LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od WGeorge » 08.10.2011 18:54

Tak již mám konečně také LPG. Na benzín jsem jezdil skoro dva měsíce a byl to děs :puke_r: . Systém LPG mám Stag 4 montovaný v AGC Strakonice. Přímaz tam je nějaký Vap Saver. Plnění je nakonec v nárazníku, protože pod tím víčkem tam opravdu není kam ho dát, ale nevadí. Také mi pak mechanik říkal, že se pod tím víčkem občas stane že to popraská, takže možná na tom něco bude. Nádrž tam mám 46l - nikde nic nepřesahuje a vše pěkně sedí. Každopádně jede to pěkně, rozdíl mezi LPG a benzínem nepostřehnutelný - jen na LPG je to lehce klidnější chod.

Jediný problém co se zatím vyskytl je ten, že někdy cca jednou po 20km vyskočí skokem teplota k červenému poli a po chvíli se skokem zase vrátí. Dělá to prakticky nezávisle na jízdním režimu, tak doufám že to je jen zavzdušněný - už jsem to zkusil protočit s otevřenou expanzkou, promačkat hadice tak uvidíme jestli to bude pokračovat.

Jinak zatím spokojenost, montáž vypadá docela pěkně a čistě (ostatně jako u všech předchozích auto co mi dělali). Takže teď už jen jezdit za polovic :hhura:
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 19:22

WGeorge tak tě vítám v klubu levného ježdění :bravo22: Jsem zvědavej na tvoje postřehy a zkušenosti ... moje asi čteš a jsem z toho JELEN :D :shocked: Jinak to s tou teplotou mi nedělá myslim, uuuuf ještě toto :bebng:

Ať se daří :nazdravi:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 19:26

Wolf2 píše:- Můžu se tě na něco zeptat ???? To nám tady budeš popisovat každé tvé tankování ???? :totlsmile: :totlsmile: :totlsmile: :dih:

- 17,90 kč /L LPG :irre: :irre:

Já jsem ještě kromě Vysočiny neviděl LPG levnější než 16 Kč ... Jediné co zatim vim, tak na harfe maj dobrou cenu - http://www.neptun-harfa.cz/Cerpaci-stan ... /3163.html Ale bohužel když jsem jel včera kolem, plyn jsem ještě měl a čekal jsem až to úplně vypne :shocked:

Tak by mě zajímalo zakolik bereš ty a kde :?: :?: :ble2:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 08.10.2011 19:38

Stará Boleslav 16,50
Benátky n.J. 16,40
Lysá n.L 16,50 - 16,90

a jinak ceny v ČR najdeš zde a můžeš tam i ceny doplňovat http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=okresy.php

:wink:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 19:56

Takže pánové a je to tady :bebng: 8 stupnů a už se to sere ... před 10 min jsem vyjel z práce, to že po nastartování to zase tak divně hltalo a třáslo - OK PREPÍNAL SE BENZÍN NA LPG - ALE STEJNÉ DIVNÉ, vypadá to nehezky, jak kdyby to mělo chcípnout :dih: Tak ujedu asi 200 m a najednou blíká ten hnusný ukazatel na lapubní desce ( u FABIE to byla v pytli lambda sonda ) takže takovej ten žlutej kohoutek a když jsem přidal na plynu vůbec se tomu nechtělo, musel jsem zastavit, vypnout auto a znova nastartovat a už OK ... :wallbash: :wallbash: Takže kde je problém a kurva co se to zase děje :puke_r:

Už jsem si říkal, že to jde nějak hladce :? :roll:

SORRY, ŽE FURT PÍŠU, ALE FAKT NETUŠIM A MAM LPG POPRVÉ, AŽ SE VYZNÁM TAK BUDU TICHO A NEBO RADIT DRUHÝM :nazdravi:

Jinak ty ceny jsou pěkné, ale jak říkám mimo Prahu ... Já jsem z Prahy 5 Barrandov zatim a nebudu jezdit někam 20 km kvůli koruně :D Už tak jsem rád, že aspon nejblíže mi je LPG v Bráníku a bohužel za tuto cenu :bebng:

DÍKY :shocked:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 08.10.2011 21:06

já se obávávam že jak ti to zlhtlo ten špatně nastavenej flash tak ti odešla lambda :| Ale to je jenom můj názor a vůbec ti to nepřeju,ty tvé zážitky z lpg rád čtu :D U nás v Teplicích mají na shell plyn za 15.90,na benzíně 15.50kč
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 08.10.2011 21:17

A jakej obsah má ta flaška toho přimazávání?
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 08.10.2011 21:40

Yeshterr píše:A jakej obsah má ta flaška toho přimazávání?
Záleží asi na typu, ale co jsem viděl tak něco kolem 0,5-1l. Můj Vap Saver má 0,5l

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 08.10.2011 21:43

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 08.10.2011 21:51

2Milan86:

