedla kulového ventilu následkem vibrací kuličky při přetlačování z jedné strany tlakem z nádrže a z druhé tlakem od stojanu. Kde to lze, tankuju si sám, kde ne, tak většinou obsluha vypíná při zavrčení. Až na jeden případ, kdy jsem tankoval LPG v Kořenově, dědulovi jsem řekl, že chci plnou. Vzal to doslova, když to začalo vrčet, tak jsem čekal, že to vypne, po chvíli už jsem se ho zeptal, jestli to nebude už stačit a on ať nemám strach, že se jenom hádá kulička. Stojan jel až do tý doby, že už to nepřetlačil a zastavil se. Tak jsem jenom koukal, jestli se mi ještě něco vůbec vejde do kufru, jestli není plnej nádrže :totlsmile:
A z toho Kořenova jsem pak dojel do prahy, normálně mi to o jednu ledku klesne, ale teď nic, dědula to fakt "našťouchal" :mrgreen:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 13.02.2012 12:53

Yeshterr:jj, dle mého názoru co stojan to jiné nastavení tlaků apod. už se mi 2x stalo, že jsem vyjel do "prázdna" a natankoval více než poprvé. prvně jsem měl podezření, že fiksluje stojan, ale u montážníka jsem položil dotaz a říkal, že to klidně možné je. já tankuju momentálně z 99% na Stehelčevsi a tam se stojan zastaví sám. tankuju si taky sám. v pátek jsem tankoval na Robin Oilu na Kladně-Dřínov a tam byla obsluha - žádný přetlačování jsem už dlouhou dobu nepozoroval. stojan vypne, žádné "tlačení" na sílu.

ps. kde se v matičce Praze pohybuješ? já jezdím denně Ruzyně, Dejvice
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 13.02.2012 13:24

Taky bych to viděl na různě seřízené plnící tlaky stojanů, když je větší, tak se to začne prát později, když menší, dřív. Jinak já jsem ze Strašnic jako DrRomča, tudíž úplně na opačný straně Prahy :|
Obrázek

jakatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakatak » 14.02.2012 17:42

Mám nově LPG v autě a mám dotaz o kolik se vám zvedla spotřeba LPG oproti benzínu.
Po instalaci jsem vynuloval průměrnou spotřebu benzínu. Teď mám 6,7l podle pal. počítače (vždy ukazoval dobře), ale průměrnou spotřebu LPG mám o 1,8l vyšší.
Vím že na plyn je průměrná vyšší, ale není to moc???
Ford Focus II 2009 Trend+ 1,6 benzín LPG

vijaCZEk
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vijaCZEk » 14.02.2012 18:47

Nevím co máš za auto ale já s 1.8 se pod 10 ve městě nedostanu, na delší trasy kolem 9,5 takže myslím, že to by odpovídalo i tvýmu popisu :)

jakatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakatak » 14.02.2012 20:49

vijaCZEk píše:Nevím co máš za auto ale já s 1.8 se pod 10 ve městě nedostanu, na delší trasy kolem 9,5 takže myslím, že to by odpovídalo i tvýmu popisu :)

Motorizaci mám v podpisu :lol:
Jezdím jen meziměsto Mělník - Ml. Boleslav 40km trasy denně

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 14.02.2012 21:21

jo ta spotřeba je normální, v létě se ti sníží :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 14.02.2012 21:38

jakatak: 8,5 :idea: tak to máš spotřebu LPG nádhernou :wink: kolik máš najeto na LPG? já mám 8,8 dlouhodobý průměr počítaný od 09/2010 ....
záleží i na stylu jízdy, možná bych se dostal i na tebou udávanou, ale to by mi nesměla stát v cestě dálnice a rychlostní komunikace :lol: :lol:
najdi si např. na spotřeby.cz auta tvé motorizace a můžeš srovnávat, viz. třeba já :D http://www.spotreby.cz/ford-focus-ii-1- ... lpg-a5090/
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu

jakatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakatak » 15.02.2012 08:28

Mira píše:jakatak: 8,5 :idea: tak to máš spotřebu LPG nádhernou :wink: kolik máš najeto na LPG? já mám 8,8 dlouhodobý průměr počítaný od 09/2010 ....
záleží i na stylu jízdy, možná bych se dostal i na tebou udávanou, ale to by mi nesměla stát v cestě dálnice a rychlostní komunikace :lol: :lol:
najdi si např. na spotřeby.cz auta tvé motorizace a můžeš srovnávat, viz. třeba já :D http://www.spotreby.cz/ford-focus-ii-1- ... lpg-a5090/
mám zatím vyjety jen 3 nádrže a to teď, když byly velké mrazy - vím že je to malý nájezd.

Netvrdím že je to vysoká spotřeba, jen mě překvapilo, že je to skoro o dva litry vs. benzín......

