LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 07.10.2011 00:46

No to mi povídej, právě proto nerad dělám takové věci, jelikož to by se clověk posral. Hlavně že si každý myslí kdo ví co osobě a ještě namyšlenej jako prase. Uvidim co zítra na to v tom servisu, ale řeknu jim že se mi nelíbí, že někdo to má na 4tis/km a já na 600 ... To me jako sere :wallbash: :nunu: A jak poznas, ze ti jdou 1-3 kapky za ninutu ? Chlapíl říkal, že se to asi uvolnilo :dih: achjoooooo :wallbash:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 07.10.2011 03:13

Pokud chceš vědět kolik ti kape, tak:
Otevři kapotu, nastartuj, po přepnutí na LPG se podívej na "trubičku" u nádobky s Flashlube a na hodinkách stopni čas a počítej kapky. Sám si můžeš nastavit kolik bude kapat. Jak ti řekl bobr, že se to "asi uvolnilo" tak bych mu vpálil, že buď mi namontovali vadnou sadu Flashlube, nebo to špatně seřídili oni :!: :!:
Na tvém místě bych požadoval kontrolu a případnou výměnu té podtlakové části + samozřejmě zdarma dolití Flashlube :!: Pochybuji, že tě poučili a ukázali ti, jak se to šteluje :roll: Chyba je na jejich straně, nehledě na to, že s tím máš najeto nějakých cca 600km :idea: Hlavně se nenech oblbnout :palec_nahoru: Držím palec.
..... jo a už neřeš tu spotřebu :mrgreen: udělej min. 10-15 tankování a budeš chytřejší :wink:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Mošna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mošna » 07.10.2011 08:49

Milan86: Souhlasím s Mirou! Udělej to tak.
Ford Focus Combi 1,6 74kW 03/2001 Silver
Od dubna 2010 jezdím na LPG

Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 07.10.2011 14:42

Mě se stalo to samý vycuclo mě to za pár kilometrů celou láhev,jel jsem taky nasranej do servisu,tam se mě tedy omluvili a dolili mě novou dávku flash zadarmo a ještě jednou seřídili,takže bych souhlasil z kluky co tady píšou nenech se vojebat kecama že se to přeštelovalo samo,to je blbost :!: :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 07.10.2011 19:30

MartinXPV píše:Nedá mi to nereagovat na tvrzení že FL sníží teplotu hoření. Teplota hoření je minimální teplota při které něco stabilně hoří. Pokud ji snížíš tak to hořet přestane. A když plyn nehoří tak auto nejede :lol: Ale možná se pletu, možná musím jen míň whisky na večer :totlsmile:
...to asi myslis teplotu vzniceni teplota horeni je zavisla na pomeru horlavin v plynu a mnozstvi spalovaciho vzduchu ...pokud obarveny olej pro sici stroje(flashlube) ma nizsi teplotu horeni pak zrejme skutecne muze plamen ochladit ale ze by to dokazaly dve kapky za minutu? To nedokazu posoudit...
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje :-)

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 07.10.2011 19:42

domnivam se ze prinos flashlube je ulpivani an ventilovych sedlech, cimz je castecne ochlazuje a izoluje od primeho ucinku vyssi teploty horeni LPG.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 07.10.2011 19:43

1.Pánové díky za info a rady :palec_nahoru: Jojo zkoušel to na mě, že to někdo asi uvolnil nebo tak jako :D a já mu říkám, že na to ani nikdo nečuměl, takže dolil a říkal, jestli se zase celá lahvička vytratí, tak mam dorazit a prej to nějak vyřeši lepidlem nebo co :shocked: , ale budu chtít výměnu a to zdarma :nunu: :!: Takže uvidíme mno, budu to sledovat ...
- DÁ SE TA KAPALINA NĚKDE KOUPIT ? ZAJÍMALO BY MĚ, KOLIK TŘEBA STOJÍ LITR NEBO 2 - SE NEVYPLATÍ SI TO NECHÁVAT OD NICH DOPLŇOVAT :bebng:

2.DALŠÍ VĚC, JAK JSEM PSAL ŽE MI TO 3X PÍPLO A PŘEPNULO NA BENZÍN - TAK TO BYLO ÚBYTKEM CHLADÍCÍ KAPALINY, ŽE SE TO PAK NEOHŘÍVÁ JAK MÁ TEN HAJZLÍK OD LPG ( TAKŽE ASI VYŘEŠEO - DOLIL VODOU :nixw: NA MAX. RYSKU) Takže to pípání a blikání opravdu neznamená jen prázdná nádrž :shocked: ale i ERROR :dih:

3.A POSLEDNÍ, KONEČNĚ JSEM SE DOČKAL VYJETÍ LPG A TO PŘI 420/KM ( STÁLE SE TO VYPÍNÁ A PÍSKÁ )
TAKŽE DOCELA SPOKOJENOST, SICE O 100 KM MÉNĚ NEŽ BENZÍN, ALE ZAS PLNÁ ZA POLOVIČNÍ CENU JE DOSTI PŘÍJEMNÉ :palec_nahoru:

Takže zatim vše vyřešeno a dále uvidíme časem a díky moc i za trpělivost semnou :D :palec_nahoru: :beer:

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 07.10.2011 21:22

Milan86 píše:1. DÁ SE TA KAPALINA NĚKDE KOUPIT ? ZAJÍMALO BY MĚ, KOLIK TŘEBA STOJÍ LITR NEBO 2 - SE NEVYPLATÍ SI TO NECHÁVAT OD NICH DOPLŇOVAT
Kup si olej na sici stroje, cemicky to neni nic jineho... (potvrzeno certifikovanou laborku maziv) prodejci to jen obarvi a prodavaji destkrat draze...

