LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 25.09.2011 18:46

Tak pánové, dneska jsem poprvé tankoval už mi svítilo červené světlo na LPG, takže jsem pořádně nevěděl kolik mi zbývá km - což se vás tímto ptám :D pokud někdo ví kolik mam dojezd, když podle papíru co mam od nich píšou že mam nádrž na 51L a pokud možno přesné číslo, příště až nepojedu z Vysočiny do Prahy nechám to úplně vypnout - dojít plyn ... nechtěl jsem pak někde po D1 tankovat ten hnusnej benzín :bebng: a hned ukážu na fotce proč :) Takže pokud mi někdo poradí budu rád. Jinak dále jsem vynuloval km-trovník po natankování a teď pozor :nixw: NEVIM CO SI O TOM MYSLET - CHTĚL JSEM TANKOVAT PLNOU ALE ŠLO JEN 35,30L A TO ZA 632.00 KČ :bravo22: ale chlapík z HP Propanu říkal, že natankuji stejně jako u benzínu a to 44 - 45L a hoch z Schellu zase říkal, že závisí jestli je teplo nebo zima, což jsem vůbec nějak netušil, že v létě méně a v zime o dost více, nejsem chemik takže jsem čumel docela :nixw:

A Z TOHO VYPLÍVÁ:

KOLIK UJEDU PO ROZSVÍCENÝ RED SVĚTLA ( DOJEZD LPG ) ??

A JAKTO, ŽE JSEM NENATANKOVAL 44L A JEN 35,30L ??? :shocked: :shocked: ...

Ale asi tam bylo ještě na dojezd dost plynu ... ale já nepoznám kolik :nixw: :shocked: :nnou:

JINAK PO UJETÍ CCA 140 KM ZATIM NEUBYLO ŽÁDNĚ ZELENÉ SVĚTLO, TAKŽE SPOTŘEBA DOBRÁ - ZATIM SE MI TO DOST LÍBÍ JEZDIT ZA LEVNO - VIZ FOTO V PŘILOZE :nazdravi:

DÍKY ZA RADY KLUCÍ A ZATIM DOPORUČUJI :huraa:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 25.09.2011 20:16

kde jsi to prosím tě tankoval ????? 17,90 za litr to jsi tankoval na té nejdražší čerpačce :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolik máš dojezd na rezervu to zjistíš ,až budeš jezdit déle a vypozoruješ to sám , nikdo ti nepoví ,kolik můžeš ještě najet na rezervu ,protože to má každý jinak . Jinak rozsvícení ledek se dá nastavit v ŘJ LPG :wink:

Jinak s tím tankováni v zimě a v létě je to pravda ,tak jak si napsal :wink:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.09.2011 21:01

Na Shellce v Pelhřimově, nic kolem mě zrovna nebylo ... je znát že LPG neni všude jak normoš benzínos, ale tak nějak me to neodradilo ... příště vemu za méně a jestli 16.90 nebo 17.90 zas neni pro mě takovej rozdíl, jako 34 za benzín :)
Mno snad to pořádně vychytám časem, ale je divné že jsem natankoval jen 35, tam musí být hodně plynu, když to svítí už červeně ... :bebng:

A díky :palec_nahoru:

Wolf2

LPG

Příspěvek od Wolf2 » 25.09.2011 21:52

No uvidíš sám , že rozdíl 1kč na litru LPG je opravdu hodně :wink: ,ale pozor , za každou cenu tankovat na pochybných čerpačkách se pro nějakou úsporu nevyplácí :wink:
Jak jsem říkal předtím ohledně těch ledek , vše je o nastavení ŘJ , klidně ti nastavím ,že po natankování a třeba po ujetí 50km ti začne svítit rezerva :wink:

Wolf2

LPG

Příspěvek od Wolf2 » 25.09.2011 22:07

Ještě pro představu ,jak vypadají filtry po cca 25000 km provozu , vyměňoval jsem je v létě. Většinou tankuji na Vitogazu -Benzina.
Přílohy
filtr plynné fáze - doporučená výměna po 15 000km
filtr plynné fáze - doporučená výměna po 15 000km
filtr kapalné fáze - doporučená výměna po 50 000km
filtr kapalné fáze - doporučená výměna po 50 000km

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.09.2011 22:46

Tak právě proto jsem neřešil, že to je Shell a o korunu dražší než tady v Praze, ale snad najdu kvalitu za 16.90 i tady poblíž mě :D :nunu:

A ty filtry jsou po najetí na LPG jo ? Já mam teprve najeto cca 300 km s plynem :D :palec_nahoru:

A jak to myslíš, že nastavíš rezervu už po 50 km ? Mno je to na mě nějaké chaotickééé :D

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 11:06

Jo a ještě něco, co potřebuji abych mohl nechat rezervu doma :?: :?: :?: :bebng:

Toto neni asi ono že ...

http://auto77.cz/Pneu-Utesneni-pneu-Ute ... bozi=H0110

DÍKY :nazdravi:

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 26.09.2011 11:55

Jo tenhle sprej by asi měl stačit. Já osobně jsem si teda pořídil dojezdovku, kterou budu vozit v kufru, preci jen tolik místa v mém kombíku nezabere a je to jistota. Sprej si teda asi koupím taky, kdybych náhodou někdy potřeboval ject s plnou kapacitou kufru.

Jinak co se týče měření obsahu lpg, tak se na nějaké ledky vykašli. Stejně nakonec zkončíš tak, že při každém tankování si vynuluješ km a budeš vědět, že po ujetí třeba 400km by jsi měl pomalu hledat pumpu. A to kolik ujedeš na jednu nádrž zjistíš jedině tak, že ji vyjedeš až dokonce.

