LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Mira » 09.10.2011 10:16

Milane, tobě se divím že jsi pořád v klidu. Já natankovat víc než je kapacita nádrže tak mám problém to zaplatit!! Když vím, že tam reálně nemůžu narvat více jak 45l tak řvu jak tur!! Možná máš problém v nádrži s plovákem nebo poslat ČOIku na benzinu..... řeš to!! Paragon ukaž v HL Propan a poptej se jak je to možný a zda je to za nějakých okolností vůbec možný ... mám otázky a chci odpovědi. ;-)
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 10:21

to yeshterr- samozřejmně s prohlídkou lpg v herálci počítám,povezu sebou i dokumentaci od lpg,nechám tě i čuchnout :mrgreen: Jen abych dokázal že lpg ve fordu jde :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 10:51

Mira : já Ti rozumím. Když jsem si doma nechával dělat schody, sehnal jsem si truhláře, na kterého jsou jen samý dobrý. reference a může být klidně z Bratislavy. Leč tady mám trochu strach, poněvadš se nemusí hned napoprvé všechno povést (jsem taky takovej pechfógl jako Martin86) a mám trochu strach, že po pár návštěvách Brna či Strakonic (garančka+pár věcí, co nejdou vyřešit přes telefon) a jsem na ceně nějakého ozkoušeného servisu v Praze a okolí. Notabene pro mě každá takováhle cesta pro mě znamená vzít si dovolenou protože na mě do večera a nebo o víkendu čekat nebudou. Např Harfa nabízí stálou slevu na plyn a myčku pro své zákazníky a pokud by se mi jednalo o pozáruční servis, přístup ke svým zákazníkům bude asi taky lepší, než k cizím. Jak často se jezdí na prohlídku s lpg (garance, výměna filtru, revize, výměna nádrže)?
Jimmi: Óóó, děéékuji :gott:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 11:00

ono je lepší si nechat udělat plyn nejlépe co nejblíž od místa bydlyště,pač většinou se do servisu,kde se to předělává jezdí na revize a na měření emisí,ono měření emisí na plyn je těžké sehnat stanici stk,například u nás v Teplicích je jen jedna firma a v u ustí taky.Ale v Praze si myslím je to jednoduší.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 11:08

Omlouvám se Milanovi86, že jsem z něj udělal Martina86 :dih: :nazdravi:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 11:21

Já moc v klidu nejsem, to mi věř jsem pěkně nasranej, c se to zas děje a že člověk zaplatí 24.500 KČ a řeší stále něco. Moje první tankování na Shellu dopadlo ok, už ted jsem pochopil že když svítí nějaký čas rezerva je tam hafo plynu a proto jsem natankoval jen 35l SUPER BERU. Včera jsem přijel k pumpě v Bráníku na benzín, plyn už nešel a natankoval jsem 52l a nějak tomu nerozumim zase, když mam psáno 51 ... ale furt si myslim, že to neni takovej průser ... včera večer jsem hledal nějaké téma ÚNIK TOHO FLASHA A NÁSLEDKY a nic jsem nenašel, tak věřim, že se asi nic nestane - SAKRA SNAD BY MI TO TY DVA DEBILOVÉ V HL PROPANU ŘEKLI !!! Našel jsem včera téma, že nějaké benzínky mají hrozně zastaralý ty stojany na LPG a že se někdy stane, že samo necvakne nebo co i když tam je nějaký ten míček co naznačí, že nádrž už je do toho limitu 80% plná, tak možná jsem zrovna na ní byl včera :nixw:

Já včera nemohl ani unsout, jak me nasralo to žluté světílko a bohužel nikdo mi něni schopný říct co to je a jestli za to může ten inuklý flash ... je neděle a fakt toho moc nezmůžu a při představě, že zase pojedu do HL PROPANU, kde jsem byl v pátek mi je zle !!! Zítra tam zavolám a poptám se na to a kdyžtak v uterý pojedu, at vyzkoušim auto jestli se zase něco děje nebo ne.

Jinak k tomu kde jsem si to nechal dělat, firma HL PROPAN podle jejich stránek, což teda maj asi starý a moc je neudržujou mě docela dostali i ta jejich výroba a až na tu jejich garáž co maj v MICHLI jsem byl nadšený, Jak tady mluvíte o Harfe ... s nima jsem taky mluvil i mi poslali pěkný mail s informaci přímo o mím autě atd ... ALE CENA 33.000 plus 2.500 Kč za ten FLASH mi přišla šílená a asi bych do toho nešel a HL mi řeklo 24.500 i s přimazáváním a tím, že nejsem žadný zbohatlýk byla pro mě volba jasná :shocked: a najít v mém okolí firmu co dělá přestavby a dobré reference mimo HL prostě neni a Michli mam docela, docela blízko cca 12 km

Nějak mě to LPG začíná štvát, jediné plus je že netankuji přez 900 a ujedu pěkné km (420/km), sice o 100 méně než za benzín, ale je to přijemné, ALE JINAK TEDA NEVIM NEVIM CO SI MYSLET ... UVIDÍME Za chvilku jdu do práce a už ted jsem zvědavej co se stane až nastartuji po noci úplně studené auto :D