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 15.02.2012 08:38

K té spotřebě: Ono je trochu zavádějící mluvit jenom o spotřebě LPG.
1) každý má jinak nastaveno přepínání z benzínu na LPG (jiná teplota, jiné časy)
2) každý jezdí jiné trasy město/silnice/dálnice
3) jiný je poměr spotřeby LPG/benzín v létě a v zimě.
Na spritmonitor.de je spousta poctivě vyplňovaných spotřeb a dá se tam třeba poznat, že když má někdo super spotřebu LPG, má naopak spotřebu benzínu třeba až 1,5 litru/100 km. Prostě mu to později přepíná.
Já u mojeho auta pozoruju, že v létě mi to baští cca 10,5 l LPG a do 0,3 l benzínu (přepíná brzo), teď v zimě a tuhých mrazech třeba jenom 9 l LPG, ale zase 1,5 - 2 l benzínu (přepíná později). Takže jestli chce někdo podat věrohodné info o spotřebě, měl by sledovat i benzín.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 15.02.2012 08:49

jakatak píše: mám zatím vyjety jen 3 nádrže a to teď, když byly velké mrazy - vím že je to malý nájezd.

Netvrdím že je to vysoká spotřeba, jen mě překvapilo, že je to skoro o dva litry vs. benzín......
Hele tři nádrže je na porovnání opravdu málo. Vezmi si, že mě do prázdný nádrže natankovali 46,5l plynu, pak jsem třeba 300km ujel a při dalším natankování bych měl teoreticky dotankovat v mém případě 33l plynu opět do plna. Jenže přijedu k pumpě, kde mi to bude doplňovat obsluha, která to tam nechá tlačit, dokavaď se stojan nezastaví a nahuláká tam třeba 39l. Tudíž by najednou spotřeba vycházela 39/l na 300km = 13l namísto reálných 11ti. Což je blbost. Reálnou spotřebu počítej až po třeba 10ti nádržích, nejlepší je tankovat pořád na stejném stojanu (pokud to v rámci zjišťování spotřeby lze) a aby Ti obsluha vypínala při každém tankování ve stejnou dobu. Já si nejradši tankuju sám a tak vím, že to pokaždé natankuju stejně a ne jednou víc a jednou míň.
A samozřejmě jsou tu další faktory, které to můžou podstatně ovlivnit, jak píše MH30.
Obrázek

vijaCZEk
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vijaCZEk » 15.02.2012 10:51

Yeshterr píše:
jakatak píše: mám zatím vyjety jen 3 nádrže a to teď, když byly velké mrazy - vím že je to malý nájezd.

Hele tři nádrže je na porovnání opravdu málo. Vezmi si, že mě do prázdný nádrže natankovali 46,5l plynu, pak jsem třeba 300km ujel a při dalším natankování bych měl teoreticky dotankovat v mém případě 33l plynu opět do plna. Jenže přijedu k pumpě, kde mi to bude doplňovat obsluha, která to tam nechá tlačit, dokavaď se stojan nezastaví a nahuláká tam třeba 39l. Tudíž by najednou spotřeba vycházela 39/l na 300km = 13l namísto reálných 11ti. Což je blbost. Reálnou spotřebu počítej až po třeba 10ti nádržích, nejlepší je tankovat pořád na stejném stojanu (pokud to v rámci zjišťování spotřeby lze) a aby Ti obsluha vypínala při každém tankování ve stejnou dobu. Já si nejradši tankuju sám a tak vím, že to pokaždé natankuju stejně a ne jednou víc a jednou míň.
A samozřejmě jsou tu další faktory, které to můžou podstatně ovlivnit, jak píše MH30.
To tě někde nechají? Tuším že byla vyhláška nebo něco takovýho co ti zakazovalo tankovat si sám, takže pouze obsluha mohla..pro informaci, dej vědět jestli to už změnili, nebo to máš jen někde domluvené že už tě znají? :)

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 15.02.2012 11:01

Jak je to s vyhláškou nevím, to budeš muset vygůglovat. Podle mě tam kam jezdím to je benevolence konkrétních pumpařů :wink: Jezdím na ONO v Měcholupech, tam je díky ceně takový šrumec u stojanu s LPG, že by tam jeden pumpař mohl stát celý den. Každopádně když tam jede manželka, vždycky jí ochotně natankují. Což je zase v tomhle ohledu chápu. Mají to z jejich strany šikovně ošetřené, na stojanu je cedule přivolejte obsluhu (nebo tak nějak) a pokud by tam někdo udělal průšvih, můžou říct, že nerespektoval výstražnou ceduli. Nejlepší je přijít k pokladně a zeptat se, zda si můžeš tankovat sám nebo ne a uvidíš.
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 15.02.2012 12:24

Společnost Vitogaz např. školí zájemce z řad řidičů. Já jsem se zaregistroval a poslali mi SMS kdy a kde bude provedeno. To ale platí jen pro čerpací stanice, které zavážejí svým plynem. Mají to na webu. Já jsem to školení nakonec vynechal. Nic na tom není a tankuji si taky sám.

Odpovědět

Zpět na „Motor“