LPG - montáže a zkušenosti sem...
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
spotřeby.cz -- poslal jsem ti SZ, tady to necháme LPG 

-
- Nováček
Mám LPG Princ montováno v Movitě ve Fryštáku.Jezdí to bez závad /ujeto 8500km/ teď v zimě spotřeba i pod 8 l plynu nejvíc najeto 550 km na nádrž a na načerpáno 42l do prázdné.Beru plyn VITOGAZ a zdá se ,že najedu na tuto značku nejvíce dováží se údajně ze SRN.Na ,co jezdíte jakou značku plynu preferujete.Princ ,co se týká spotřeby výborný jen ta cena přestavby ,ale jsou tam kvalitní vstřiky Keihin .
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001
- MartinXPV
- Nováček
Zkoušel jsem primagaz, flagu a český plyn. Nájezd na plnou byl +/- stejný. Vyzkouším vitogaz jestli najedu na něj víc. Kdo jej berete tak dokážete odhadnout o kolik na něj najedete víc oproti jiným?
-
- Nováček
Na benzin jsem měl spotřebu 7l teď do 8l s vitogaz úspora asi 0,5 l proti jiným značkám, na zimní podmínky výborná.Jezdíme okresky kolem 100 tach. dálnice minimálně, město jen při nákupech.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001
- akumulator
- Nováček
Cao!zbyndatvrd píše:Majitele FF po FL s LPG a FlashLube pozor!
Vcera jsem prisel na velmo mocno zajimavou skutecnost. Uz pred tremi mesici mi auto zacalo cukat a nejelo ochotne za plynem. Tento tyden se s tim nedalo jezdit vubec. Auto se nechtelo rozjet, strilelo (!), cukalo. Chodci byli rychlejsi nez ja. Jelo to jen pokud se otacky dostaly nad 2.5tis. Tedy z kopce a pak udrzovat otacky, dusilo se. Proste hruza.
Vcera jsem se docukal vecer z prace otevrel kapotu se srubovakem v ruce. Podezreni na vzduchovy system. Tak jsem vybrakoval filtr, skrtici klapku (tu jsem procistil a prestalo drhnout lanko plynu) a hledal jsem MAF. Ten ale neni umisten na vystupu AirBoxu (pred FL), ale pod sacim potrubim vedle altiku (po FL). Tak jsem sundal drazkovy remen, alternator a vysruboval MAF. Byl jsem celkem prekvapeny. Na to, ze by mel byt suchy a cisty, byl mastny a zasr..y. Prisel jsem na to, ze kluci mi pri montazi hodili vystup mazadla FL pred MAF. Dival jsem se, kam by to slo prehodit, ale zadne kloudne reseni jsem nenasel.
Vy kteri mate LPG na FF po FL, jak mate reseny prisun FL do sani?
MAF senzor:
http://picasaweb.google.com/zbynek.jura ... 0543844914
Vstup FL do saciho potrubi:
http://picasaweb.google.com/zbynek.jura ... 8161653042
Jeste jedna zajimavost. Kdyz jsem seslapl plyn az na podlahu, tak auto zacalo akcelerovat. To bylo vsak zpusobeno tim, ze vzduch se do sani dostaval pres volnobezny ventil IAC, ktery pri plne otevrene skrtici klapce propousti 100% vzduchu.
Mrkni na sedmou stranku tohoto threadu, je tam nafocena moje instalace kterou delali u Fedora v Prostejove. Konkretne fotka CRW_4262.jpg a CRW_4258.jpg. Zda se ze to vede do dosti podobneho mista jako u tebe, jen mi podle fotek prijde ze me to jde az pod tu "stribrnou vec", kdezdo ty to mas nad ni...
Momentalne najeto cca 90tkm na plyn a zadny problem. Celkem ma motor za sebou 200tkm a lehce bere olej, ale jinac jak svycarsky...
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Cau mam dotaz dnes jsem slysel ze by se melo jezdit tzv.2 nadrze plynu jedna benzinu co si otom myslite ze pry neni dobre jezdit furt jen na plyn?!Jinak nevite dneska se mi to preplo na plyn ujel jsem asik 3km a ve 100 jsem zacal brzdit skoro potom zastavil a auto spadlo a uz neslo nastartovat a museli me odtahnout a zustal jsem stat zniceho nic v jednom pruhu.A Pak to neslo nastartovat anik na plyn anik na benzin:-(
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Asik to vypada ze kdyz dochazi plyn tak se to neprepne a hodi to nejakou chybu jak kdyby ty relatka byli spatne ale kde je najde?! v te pojistkove skrince vedle baterky zadne pridelane new jsem nepoznal anik v aute jak je u spolujezdcu anik v krabici kam vedou kabely co je na levo vedle baterky:-(
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pořád ještě nevíme, co tam máš za systém a jak dlouho
Tím pádem nečekej zázračné rady
Vyjezdit 2 nádrže LPG a 1 N95 = blbost. Máš sekvenční vstřikování a tak každý start máš na benzín ať je léto nebo zima
S tím problémem zajeď do firmy, kde dělají LPG včetně systému který máš instalovaný.

