...tak jestli ti jde jen o tohle tak si pockej, patnact tisic budu mit cca do konce listopadu a dam vedet... zatim neco pres deset v klidu...Yeshterr píše:...proto mám obavy, že na lpg bez aditiv třeba 15tis. najedu a pak to během pár set kiláků podpálim a lehne to jak tenkrát. Což bych nerad. Máš nějakou dlouhodobou zkušenost s jezděním úplně bez aditiv?
LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje 

Tak ako to je s tou nemrznoucí směsí do chladiče a LPG Jestli jí mam už koupit zítra ve Fordu a dolít
DÍKY

DÍKY

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Toz ve Fordu ji koupit muzes, jako kdekoliv jinde akorat ta od Forda ma tu vyhodu, ze je dvakrat drazsi...Milan86 píše:Tak ako to je s tou nemrznoucí směsí do chladiče a LPG Jestli jí mam už koupit zítra ve Fordu a dolít![]()
DÍKY

- Yeshterr
- Test driver
Chtělo by to nechat si změřit hustotu, nebo si koupit hustoměr. Pokud by jsi měl v okruhu moc nemrzky, v létě se ti bude motor hůř chladit (nemrznoucí kapalina už od svý podstaty je horší medium pro přenos tepla) a pokud málo, v zimě zamrzne. Tudíž radši změřit a pak doplnit.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
Leon_vendelin píše:Toz ve Fordu ji koupit muzes, jako kdekoliv jinde akorat ta od Forda ma tu vyhodu, ze je dvakrat drazsi...Milan86 píše:Tak ako to je s tou nemrznoucí směsí do chladiče a LPG Jestli jí mam už koupit zítra ve Fordu a dolít![]()
DÍKY
Tož mi je jasné

Je ale problém v tom, že nevim ani pořádně jaký mam koupit a nikde kolem mě neni takovej obchod ( nějaká mototechna ) neni mno

Yeshterr: Jo tak mi to řekl ten chlápek od Forda, že mi to nejdříve změří

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Co si ja pamatuju tak jsem ji naposledy kupoval nekde v kauflandu a to snad nekde blizko bude... a kdyz dal tak tam zajet, jezdis za pulku tak jezdi nanechavej auto doma hnit 

Jedině TESCO
A nepošleš něco co mam hledat ? Nějaký odkaz ... díky

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
...hledej v regalu plastovou lahev s napisem "nemrznouci smes pro motory" nebo tak neco...nevim jaky jiny odkaz chces? Proste vlez do kramu, rekni dobry den ja jsem Tonda Maslo a chci do sveho fofika nemrznouci smes do motoruMilan86 píše:Jedině TESCOA nepošleš něco co mam hledat ? Nějaký odkaz ... díky
![]()

- Yeshterr
- Test driver
V podstatě je fuk, co koupíš, musí to mít akorát stejnou specifikaci a tu najdeš pravděpodobně v manuálu od auta, nebo v Etzoldovi, ale nevím, jestli tvoje auto není na Etzolda už moc nový. A tím pádem si tam kup rovnou i hustoměr, protože pokud to budeš dolévat sám, tak abys to měl čím změřit 

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Hmm tak to raději zajedu do Fordu a nemusim nic řěšit a starat se ... 

- jimm
- Zkušený
Milane vyser se na ford,kup růžovou nemrznoucí směs a nalej to do nádržky chladící kapal.a hotovo.hustoměr a nezmrzku koupíš taky v kauflandu,tescu,globus snad i v ikei
prostě ji mají všude.Ve fordu ti řeknou co specialního ti tam nalili a a přitom ti tam nalejou stejnou kap.co mají všude v hyperm,mototech,kelly.Vyjde ti to levnějš a víš co sis tam nalil 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
Hmm OK máš recht jimm a vemu tam raději už i do otřikovačů at jsem ready
Chjoo ja tu zimu nesnášim
a i moje LPG ji nemá rádo, trvá než se přepne chudák 

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Milan86: řekli ti, při kolika stupních ti to přepíná? můj systém je nastaven na 36st. pak přepíná na LPG.
Dnes jsem si nechal změřit nemrzku v jedné garáži a mám do -25st. takže 1l odsaju a naředím ať to poskočí ještě o pás stupínků níže.
Jinak z toho co tady čtu, tak si musím pochválit svůj systém LPG
protože mě to žluté "grilované kuře" čili kontrolka motoru nikdy nesvítilo a prakticky od montáže jsem řešil jen jediné nastavení volnoběhu, protože mi loni v zimě zdechalo auto na křižovatce za studena.
Za mě jedině: http://www.elpigaz.cz protože nemám problém (najeto cca 26000), ale ať si dá do svýho auta kdo co chce
Pro pražáky
http://www.autogascoubal.cz - nemám na ně reference, ale za zkoušku to stojí. Aspoň se osobně poptat a okouknout zázemí firmy, když budu řešit případný problém, pojedu asi tam.
Dnes jsem si nechal změřit nemrzku v jedné garáži a mám do -25st. takže 1l odsaju a naředím ať to poskočí ještě o pás stupínků níže.
Jinak z toho co tady čtu, tak si musím pochválit svůj systém LPG

Za mě jedině: http://www.elpigaz.cz protože nemám problém (najeto cca 26000), ale ať si dá do svýho auta kdo co chce

Pro pražáky

- MartinXPV
- Nováček
Nemrznoucí do chlaďáku jsem taky kupoval kde se dalo, hlavně levně. Tesco (Sheron), kelly (Starline shit), co jsem sehnal tak to bylo do -25 a 1L kolem kila stál. Dolíval jsem a dolíval až nakonec mi vyletěla všechna voda z chladiče, kouslý termostat (2,5 roku starý originál) a zničená jakási přetlaková kravina nad chladičem z plastu. I s odtahem mě to přišlo na 2 litry a to jsem si opravu dělal sám. Nevím jestli na tom měla podíl i ta shit směs ale pak jsem vylil vše co šlo a dal tam kapalinu od forda. Litr za 150 a po naředění 1:1 je do -37. Přindu do fordu, dám jim techničák a řeknu že chcu vodičku do chladiča a o nic se nestarám a neřeším jestli to mužu a tamto nemužu. Takže takto jsem "ušetřil"
- Yeshterr
- Test driver
Milane jen pamatuj na to, že čím víc fridexu, tím hůř se to v létě chladí. Tudíž si vem, jaký v našem klimatu panujnou největší mrazy, dej nějakou rozumnou rezervu a podle toho to nech naředit, ať to v létě funguje jak má.
EDIT: Jak psal Mira, pokud si to budeš měřit sám
a vyjdou Ti blbý hodnoty, odsaj část a doplň fridexem. Jo a pokud jezdíš v zimě na hory, bohatě dle mého soudu postačí to naředit na -30 až -35.
EDIT: Jak psal Mira, pokud si to budeš měřit sám