LPG - montáže a zkušenosti sem...
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
Milane, tobě se divím že jsi pořád v klidu. Já natankovat víc než je kapacita nádrže tak mám problém to zaplatit!! Když vím, že tam reálně nemůžu narvat více jak 45l tak řvu jak tur!! Možná máš problém v nádrži s plovákem nebo poslat ČOIku na benzinu..... řeš to!! Paragon ukaž v HL Propan a poptej se jak je to možný a zda je to za nějakých okolností vůbec možný ... mám otázky a chci odpovědi. 

- jimm
- Zkušený
to yeshterr- samozřejmně s prohlídkou lpg v herálci počítám,povezu sebou i dokumentaci od lpg,nechám tě i čuchnout
Jen abych dokázal že lpg ve fordu jde 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- Yeshterr
- Test driver
Mira : já Ti rozumím. Když jsem si doma nechával dělat schody, sehnal jsem si truhláře, na kterého jsou jen samý dobrý. reference a může být klidně z Bratislavy. Leč tady mám trochu strach, poněvadš se nemusí hned napoprvé všechno povést (jsem taky takovej pechfógl jako Martin86) a mám trochu strach, že po pár návštěvách Brna či Strakonic (garančka+pár věcí, co nejdou vyřešit přes telefon) a jsem na ceně nějakého ozkoušeného servisu v Praze a okolí. Notabene pro mě každá takováhle cesta pro mě znamená vzít si dovolenou protože na mě do večera a nebo o víkendu čekat nebudou. Např Harfa nabízí stálou slevu na plyn a myčku pro své zákazníky a pokud by se mi jednalo o pozáruční servis, přístup ke svým zákazníkům bude asi taky lepší, než k cizím. Jak často se jezdí na prohlídku s lpg (garance, výměna filtru, revize, výměna nádrže)?
Jimmi: Óóó, děéékuji
Jimmi: Óóó, děéékuji

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- jimm
- Zkušený
ono je lepší si nechat udělat plyn nejlépe co nejblíž od místa bydlyště,pač většinou se do servisu,kde se to předělává jezdí na revize a na měření emisí,ono měření emisí na plyn je těžké sehnat stanici stk,například u nás v Teplicích je jen jedna firma a v u ustí taky.Ale v Praze si myslím je to jednoduší.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- Yeshterr
- Test driver
Omlouvám se Milanovi86, že jsem z něj udělal Martina86