Vyjezdit 2 nádrže LPG a 1 N95 = blbost. Máš sekvenční vstřikování a tak každý start máš na benzín ať je léto nebo zima

S tím problémem zajeď do firmy, kde dělají LPG včetně systému který máš instalovaný.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mira:Nevim jak to mam zjistit jaky mam system kdyz jsem to nenechal delat a delalo se to v nemecku.Ale ja kdyz chci tak muzu startovat i na plyn:)V pondeli volam tam kde jsem to koupil ta uvidim kdy budou mit na me cas ale neda se stim jezdit stat se to na dalnici ve 130 tak jsem v...protoze posilovac vsechno spadne...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mam dotaz kdo tadyk ma plyn a jak se mu to projevuje kdyz dochazi atd.?! kdyz dochazi tak se vam vsem prepne automaticky znova za jizdy na benzin nebo jak?! diky za odpoved
- zbyndatvrd
- Nováček
Nejspis bude zalezet na tom, od jakeho vyrobce mas namontovanou RJ LPG. V mem pripade je to Elpigaz a k prepnuti by melo dochazet automaticky. Pravda je vsak takova, ze pri "kriticky" nizke hladine LPG v nadrzi zacne neprijemne piskat meric hladiny plynu, ze to to radeji prepnu sam 

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bylo napsane v revizni sprave:
Tlakovy a uzav.ventil-Livello
Nádrž Lpi-Stako
Vstřikovač-Landi Renzo
Prípojka-WVM
Řídící jednotka:Landi Renzo
Plyn.skříň-Stako
Tlakovy a uzav.ventil-Livello
Nádrž Lpi-Stako
Vstřikovač-Landi Renzo
Prípojka-WVM
Řídící jednotka:Landi Renzo
Plyn.skříň-Stako
Lovtec "Magic 2" to má tak ,že při určitém tlaku v nádrži , "dá se nastavit" se LPG zařízení automaticky přepne z LPG zpět na benzin a zároveň se ozve bzučák a je pak třeba zmáčknout tlačítko na přepínání ,aby se vše potvrdilo a přestalo to pískat. 

- MH30
- Nováček
KLvys: Takže to vypadá, že tam máš základ Landi Renzo (italský a dobrý systém), doplněný o polské komponenty (Stako - běžně používané v ČR). Livello mi nic neříká, ale zní to italsky..
Doporučuji kontaktovat firmu AutogasCentrum ze Strakonic http://www.lpg-autogascentrum.cz, kteří Landi Renzo dováží a montují. Na stránkách najdeš i partnerskou firmu ze svého okolí.

Doporučuji kontaktovat firmu AutogasCentrum ze Strakonic http://www.lpg-autogascentrum.cz, kteří Landi Renzo dováží a montují. Na stránkách najdeš i partnerskou firmu ze svého okolí.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
cus dik no ale strakonice jsou ode me 340 km