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 07.10.2011 21:28

el_Barto píše:domnivam se ze prinos flashlube je ulpivani an ventilovych sedlech, cimz je castecne ochlazuje a izoluje od primeho ucinku vyssi teploty horeni LPG.
...no pro mne je to zahada, protoze nikdo ti nerekne jak to ma vlastne ta ventilova sedla ochranit, mechanicky, ze by se na nich usazovaly produkty spalovani flashlube?... to mi pripada neloigcke bo by za chvili ventily netesnily... nebo opravdu snizuji teplotu spalovani? ...veskera argumentace ktera ke mne dolehla byla spise ve stylu obhajoby geopatogennich zon... proste spise takove mlzeni... treba to opravdu funguje to nepopiram, ze to neni mozne ale chtel bych vedet na jakem principu...
V kazdem pripade ja flashlube nemam a zatim deset tisic km bez zavad... uvidime

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 07.10.2011 22:44

Milan86 píše: někdo to má na 4tis/km a já na 600
Hele, jen teoreticky, pokud to sežere celou flašku toho "oleje na šicí stroje" za 600km, tak to se logicky nemůže takový množství za cca 6 hodin jízdy kvalitně spálit a musí to tutově zhuntovat katík, co :?:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 11:42

Yeshterr: tomudle vůbec nerozimim hle a snad ne, nic mi na to neřekli co se může stát a tim, zě jsem to nesledoval vůbec nevim za jak dlouho to zmizelo :nixw: :wallbash:

Jinak mam pro vás další příběh :-D

Náposled jsem tankoval ( poprvé ) za 35l a více to už nechtělo ... Zaseklo se to jak má že :) Až mi bylo divné, že tak málo - ale asi opravdu v té rezervě bylo ještě hodně plynu, což jsem fakt nečekal, ale ten dojezd 420/km se nakonec uskutečnil :shocked: :Dancer:

Takže dnes mé druhé tankování z total prazdné nádrzě probíhalo takhle ....
Obsluze říkám plnou nádrž, takže tankuje a v duchu si říkám at´ se tam aspoň vejde těch 42l a ne zas 35l :dih:
když jsem se podíval, tak říkám jooo už je 45l :Dancer: aleeee ono to stále jede, až se zhrozí ten chlápek a říká ... Kolik máte nádrž a já - mam psáno 51l a ono tam už je 52 :shocked: :nixw: A to jejich čerpadlo už řvalo jako kráva, že se pak prej níčí, takže to ručně zastavil :?: :!: :shocked: a řiká, divné že se to nezastavilo samo nějakou tou kuličkou ... :?: :?:

No tak kluci, co vy na to ? Já jsem z toho jelen :-D Bál jsem se, že načerpám zase málo a ted řešim sakra jakto že 52l a musel to sám ještě stopnout ... :shocked: Takže jsem natankoval skoro za 1.000Kč :shocked: a tentokrát mě zajímá opět dojezd :-D hned jak slezu z hajzlu :) pošlu z pc fotku jako důkaz :)

- NEBO JESTLI MAJ VADNOU PUMPU NEVIM :?: :nixw: :bebng:

Děkuju a přeji klidnou sobotu :palec_nahoru:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 08.10.2011 16:25

- Můžu se tě na něco zeptat ???? To nám tady budeš popisovat každé tvé tankování ???? :totlsmile: :totlsmile: :totlsmile: :dih:

- 17,90 kč /L LPG :irre: :irre:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 16:39

Mno dokud to všechno nepochopim tak jo, vadí :?: :D Aspon máme na co kecat nééé tak sorry mno :nixw:

Nikde okolo mě neni za méně než 17,90 a na harfu až jezdit nebudu kvůli koruně :nixw:
Já bydlim v Praze :!: :!: :!:

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 08.10.2011 16:42

Milan86:registuj se na spotřeby.cz tam mužeš zapisovat tyhle věci přimo ti to vypočíta i spotřebu na 100 atd.. nevím jinak co ti ktomu napsat nevím jak velkou máš nádrž ja jsem auto koupil starší s LPG žádné papiry ktomu nemam jen revizi atd.. ani nevím jak mam velkou nádrž protože na nádrži to z vrchu není napsane :-( ale nejvice jsem už 2X tankoval přes 55 litrů :-) a ta cena 17,9 taky jsem tankoval za tolik teď tu slevnily ale zkus něco levnějšího.Ja jsem nepoznal rozdíl u ruzných benzinek :-) teď tankuju furt za 16,9 ale viděl jsem i za 16,3 a třeba Míra tankuje někde i za 15,5 a tom se mi ani nezda :-( jinak jsem furt nepochopil ten princip flashube buď to není tak duležite nebo nevím když jedny auta to mají druhé zase ne jsem stoho zmaten 8O

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 08.10.2011 16:48

Mno mě jde ted spíše o to, jak je možné že jsem natankoval tolik a že ta pistole - pumpa vůbec neměla potřebu to sama zastavit, jen řvala jako sviňa :bebng:

Tu nádrž mam psanou myslim na 51 litrů v papírech, takže je divné že se mi vešlo skoro 52l
Asi tam zavolám v pondělí a poptám se no, nebo to nechám a uvidíme zase příště, jak říkáte nebudu tady s tim otravovat a budu si to sledovat mno,asi to moc hrotim, ale nemam rád když něco nechápu a je to divné :D Ale pokud za 900Kč najedu třeba 450km a nic se neposere budu happy :Dancer: mno tak uvidíme :palec_nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Motor“