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Já moc v klidu nejsem, to mi věř jsem pěkně nasranej, c se to zas děje a že člověk zaplatí 24.500 KČ a řeší stále něco. Moje první tankování na Shellu dopadlo ok, už ted jsem pochopil že když svítí nějaký čas rezerva je tam hafo plynu a proto jsem natankoval jen 35l SUPER BERU. Včera jsem přijel k pumpě v Bráníku na benzín, plyn už nešel a natankoval jsem 52l a nějak tomu nerozumim zase, když mam psáno 51 ... ale furt si myslim, že to neni takovej průser ... včera večer jsem hledal nějaké téma ÚNIK TOHO FLASHA A NÁSLEDKY a nic jsem nenašel, tak věřim, že se asi nic nestane - SAKRA SNAD BY MI TO TY DVA DEBILOVÉ V HL PROPANU ŘEKLI !!! Našel jsem včera téma, že nějaké benzínky mají hrozně zastaralý ty stojany na LPG a že se někdy stane, že samo necvakne nebo co i když tam je nějaký ten míček co naznačí, že nádrž už je do toho limitu 80% plná, tak možná jsem zrovna na ní byl včera
Já včera nemohl ani unsout, jak me nasralo to žluté světílko a bohužel nikdo mi něni schopný říct co to je a jestli za to může ten inuklý flash ... je neděle a fakt toho moc nezmůžu a při představě, že zase pojedu do HL PROPANU, kde jsem byl v pátek mi je zle !!! Zítra tam zavolám a poptám se na to a kdyžtak v uterý pojedu, at vyzkoušim auto jestli se zase něco děje nebo ne.
Jinak k tomu kde jsem si to nechal dělat, firma HL PROPAN podle jejich stránek, což teda maj asi starý a moc je neudržujou mě docela dostali i ta jejich výroba a až na tu jejich garáž co maj v MICHLI jsem byl nadšený, Jak tady mluvíte o Harfe ... s nima jsem taky mluvil i mi poslali pěkný mail s informaci přímo o mím autě atd ... ALE CENA 33.000 plus 2.500 Kč za ten FLASH mi přišla šílená a asi bych do toho nešel a HL mi řeklo 24.500 i s přimazáváním a tím, že nejsem žadný zbohatlýk byla pro mě volba jasná
a najít v mém okolí firmu co dělá přestavby a dobré reference mimo HL prostě neni a Michli mam docela, docela blízko cca 12 km
Nějak mě to LPG začíná štvát, jediné plus je že netankuji přez 900 a ujedu pěkné km (420/km), sice o 100 méně než za benzín, ale je to přijemné, ALE JINAK TEDA NEVIM NEVIM CO SI MYSLET ... UVIDÍME Za chvilku jdu do práce a už ted jsem zvědavej co se stane až nastartuji po noci úplně studené auto
Dále nevěřím, že když jim řeknu že jejich vada na FLASH mi dejme tomu zníčila lambda sondu, že s tm něco udělají
A to pánové dělám střihače na Zpravodajtví na Tv Nova ( ne že bych se s tim chtěl nějak chlubit ) ALE myslim že by mi nepomohla ani reportáž nic, ale když budu úplně v úzkých, řeknu jim to a uvidim jak se k tomu postaví ... PROTOŽE BRÁT SI OD LIDÍ 24.500 A PAK DĚLÁT, ŽE SE NIC NEDĚJE A ZATAJOVAT PŘÍPADNÉ ŠKODY BY SE DĚLAT NEMĚLO !!!
Ale počkám, tím že nikam nejezdim a makaám 900 km od bytu, nemam to zatim jak zkusti a uvidim tento týden co se bude dít, ale i tak jim zavolám a řeknu o blikajícím světlu na přístroj desce a že jsem natankoval 52l LPG
Achjooo přeji hezkou neděli a popřípadně se omlouvám za chyby v textu
Yeshterr
Já si říkal, že někdo má taky 86 v nicku - jménu jako já, v poho

Já včera nemohl ani unsout, jak me nasralo to žluté světílko a bohužel nikdo mi něni schopný říct co to je a jestli za to může ten inuklý flash ... je neděle a fakt toho moc nezmůžu a při představě, že zase pojedu do HL PROPANU, kde jsem byl v pátek mi je zle !!! Zítra tam zavolám a poptám se na to a kdyžtak v uterý pojedu, at vyzkoušim auto jestli se zase něco děje nebo ne.
Jinak k tomu kde jsem si to nechal dělat, firma HL PROPAN podle jejich stránek, což teda maj asi starý a moc je neudržujou mě docela dostali i ta jejich výroba a až na tu jejich garáž co maj v MICHLI jsem byl nadšený, Jak tady mluvíte o Harfe ... s nima jsem taky mluvil i mi poslali pěkný mail s informaci přímo o mím autě atd ... ALE CENA 33.000 plus 2.500 Kč za ten FLASH mi přišla šílená a asi bych do toho nešel a HL mi řeklo 24.500 i s přimazáváním a tím, že nejsem žadný zbohatlýk byla pro mě volba jasná

Nějak mě to LPG začíná štvát, jediné plus je že netankuji přez 900 a ujedu pěkné km (420/km), sice o 100 méně než za benzín, ale je to přijemné, ALE JINAK TEDA NEVIM NEVIM CO SI MYSLET ... UVIDÍME Za chvilku jdu do práce a už ted jsem zvědavej co se stane až nastartuji po noci úplně studené auto

Dále nevěřím, že když jim řeknu že jejich vada na FLASH mi dejme tomu zníčila lambda sondu, že s tm něco udělají

A to pánové dělám střihače na Zpravodajtví na Tv Nova ( ne že bych se s tim chtěl nějak chlubit ) ALE myslim že by mi nepomohla ani reportáž nic, ale když budu úplně v úzkých, řeknu jim to a uvidim jak se k tomu postaví ... PROTOŽE BRÁT SI OD LIDÍ 24.500 A PAK DĚLÁT, ŽE SE NIC NEDĚJE A ZATAJOVAT PŘÍPADNÉ ŠKODY BY SE DĚLAT NEMĚLO !!!
Ale počkám, tím že nikam nejezdim a makaám 900 km od bytu, nemam to zatim jak zkusti a uvidim tento týden co se bude dít, ale i tak jim zavolám a řeknu o blikajícím světlu na přístroj desce a že jsem natankoval 52l LPG

