Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Tyjo,teď jsem koukal spachale,že Tě základ vyšel přes 3000kč.Já myslel tak kolem 2000.No...je to raketa 

- masky
- Pokročilý
Kóťa: já mam v plánu kupovat: šampon, clay+lubricant, lime prime, dva vzorky vosku, sealant/detailer - bo co to teda je (red mist),mikrovlákna mam a houbu mam taky nějkaou obyč a z anglie http://www.i4detailing.co.uk to vyjde na cca 2100Kč, záleží na kurzu. To samý na českým mvservice mi vychází přes 3000Kč.
- koSTa
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem nakoupil na Vanoce tady: http://stores.ebay.co.uk/Monza-Car-Care
Servis perfektni, ceny myslim vcelku dobry. Hlavne funguje Paypal. Uz aby bylo teplejc
Servis perfektni, ceny myslim vcelku dobry. Hlavne funguje Paypal. Uz aby bylo teplejc

Ford Focus ST Panther black, Eibach Pro Kit, Pro Spacer 15mm, ATE brake system, Mongoose catback, Airtec IC, RS sparkplugs, CAIS from Moskito and Karel development
, ModX, spojka RS, naplne Millers oils

- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce shopu, kupuji uz ted temer jen pres http://www.elitecarcare.co.uk, jsou levni, z UK (zadne clo, dph) a mam s nimi dobrou zkusenost. Nevim, zda jsou uplne nejlevnejsi, to asi ne, ale levni najisto jsou, doporucuji.
Jako 'zaklad' bych videl: 2 kyble (staci obyc plastaky), mikrovlaknova rukavice, pH neutralni sampon 250ml (jinak si ten vosk zase smyjete), levny clay 100g (jako lubrikant sampon), na korekci dodo LimePrime 250ml (pokd neni lak uplne novy, jinak LimePrime Lite bez abraziva), vosk dle vyberu (zde neporadim, ja zvolil sealant Collinite #915). Na interier AG FastGlass na skla a Interior Shampoo na zbytek. K tomu tak alespon pet mikrovlaknovych uterek a tri mikrovlaknove aplikatory. Vice toho pro zacatek asi netreba.
Prvni nakup je vzdy darda, co se penez tyce, ale pak se to uz postupne doplnuje radostneji, verte mi :]
Clay: je to takova modelina, takze na zacatku v ruce prohnetes, aby to zmeklo, vytvarujes dlani placku, tou smrdlas po kastli, az bude videt na clay curbes (to poznas snadno), proste prehnes a znova rozmackas na placku. Nic neubyva :]. Az clay obecne zmeni barvu, nebo budes mit pocit, ze toho curbesu uz je v nem moc, pouzijes jej treba jeste na disky a pak vyhodis. Ale vydrzi opravdu dlouho, zadny strach.
LimePrime: ano, je to takovy lehce kasovity roztok a ruce boli proto, ze je treba pritlacit, aby jsi zbrousil lak a odstranil mikroskrabance. A protoze to neni pisek na nadobi :], jde to docela ztuha, takze krouzis a krouzis a krouzis .. kastle je velka, musis pritlacit aplikator, takze po par desitkach minut mas pocit, ze Ti ruce upadnou :D .. Ale jako odmena je pak nanaseni vosku, to uz jde primo bajecne!
cisteni v provozu: mne osobne staci proste kdyz je auto zaprášené, jet k benzince, wapkou ostrikat, dvema kyblema rychle rukavici umyt (jde to rychleji, nez takove to smrdlani kartacem) a pak zase oplachnout wapkou. Vysledek perfektni a pokud navic jeste auto osusis, je stejne jako po voskovani. Quick detailer ja osobne uz pak nepouzivam.
V kazdem pripadku ale zasadne nepucovat zaprasene auto nicim, vzdy umyt, protoze jinak si lak velmi nepekne poskrabes ..
Jako 'zaklad' bych videl: 2 kyble (staci obyc plastaky), mikrovlaknova rukavice, pH neutralni sampon 250ml (jinak si ten vosk zase smyjete), levny clay 100g (jako lubrikant sampon), na korekci dodo LimePrime 250ml (pokd neni lak uplne novy, jinak LimePrime Lite bez abraziva), vosk dle vyberu (zde neporadim, ja zvolil sealant Collinite #915). Na interier AG FastGlass na skla a Interior Shampoo na zbytek. K tomu tak alespon pet mikrovlaknovych uterek a tri mikrovlaknove aplikatory. Vice toho pro zacatek asi netreba.
Prvni nakup je vzdy darda, co se penez tyce, ale pak se to uz postupne doplnuje radostneji, verte mi :]
Clay: je to takova modelina, takze na zacatku v ruce prohnetes, aby to zmeklo, vytvarujes dlani placku, tou smrdlas po kastli, az bude videt na clay curbes (to poznas snadno), proste prehnes a znova rozmackas na placku. Nic neubyva :]. Az clay obecne zmeni barvu, nebo budes mit pocit, ze toho curbesu uz je v nem moc, pouzijes jej treba jeste na disky a pak vyhodis. Ale vydrzi opravdu dlouho, zadny strach.
LimePrime: ano, je to takovy lehce kasovity roztok a ruce boli proto, ze je treba pritlacit, aby jsi zbrousil lak a odstranil mikroskrabance. A protoze to neni pisek na nadobi :], jde to docela ztuha, takze krouzis a krouzis a krouzis .. kastle je velka, musis pritlacit aplikator, takze po par desitkach minut mas pocit, ze Ti ruce upadnou :D .. Ale jako odmena je pak nanaseni vosku, to uz jde primo bajecne!
cisteni v provozu: mne osobne staci proste kdyz je auto zaprášené, jet k benzince, wapkou ostrikat, dvema kyblema rychle rukavici umyt (jde to rychleji, nez takove to smrdlani kartacem) a pak zase oplachnout wapkou. Vysledek perfektni a pokud navic jeste auto osusis, je stejne jako po voskovani. Quick detailer ja osobne uz pak nepouzivam.
V kazdem pripadku ale zasadne nepucovat zaprasene auto nicim, vzdy umyt, protoze jinak si lak velmi nepekne poskrabes ..
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- vitacz
- Zkušený
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to RSko je naaaaaaaadherneeeee, fakt kus !!