Dále nevěřím, že když jim řeknu že jejich vada na FLASH mi dejme tomu zníčila lambda sondu, že s tm něco udělají :(
A to pánové dělám střihače na Zpravodajtví na Tv Nova ( ne že bych se s tim chtěl nějak chlubit ) ALE myslim že by mi nepomohla ani reportáž nic, ale když budu úplně v úzkých, řeknu jim to a uvidim jak se k tomu postaví ... PROTOŽE BRÁT SI OD LIDÍ 24.500 A PAK DĚLÁT, ŽE SE NIC NEDĚJE A ZATAJOVAT PŘÍPADNÉ ŠKODY BY SE DĚLAT NEMĚLO !!!

Ale počkám, tím že nikam nejezdim a makaám 900 km od bytu, nemam to zatim jak zkusti a uvidim tento týden co se bude dít, ale i tak jim zavolám a řeknu o blikajícím světlu na přístroj desce a že jsem natankoval 52l LPG :dih:

Achjooo přeji hezkou neděli a popřípadně se omlouvám za chyby v textu :|

Yeshterr :D Já si říkal, že někdo má taky 86 v nicku - jménu jako já, v poho :nazdravi: :bravo22:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 11:32

Kdybych věděl o Strakonicích jak píšete, že jsou dobří asi bych tam jel ... to mam 108 km podle mapy :shocked:
Mno uvidíme dneska toho moc nezmůžu, tak dám vědět kdyby zas něco a zítra zavolám do HL :blee:

Black66
Nováček
Nováček

Příspěvek od Black66 » 09.10.2011 11:54

S tím natankováním více plynu, než je objem nádrže jsem psal dotaz o pár stránek zpět. Bohužel jsem na ni najel jen o 10 km více, než obvykle (při stejném režimu). Rozdíl v natankování činil 7litrů!! Když jsem tam byl znova a ptal se (dost nasraně), jak je to možné, tak mi bylo sděleno, že se dá natlačit i více, ale proč jsem nenajel víc km, to už vysvětlit nedokázali- prej se na to mrknou a doseřídí (potřeboval jsem udělat emise). Tak asi tak.
Pro ty zkušené: Má také vliv na natankování množství plynu okolní teplota? A v jakém rozmezí (L)?
FF Combi 1.6 16V 03 Silver
Obrázek

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 11:58

Třeba ti ta kontrolka svítila jen kvůli předčasnýmu přepnutí na plyn, když bul motor ještě studenej a méně výhřevný plyn zapříčinil klepání motoru. Třeba to seřídí a budeš mít klid. Ale klidně bych jim o zamýšlené návštěvě autorizáku z důvodu možnosti poškození katíku a lambdy tím překrmením řekl, když motor sežere za párset kiláků litr něčeho, co nespálí dokonale, může se to projevit a třeba si už na to dají bacha. A jimmi, co tobě řekli na to, že Ti to taky zhltlo celej ten flash během chvíle? Dyť to doprkýnka musej nastavovat při nějaký zkoušca a musej čumět na tu pitomou skleněnou trubičku, jestli to tam nehrčí jak do kanálu, no ne? :x
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 13:02

Mno mě taky zajímá, proč na Shellu všechno v pohodě samo se to zastavilo a na té v Bráníku Q 100 jelo dále i přez to, že to docela řvalo ( jejich pumpa ) Jsem fakt zvědavej kolik najedu km, když jsem natankoval skoro 52l 8O a příště tam už asi nepojedu, chjooo ty LPG stanice teda nic moc kolem mě :( Pak ještě je na Jižní spojce jsem koukal nějaký NON STOP, tak tam taky někdy zajedu až nebudu testovat plné dojezdy :shocked: a nečekat na úplně prázdnou nádrž :wink:

Jinak k tomu FLASH, přijel jsem ted do práce ( idkyž to mám 1 km :D ) a všechno v poho ani ten kohoutek nesvítil, jen jsem se divil, že až v půlce jedu na LPG, že to stále blikalo ... ale zapoměl jsme že už sakra neni 20 stupňů, ale 9 :puke_r: Takže to bude asi tim :D

Je fakt, že včera když bylo těch 8 stupňů jsem nastartoval za studena a hned jsem vyjel a docela rychle a tím že byla zima, přepnulo se to nějak zázračně rychle, tak to hlásilo to žlutý jak i ty píšeš, no jsem z toho jelen

Na parkovišti jsme zkoumal ty kapky a připadalo mě, jak kdyby to vůbec nekapalo, tak jsme uvolnil a pak cca 1 minuta 3 kapy - popojel jsem kousek a ty skleněná trubička byla najednou z půlky naplňena :?: :!: :?: Tak jsem to raději utáhl a nějak to musim sledovat a příjít na to, nebo to mam nechat fakt kapat ty 3 kapy/min a neřešit to :?: Tentokrát si budu hlídat ten úbytek a zavolám a poradim se, asi ne u HL nevěřim že by mi řekli jo pane něco se mohlo stát někde jinde :nunu:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 13:06