Achjooo přeji hezkou neděli a popřípadně se omlouvám za chyby v textu

Yeshterr

Kdybych věděl o Strakonicích jak píšete, že jsou dobří asi bych tam jel ... to mam 108 km podle mapy
Mno uvidíme dneska toho moc nezmůžu, tak dám vědět kdyby zas něco a zítra zavolám do HL

Mno uvidíme dneska toho moc nezmůžu, tak dám vědět kdyby zas něco a zítra zavolám do HL

- Black66
- Nováček
S tím natankováním více plynu, než je objem nádrže jsem psal dotaz o pár stránek zpět. Bohužel jsem na ni najel jen o 10 km více, než obvykle (při stejném režimu). Rozdíl v natankování činil 7litrů!! Když jsem tam byl znova a ptal se (dost nasraně), jak je to možné, tak mi bylo sděleno, že se dá natlačit i více, ale proč jsem nenajel víc km, to už vysvětlit nedokázali- prej se na to mrknou a doseřídí (potřeboval jsem udělat emise). Tak asi tak.
Pro ty zkušené: Má také vliv na natankování množství plynu okolní teplota? A v jakém rozmezí (L)?
Pro ty zkušené: Má také vliv na natankování množství plynu okolní teplota? A v jakém rozmezí (L)?
- Yeshterr
- Test driver
Třeba ti ta kontrolka svítila jen kvůli předčasnýmu přepnutí na plyn, když bul motor ještě studenej a méně výhřevný plyn zapříčinil klepání motoru. Třeba to seřídí a budeš mít klid. Ale klidně bych jim o zamýšlené návštěvě autorizáku z důvodu možnosti poškození katíku a lambdy tím překrmením řekl, když motor sežere za párset kiláků litr něčeho, co nespálí dokonale, může se to projevit a třeba si už na to dají bacha. A jimmi, co tobě řekli na to, že Ti to taky zhltlo celej ten flash během chvíle? Dyť to doprkýnka musej nastavovat při nějaký zkoušca a musej čumět na tu pitomou skleněnou trubičku, jestli to tam nehrčí jak do kanálu, no ne? 

Mno mě taky zajímá, proč na Shellu všechno v pohodě samo se to zastavilo a na té v Bráníku Q 100 jelo dále i přez to, že to docela řvalo ( jejich pumpa ) Jsem fakt zvědavej kolik najedu km, když jsem natankoval skoro 52l
a příště tam už asi nepojedu, chjooo ty LPG stanice teda nic moc kolem mě
Pak ještě je na Jižní spojce jsem koukal nějaký NON STOP, tak tam taky někdy zajedu až nebudu testovat plné dojezdy
a nečekat na úplně prázdnou nádrž
Jinak k tomu FLASH, přijel jsem ted do práce ( idkyž to mám 1 km
) a všechno v poho ani ten kohoutek nesvítil, jen jsem se divil, že až v půlce jedu na LPG, že to stále blikalo ... ale zapoměl jsme že už sakra neni 20 stupňů, ale 9
Takže to bude asi tim
Je fakt, že včera když bylo těch 8 stupňů jsem nastartoval za studena a hned jsem vyjel a docela rychle a tím že byla zima, přepnulo se to nějak zázračně rychle, tak to hlásilo to žlutý jak i ty píšeš, no jsem z toho jelen
Na parkovišti jsme zkoumal ty kapky a připadalo mě, jak kdyby to vůbec nekapalo, tak jsme uvolnil a pak cca 1 minuta 3 kapy - popojel jsem kousek a ty skleněná trubička byla najednou z půlky naplňena
Tak jsem to raději utáhl a nějak to musim sledovat a příjít na to, nebo to mam nechat fakt kapat ty 3 kapy/min a neřešit to
Tentokrát si budu hlídat ten úbytek a zavolám a poradim se, asi ne u HL nevěřim že by mi řekli jo pane něco se mohlo stát někde jinde 