-
- Test driver
-
- Test driver
No bomba moc pěkný odstín.
- Miguelicek
- Test driver
Pokud byste chtěli brát něco v korunách a ne v € nebo v Ł, tak mohu doporučit http://detailing-obchod.cz/
Neberte to prosím jako reklamu, ale jako kladnou zkušenost s tuzemským shopem

Neberte to prosím jako reklamu, ale jako kladnou zkušenost s tuzemským shopem

- Marťas
- Test driver

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Miguelicek
- Test driver
Je pravda, že na stránkách toho moc není, ale všechno se dá sehnat na dotaz
Bral jsem od něj ten AG Screenwash a nově Snow foam od Elite včetně HD nádoby a obojí mě vyšlo podstatně levněji, než když bych to bral sám na sebe z UK 

- masky
- Pokročilý
Nemáte někdo zkušenosti? nebo nějaký ohlasy? http://www.detailingshop.cz
- Miguelicek
- Test driver
masky, když tak koukám na ty ceny některý, tak myslim, že jinde seženeš levněji 

- Miguelicek
- Test driver
První zkušenosti se Snow Foam
Wapka Nilfisk 140.2-9 X-TRA, Heavy Duty snow lance od elitecarcare, pěna od elitecarcare
Ředění do 1litrové nádoby: cca 30ml pěny(kvůli zachování voskových vrstev), jedno lehké zmáčknutí dávkovače šamponu DODO Supernatural, zbytek nádoby teplá voda.
Chvíli mi trvalo, než sem si nastavil trysku, proto pěna není tak "hutná", jako na něterých fotkách z detailingových fór, přece jenom první pokus
Litrová nádoba vyšla akorát na oběhnutí celého auta, nechal jsem působit cca 15 minut,stětcem jsem narušil špínu v plastových mřížkách a kolem mlhovek, poté oplach. Výsledek po opláchnutí není 100%(jedná se především o prahy), ale příště vím co a jak udělat, takže bude lépe 
Přikládám pár fotek

Wapka Nilfisk 140.2-9 X-TRA, Heavy Duty snow lance od elitecarcare, pěna od elitecarcare
Ředění do 1litrové nádoby: cca 30ml pěny(kvůli zachování voskových vrstev), jedno lehké zmáčknutí dávkovače šamponu DODO Supernatural, zbytek nádoby teplá voda.
Chvíli mi trvalo, než sem si nastavil trysku, proto pěna není tak "hutná", jako na něterých fotkách z detailingových fór, přece jenom první pokus

Přikládám pár fotek

-
- Test driver
Koukám žes tam měl lokální bouřku a vanici
a ona to pěna