Yeshterr píše:Třeba ti ta kontrolka svítila jen kvůli předčasnýmu přepnutí na plyn, když bul motor ještě studenej a méně výhřevný plyn zapříčinil klepání motoru. Třeba to seřídí a budeš mít klid. Ale klidně bych jim o zamýšlené návštěvě autorizáku z důvodu možnosti poškození katíku a lambdy tím překrmením řekl, když motor sežere za párset kiláků litr něčeho, co nespálí dokonale, může se to projevit a třeba si už na to dají bacha. A jimmi, co tobě řekli na to, že Ti to taky zhltlo celej ten flash během chvíle? Dyť to doprkýnka musej nastavovat při nějaký zkoušca a musej čumět na tu pitomou skleněnou trubičku, jestli to tam nehrčí jak do kanálu, no ne? :x
Nebyl to litr podle mě tak 400 ml :nixw:
Mno snad jak píšu červně nahoře to bude tim, jelikož mi to nikdy nesvítilo u tohoto auta až včera, ale zas se mi auto jakoby dusilo, nechtělo přidávat, mno uvidíme večer až půjdu z práce a zavolám si pro tyto infa at jsem připravenej, ale nevěřim že by přijali chybu z jejich strany :o ... tomu fakt v dnešní době nevěřim :blee: Snad to dopadne dobře a ten posranej FLASH neublížil mému miláčkovi :palec_nahoru:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 13:22

Teď jsem někde na netu našel návod na instalaci flash lube, a tam psali, že při spotřebě 1ml přípravku na 1L paliva to vychází na volnoběhu cca 12kapek/minutu. A snad brali auto s průměrnou kombinovanou spotřebou cca 8,5l, poněvadš jiné množství paliva za minutu si vezme nákupní taška s jednolitrovým tříválcem a jiné množství Corvette s motorem 5,7l. Jinak jestli Ti to už nesvítí, tak bude snad lambda v cajku. Holt na Tvým autě se to už naučili a na mým už to udělají na jedničku :totlsmile:
Ne, dělám si srandu, holt se akorát něco nepovedlo ale to se stává. Ale možná by jsi jim mohl naznačit, že to nemáš zrovna za barákem a že by mohli cmrndnout jednu plnou nádrž zdarma :wink:

Ještě jsem koukal, že na LPG se používají jiné svíčky, dávají je automaticky, nebo za příplatek? Na čtyřválec totiž 4 ks KGKáček stojí cca 2250,- :shocked:
Obrázek

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 09.10.2011 13:30

ja mam obyčejne svíčky denso iridium za 500 kč myslim a auto jezdí v pořadku bez problemu...

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 13:40

Yeshterr píše:Teď jsem někde na netu našel návod na instalaci flash lube, a tam psali, že při spotřebě 1ml přípravku na 1L paliva to vychází na volnoběhu cca 12kapek/minutu. A snad brali auto s průměrnou kombinovanou spotřebou cca 8,5l, poněvadš jiné množství paliva za minutu si vezme nákupní taška s jednolitrovým tříválcem a jiné množství Corvette s motorem 5,7l. Jinak jestli Ti to už nesvítí, tak bude snad lambda v cajku. Holt na Tvým autě se to už naučili a na mým už to udělají na jedničku :totlsmile:
Ne, dělám si srandu, holt se akorát něco nepovedlo ale to se stává. Ale možná by jsi jim mohl naznačit, že to nemáš zrovna za barákem a že by mohli cmrndnout jednu plnou nádrž zdarma :wink:

Ještě jsem koukal, že na LPG se používají jiné svíčky, dávají je automaticky, nebo za příplatek? Na čtyřválec totiž 4 ks KGKáček stojí cca 2250,- :shocked:
:D Ty seš dobrej hele :palec_nahoru: Mno 12 kapek ježiši už néé více :D Ale ted si nejsem jistej, proč když jedu se ta skleněná lahvička z půlky naplní ?? Jestli nemam stáhnout jen 1kapku/minutu :?: :nixw: Jestli to je nějaký zpětný tlak :?: Joo už to nesvítí, bud to dále sledovat a modlit se, aby bylo vše OK a s tou plnou nádrží si mě fakt rozesmál :D Možná tak někde na Vysočině, ale v Praze :arrow: tady jsou kurvy který z tebe tahaj jen peníze a ještě z tebe dělaj blbce :nunu: :nnou: Jsem asi moc milej na všechny, ale jednou to nedopadne dobře :!:

Přemýšlim že se koupim toto http://www.ebay.com/itm/150567409681?ss ... 1497.l2648, abych věděl jestli je v autě nějaký problém apod a ne jen se domnívat :nixw:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 14:08

Tak to budu jezdit na diagnostiku na Barrandov :cooler: :mrgreen:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“