Člověče, když to tak čtu, tak jsem rád, že jsem jel na montáž do těch Strakonic a nenechal to dělat někde u neověřeného montážníka. I ta tvoje cena je docela nízká, ale to může být konkurencí v Praze (Mě to stálo 27500). Hold se opět asi potvrzuje to, že 80% spolehlivosti provozu vozidla na LPG dělá dobře odvedená montáž. Doufám, že se ti to povede nějak zdárně vyřešit a budeš hrdý LPGista. :cooler:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 22:56

jimm píše:já se obávávam že jak ti to zlhtlo ten špatně nastavenej flash tak ti odešla lambda :| Ale to je jenom můj názor a vůbec ti to nepřeju,ty tvé zážitky z lpg rád čtu :D U nás v Teplicích mají na shell plyn za 15.90,na benzíně 15.50kč

Jako fakt ?? A jak to zjistim a co mam dělat, to neni moc dobrý :( Dneska mi to udělalo poprvé, myslíš že na to nemá vliv ta zima ? Chjoooo, je mi jasné že rád čteš, já čekal problémy mno, jako vždy :nixw: Zavolám pak do HL Propanu co to jako má znamenat, že se to najednou rosvítilo a kolik stojí oprava ? Jako jestli za to fakt může ta kapalina, tak jako nevim co udělám, já za to nemůžu že jejich zkurvené přimazávání celé vyteklo, kdyby někdo veděl odpovědi na mé otázky pls napište a díky :)

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 08:00

Tak Milane, teď jsem zvědav, jak se ta firma HL Propan zachová. Chci si na jaře nechat namontovat LPG a měl jsem vybranou firmu HL Propan. To, co popisuješ mne trochu znepokojuje, neboť firma, která neumí seřídit primitivní podtlakový přimazávání si napíše na své stránky mimo jiné toto:
Získali jsme řadu ocenění od Ministerstva dopravy české republiky.Tato ocenění nás opravňují k hromadným úpravám nejvíce rozšířených typů automobilů.
Přitom jsem s dotyčným majitelem či mechanikem po telefonu mluvil, trochu jsem si ho nenápadně vyzkoušel z fordích motorů - úmyslně jsem se přeřekl na Durator, opravil mě že Duratec a že už ho dělal) a byl jsem mile překvapen.
Nicméně nechci nikomu křivdit, i mistr tesař se někdy utne a teď jsem akorát zvědav, jak se k tomu firma postaví. Tobě přeju, ať už Ti konečně skončí všechny trable a začneš si FOFO konečně užívat :palec_nahoru: .

A ještě jedna otázka na Pražáky a okolňáky - mohli byste, prosím, napsat kde, za kolik a jak jste s danou firmou, co Vám LPG instalovala spokojeni? (dokumentace, administrativa, informovanost, úroveň, atd.). Díky!
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 08:12

Jo a Jimmi jestli Ti to neva, tak počítej, že na Herálci z Tebe, jakožto zkušeného LPGčkáře - praktika, budu tahat nejrůznější informace o plynu i s praktickými ukázkami na Tvém klasikovi :bravo22: (myšleno na autě, né na obrovi :mrgreen: ).
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 09:41

Yeshterr diky, díky nejdříve musim zjistit, jestli mi to množství kapliny ublížilo nebo ne :? Je divné, že se mi toto stalo až včera, když se mi ta flash. věc stala už dříve a všechno bylo v poho zatim. Připadá mi to, jak kdybych přečerpal nádrž nebo tou zimou, což včera 8 stupnů byla první zátěžová zkouška ... Tak zatim nevim nic a uvidime co auto dneska :nixw: Zatim to nechám a budu to sledovat ...

A díky :)

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 09.10.2011 09:58

Tak nějak obecně bych rád podotkl, že hledat firmu podle místa bydliště abych to neměl daleko je tak trochu mimo mísu. Já jsem předělával auto v Brně. Pravda v té době jsem byl z Olomouce. Systém který jsem si chtěl nechat namontovat jsem si mohl nechat udělat 1km od baráku, ale neměl jsem reference, tak jsem obětoval 1den dovolené a 80km tam na benzín, zpět na LPG ;-) Pro Brno jsem se rozhodl taky podle jednoho člena tady z fóra, který má stejnou motorizaci a jel do Brna z PRAHY a spokojenost, pak referencemi na danou firmu a skutečnost, že se zaměřila jen na ověřenou montáž jednoho systému!!! Takže asi tak. Ty Strakonice jsou taky vyhlášený, takže bych si klidně zajel z Prahy tam..... Prvně se rozhodnete jaký systém a pak hledám firmu s dobrou referencí ať je kde je. I ten HL Propan může být v pohodě, jen se prostě něco nepovedlo, já bych jim tam auto zavezl hned a napravit chyby okamžitě než to způsobí další neplechu!!!
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Odpovědět

Zpět na „Motor“