Nepravidelný problém s řazením
-
- Nováček
Nepravidelný problém s řazením
Ahoj, přibližně poslední rok mě zlobí řazení. Většinou po ujetí přibližně 20 – 80 km, zastavení a následném rozjezdu zařadím bez problému první rychlostní stupeň, rozjedu se, druhý a třetí již jde zařadit ztuha, jako by řadicí páku někdo držel. V tento moment je řazení i nepřesné, je problém se „trefit“ do správné rychlosti (místo 3 zařadím 1), špatně se „hledá“ i neutrál. Tento problém se objevuje nepravidelně, po nějakém zastavení (semafory, čerpací stanice…), stačí pak několikrát silou zahýbat řadicí pákou dopředu a dozadu a pak jde vše zase normálně. Při příštím rozjezdu funguje vše správně nebo se závada opakuje. Za autem občas tahám malý karavan, problém se ale vyskytuje s ním i bez něj. Kvůli této závadě byla vyměněna spojka a lanovody. Prosím o Vaše postřehy. Díky Honza
Ford Focus I. DNW, 1.6, rok výroby 2004
- miki21
- Test driver
Re: Nepravidelný problém s řazením
olej v převodovce máš?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Zdwora
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To mi pripomina, meni se vubec olej v prevodovce na ff1? Je na spajzce naka kontrolka dostatecnyho mnozstvi naplne nebo tak neco? 

-
- Nováček
Jestli mám dostatek oleje v převodovce, tak to nevím, můžu to sám zjistit? Kontrolka je podle mě jen na motorový olej...
- petulak
- Test driver
Promazat kulisu řazení/kloubky u řadičky-i dole na převodovce/. Sundej kůži u řad. páky a prostříkej WD čkem vše, dole na převodovce,to samý.
Oni se ti ty bofdeny od motoru zahřejí, a pak to jde asi z tuha. Zkus co nejvíce dostat mazivo do bovdenů.
Oni se ti ty bofdeny od motoru zahřejí, a pak to jde asi z tuha. Zkus co nejvíce dostat mazivo do bovdenů.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- petulak
- Test driver
Plnicí šroub tam je: viz ETZOLD, nápln má vydržet 400 000 mil. To mi říkali kluci ve FORDU.Zdwora píše:To mi pripomina, meni se vubec olej v prevodovce na ff1? Je na spajzce naka kontrolka dostatecnyho mnozstvi naplne nebo tak neco?
- Hal9000
- Test driver
Zařadit místo trojky jedničku
Ty tu hnací soustavu nemáš moc rád
jinak olej se nemění, je teoreticky doživotní náplň.

- miki21
- Test driver
ovšem pokud už někudy neutekl-doživotně 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- pbjun
- Test driver
Olej sem nechaval menit pri 385tis a uz byl jako ridsi logr z kafe... Takze za me kdyz se olej jednou za 150tis vymeni nicemu to neublizi 

- Hal9000
- Test driver
Četl jsem že spousta lidí měla po výměně problémy s plynulostí chodu řazení. Tady bych razil tezi co funguje neměnit 

- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
naplni v prevodovce je hydraulicky olej, narozdil od motoroveho oleje neni jeho znecisteni zadouci, stejne jak to je v pripade znecisteni kapaliny posilovace rizeni.. a jelikoz maji tyhle auta neco nalitano i bez ohledu na unik oleje je v te naplni bordel, ktery se uvolnuje ze soucasti beznym opotrebovavanim, napln casem degraduje a ztraci sve vlastnosti.. jsem zastancem vymeny, kdyz kvuli nicemu, tak minimalne proto, ze nevim, jak s tim kdo jezdil prede mnou, kdo kde zaradil pres zuby,...
..na vyreseni problemu s razenim to chce promazat lanovody a kulisu, presne jak napsal petulak, vedet ze je v prevodovce dostatek naplne (vymeny se neboj), silentbloky motoru/prevodovky museji byt v perfektnim stavu, jinak se prevodovka svesi a radi se hur.. dale na konci lanovodu byvaji svorky do tahel prevodovky a tyto se taky opotrebovavaji - nevim, jako to vypada na FF2.. az bych mel tohle vyreseno a stejne by problem s razenim pretrvaval, resil bych to, v jakem stavu jsou vidlice v prevodovce... takze "cheap fixes first" = levne opravy jako prvni
..na vyreseni problemu s razenim to chce promazat lanovody a kulisu, presne jak napsal petulak, vedet ze je v prevodovce dostatek naplne (vymeny se neboj), silentbloky motoru/prevodovky museji byt v perfektnim stavu, jinak se prevodovka svesi a radi se hur.. dale na konci lanovodu byvaji svorky do tahel prevodovky a tyto se taky opotrebovavaji - nevim, jako to vypada na FF2.. az bych mel tohle vyreseno a stejne by problem s razenim pretrvaval, resil bych to, v jakem stavu jsou vidlice v prevodovce... takze "cheap fixes first" = levne opravy jako prvni

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
-
- Nováček
Díky všem za rady, lanovody jsou nové, před 14 dny vyměněny ve značkovém servisu. Byla to, po výměně spojky, další věc, která se pro odstranění závady realizovala. Ty by tedy příčinou problému být neměly. Nechám ještě zkontrolovat stav silentbloků, a pokud by byly v pořádku, zaměřím se na převodovku…
- petulak
- Test driver
[quote="ZonixX"]naplni v prevodovce je hydraulicky olej,
Tak to mi asi ušlo,já dal do špajzky vždy převodák .

Tak to mi asi ušlo,já dal do špajzky vždy převodák .

- pbjun
- Test driver
Ja tam mam taky prevodovy - dokonce sem ho byl kupovat ve fordu presne dle specifikace! Na tu pozor, staci jina a jak se trosku zmeni podminky - teplota a podobne tak nezaradis