Jinak k tomu FLASH, přijel jsem ted do práce ( idkyž to mám 1 km

Je fakt, že včera když bylo těch 8 stupňů jsem nastartoval za studena a hned jsem vyjel a docela rychle a tím že byla zima, přepnulo se to nějak zázračně rychle, tak to hlásilo to žlutý jak i ty píšeš, no jsem z toho jelen
Na parkovišti jsme zkoumal ty kapky a připadalo mě, jak kdyby to vůbec nekapalo, tak jsme uvolnil a pak cca 1 minuta 3 kapy - popojel jsem kousek a ty skleněná trubička byla najednou z půlky naplňena

Nebyl to litr podle mě tak 400 mlYeshterr píše:Třeba ti ta kontrolka svítila jen kvůli předčasnýmu přepnutí na plyn, když bul motor ještě studenej a méně výhřevný plyn zapříčinil klepání motoru. Třeba to seřídí a budeš mít klid. Ale klidně bych jim o zamýšlené návštěvě autorizáku z důvodu možnosti poškození katíku a lambdy tím překrmením řekl, když motor sežere za párset kiláků litr něčeho, co nespálí dokonale, může se to projevit a třeba si už na to dají bacha. A jimmi, co tobě řekli na to, že Ti to taky zhltlo celej ten flash během chvíle? Dyť to doprkýnka musej nastavovat při nějaký zkoušca a musej čumět na tu pitomou skleněnou trubičku, jestli to tam nehrčí jak do kanálu, no ne?

Mno snad jak píšu červně nahoře to bude tim, jelikož mi to nikdy nesvítilo u tohoto auta až včera, ale zas se mi auto jakoby dusilo, nechtělo přidávat, mno uvidíme večer až půjdu z práce a zavolám si pro tyto infa at jsem připravenej, ale nevěřim že by přijali chybu z jejich strany

- Yeshterr
- Test driver
Teď jsem někde na netu našel návod na instalaci flash lube, a tam psali, že při spotřebě 1ml přípravku na 1L paliva to vychází na volnoběhu cca 12kapek/minutu. A snad brali auto s průměrnou kombinovanou spotřebou cca 8,5l, poněvadš jiné množství paliva za minutu si vezme nákupní taška s jednolitrovým tříválcem a jiné množství Corvette s motorem 5,7l. Jinak jestli Ti to už nesvítí, tak bude snad lambda v cajku. Holt na Tvým autě se to už naučili a na mým už to udělají na jedničku
Ne, dělám si srandu, holt se akorát něco nepovedlo ale to se stává. Ale možná by jsi jim mohl naznačit, že to nemáš zrovna za barákem a že by mohli cmrndnout jednu plnou nádrž zdarma
Ještě jsem koukal, že na LPG se používají jiné svíčky, dávají je automaticky, nebo za příplatek? Na čtyřválec totiž 4 ks KGKáček stojí cca 2250,-

Ne, dělám si srandu, holt se akorát něco nepovedlo ale to se stává. Ale možná by jsi jim mohl naznačit, že to nemáš zrovna za barákem a že by mohli cmrndnout jednu plnou nádrž zdarma

Ještě jsem koukal, že na LPG se používají jiné svíčky, dávají je automaticky, nebo za příplatek? Na čtyřválec totiž 4 ks KGKáček stojí cca 2250,-

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja mam obyčejne svíčky denso iridium za 500 kč myslim a auto jezdí v pořadku bez problemu...
Yeshterr píše:Teď jsem někde na netu našel návod na instalaci flash lube, a tam psali, že při spotřebě 1ml přípravku na 1L paliva to vychází na volnoběhu cca 12kapek/minutu. A snad brali auto s průměrnou kombinovanou spotřebou cca 8,5l, poněvadš jiné množství paliva za minutu si vezme nákupní taška s jednolitrovým tříválcem a jiné množství Corvette s motorem 5,7l. Jinak jestli Ti to už nesvítí, tak bude snad lambda v cajku. Holt na Tvým autě se to už naučili a na mým už to udělají na jedničku![]()
Ne, dělám si srandu, holt se akorát něco nepovedlo ale to se stává. Ale možná by jsi jim mohl naznačit, že to nemáš zrovna za barákem a že by mohli cmrndnout jednu plnou nádrž zdarma![]()

Přemýšlim že se koupim toto http://www.ebay.com/itm/150567409681?ss ... 1497.l2648, abych věděl jestli je v autě nějaký problém apod a ne jen se domnívat

- Yeshterr
- Test driver
Tak to budu jezdit na diagnostiku na Barrandov