FoFo 00 1,6 74kw houpání ot na volnoběh přetrvává!!!

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Janko
Nováček
Nováček

FoFo 00 1,6 74kw houpání ot na volnoběh přetrvává!!!

Příspěvek od Janko » 02.02.2011 19:17

Ahoj, před týdnem jsem tu psal ohledně problému s poklesnutím otáček na volnoběhu, je to pouze jedno poklesnutí cca o 100ot/min, kdy se auto jakoby přidusí, včera mi dokonce při vyřazení na neutrál před kruháčem chcíplo.Přesný projev problému je asi takový: vůz je zahřátý na provozní teplotu cca 90C, při dojezdu ke křižovatce,parkovišti atd....vymáčknu spojku, nebo vyřadim a volnoběžné otáčky padají plynule k 700ot/min, bohužel tuto hranici o cca 100ot/podhoupnou a zastaví se na cca 600ot/min na cca 1s, kde je viditelný pokles proudu a je cítit krátkodobé zadušení motoru,zakvičí klíňák...něco jako zaklepání ventilů (související s nízkejma otáčkama).

Napadají mě 2 věci: Až bude trochu tepleji, zkusim pročistit škrt. klapku (nejspíš bude na mých 155tis již slušně zanešená) nebo zkusim vyčistit volnoběžný ventil?Hadice na podtlak kliky jsem kontroloval a jsou jak nové = nespuchřelé a plně zasunuté.

Má to smysl napojovat ve fordu za cca 1.000,- na počítač, nebo někdo pomůže problém identifikovat,popřípadě co to dělá,začlo to z ničeho nic v zimě.

Zkuste pánové zkušení vytáhnout nějáké moudro, mam forda krátce, vždy jsem měl VW, jak to tak pozoruji, brzo bude návrat :dih:
Ford Focus 1.6i 74Kw, r.v 2000....spotřeba 800km/55l

Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: FoFo 00 1,6 74kw houpání ot na volnoběh přetrvává!!!

Příspěvek od Infinter » 02.02.2011 20:47

Tak trochu nechápu, proč jsi to nenapsal tam, co předchozí příspěvek :dih:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Janko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janko » 03.02.2011 08:36

Infinter píše:Tak trochu nechápu, proč jsi to nenapsal tam, co předchozí příspěvek :dih:

No upřímě, spíš jsem čekal Tvou radu než tohle, ale díky za upozornění :idea:

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 03.02.2011 15:29

No, kdybys totiž tušil jak tady máš přispívat, hned by se radilo o něco líp.

1/ Podpis -typ auta - nemusíš to psát do každého nadpisu
2/ Zakládání shodných topiků - pro stejné téma založit 2 topiky je blbost, z tohodle tvého příspěvku se nedá zjistit, co už jsi s tím dělal. Našel jsem tvůj první příspěvek až když jsem hledal odpověd na tvůj problém (tím pádem bych ti tu radil to, co už se jinde řešilo)
3/ Zbytečná citace - už ti jí admini jednou smazali, proč asi?

Odpověd na tvůj problém: Už jsis skoro na všechno odpověděl, takže teď zbývá to jen vyzkoušet. Problém s otáčkama se tu řešil mockrát, takže dokud ty věci, co jsi napsal že vyčistíš neuděláš, nemá smysl řešit cokoliv jiného. Taky nevím co ti s tím dělali v servisu? Nenavrhovali výměnu čidla? Bývá to často řešení.
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Janko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janko » 04.02.2011 16:34

Infinter píše:No, kdybys totiž tušil jak tady máš přispívat, hned by se radilo o něco líp.

1/ Podpis -typ auta - nemusíš to psát do každého nadpisu
2/ Zakládání shodných topiků - pro stejné téma založit 2 topiky je blbost, z tohodle tvého příspěvku se nedá zjistit, co už jsi s tím dělal. Našel jsem tvůj první příspěvek až když jsem hledal odpověd na tvůj problém (tím pádem bych ti tu radil to, co už se jinde řešilo)
3/ Zbytečná citace - už ti jí admini jednou smazali, proč asi?

Odpověd na tvůj problém: Už jsis skoro na všechno odpověděl, takže teď zbývá to jen vyzkoušet. Problém s otáčkama se tu řešil mockrát, takže dokud ty věci, co jsi napsal že vyčistíš neuděláš, nemá smysl řešit cokoliv jiného. Taky nevím co ti s tím dělali v servisu? Nenavrhovali výměnu čidla? Bývá to často řešení.
Tak dnes jsem měl odpoledne trochu času, tak jsem se vrhnul na můj popisovaný problém, program na diagnostiku nemam, tak jsem to vzal mechanickou formou.Odendal jsem sponu na přírubě před škrt. klapkou, odtáhl hadici a nestačil jsem se divit.Takhle zasranou klapku jsem už dlouho neviděl, musim přiznat, že nedávno co jsem vůz zakoupil, mi jakoby z kraje vždy pozadrhl plyn. pedál, zkusil jsem promazat lanko a trochu prostříknout pružinu škrt. klapky.problém přetrvával, dnes jak již píši došlo k pročištění klapky, 2 kusu 20x20cm prostěradla totál od černého karbonu, prostříkl jsem to několikrát sprejem na čištění karburátoru atd.Plyn nezadrhává a myslim, že závada s podhoupnutím otáček bude také odstraněna.Vše v provozu odzkouším a případně napíši o další radu.Je jen škoda, že servis toto nedělá při garančkách, nechápu, že to nikdo 155tis/km nečistil :dih:

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 05.02.2011 19:12

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Odpovědět

Zpět na „Motor“