Ty jo už abych tam ten plyn měl ještě 14dní jezdit za draho- fuj. :blee:
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Mošna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mošna » 26.09.2011 13:13

Taky jezdím podle km, protože ledky ukazují pokaždé jinak.
Jinak dojezdovka, jak už jsme tady řešili, musí být uchycená, jinak je životu nebezpečná a někteří příslušníci za to rozdávají pokuty. Já mám též sprej, manželka by stejně kolo těžko měnila... Za naši celou dobu, co jezdíme, jsme defekt nikdy neměli a v tomto duchu hodláme pokračovat :)
Ford Focus Combi 1,6 74kW 03/2001 Silver
Od dubna 2010 jezdím na LPG

Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 26.09.2011 13:20

Já mám univerzální lepící sadu to je kompresor a lepící hmota.Koupil jsem jí v kelly za 1200kč.Pořád lepší než tahat rezervu v kufru :wink:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 13:55

Díky, takže ta pěna stačí jo tím lépe docela dobrá cena a jimm: ty más přesneji co za 1200 :?: Zas nechci mít plné auto těchto věcí :D Kdybys měl odkaz budu rád a pak se rozhodnu mno, já mam rezervu ted za mojí sedačkou řidiče :bebng:
V kufru to ted mam nestabilní zem, jelikož mam vetší nádrž a musim tam vymyslet ze dřeva něco kolem stran, aby si to pěkně sedlo jako to bylo bez nádrže :dih: a u toho se ještě pustim do odhlučnění přepážky mezi motorem a mnou ...
TAKŽE UUUUUF UŽ TED MI JE ZLE :nunu: , ale zas se člověk nenudí hh a co neudělat pro levnou jízdu, která se mi SAKRA LÍBÍ a chápu, že nechceš jezdit za draho WGeorge :blee: :bebng: Já už taky ne a ještě ten motor musim utišit a je to :palec_nahoru:
:blee: TEDA :dih: kromě toho bouchání při puštění spojky :? Takže ještě servis proběhne :dih:

Ty ledky mno je mi to jasné a nejvíc mě baví, když mam červenou a jedu z kopce je zelená a pak zase spadne :D CHTĚLO BYTO NĚJAKÉ POČÍTADLO, STREJDA MI ŘÍKAL ŽE PŘED 15 LETY CCA MĚL TAKY PLYN A U NÁDRŽE TOHO KUŽELU MĚL POČÍTADLO 8O :D :lol:

Budu to dělat s tím km/počítadlem mno, ted to mam vynulované od prvního tankování a nechám to tentokrát úplně vypnout :nazdravi:

Jo a ještě jsem si něčeho všiml a docela jsem se vylekal po ceste na dálnici - měl jsem tam daný omylem na počítači zbylé KM benzínu a začalo to ukazovaz cca 60 km dojezd a furt to ubíralo a když jsem už byl v nervech, najednou tam hupslo zase cca 160KM dojezd což odpovídá ručičče čtvrtka nádrže - TAKŽE Z TOHO ASI PLYNE, NEKOUKAT NA ZMATENÝ ODPOČÍVADLO BENZÍNU PŘI JÍDZĚ NA PLYN, ALE JEN SE ŘÍDIT RUČIČKOU NA UKAZATELI BENZÍNU :?: :?: NEBO SE PLETU 8O

DÍKY KLUCI :nazdravi:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 13:58

P.S. MAM TOTO ŘEŠIT PRO JISTOTU :arrow:

http://auto77.cz/view_product_detail.php?id=1PKT

:mrgreen: NEBO NE :?: :mrgreen:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 14:01

Mošna píše:Taky jezdím podle km, protože ledky ukazují pokaždé jinak.
Jinak dojezdovka, jak už jsme tady řešili, musí být uchycená, jinak je životu nebezpečná a někteří příslušníci za to rozdávají pokuty. Já mám též sprej, manželka by stejně kolo těžko měnila... Za naši celou dobu, co jezdíme, jsme defekt nikdy neměli a v tomto duchu hodláme pokračovat :)

:mrgreen:: MÁŠ STĚSTÍ, ALE JÁ URČO CO VYNDÁM REZERVU A HODIM DO SKŘÍNĚ, NĚKDE V DŽUNGLI PÍCHNU A JE TO :Dancer: :nunu:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 26.09.2011 14:09

Ty LEDky se daji nastavit i rucne, u nadrze je ukazatel se kterym se da otocit a ANO ukazuje to vzdycky zmatene, meri to tlak na nadrzi, takze kdyz tomu das treba cocku z krizovatky, muze ti to ubrat i dve ledky, pri ustalene jizde se to zas vzpamatuje.

Ja mel puvodni nastaveni tak ze mi svitila rezerva uz kdyz jsem byl v pulce nadrze.

Jinak dojezdovku vozim v kufru, nekdy ji vyndam kdyz potrebuju misto, lepici sadu nemam, kdyz se to nablemca potom do pneu, tak en vzdycky ji to zalepi a co jsem slysel dokaze to penu i dost ublizit a púka se neda jendoduse opravit. Kdyz to vemem kolem a kolem, jak casto potrebujete plnou kapacitu kufru? Howg
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 26.09.2011 14:10

tady je foto jak to mám já i z lepící sadouhttp://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=15 Jinak je mě divný že namáš rovné dno kufru.Já mám nádrž na 55l a v kufru mám rovný dno.Já hasičák nemám :puke_r: Na ty ledky si zvykneš a stejně budeš jezdit podle km,jak píše mošna :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Odpovědět

Zpět na „Motor“