Ano ano,že jsem sem lezl...
Kolik peněz?No je to jak píšeš...Pokud se na něco v té hyerarchii údržby vykašlu,tak to ztrácí smysl.Tak pak vlastně vše.Mluvili jste o nějakých 2-3k...Tu ovčí rukavici na mytí bych si odpustil a koupil si houbu.Kýble mám.Takže chémie+důležitá mikrovlákna...kolik? a gel na pneu.
A teď odpovědi pro WnemOne nebo ostatní..
Šampón pení nepení:
Viac penia šampóny, ktoré neobsahujú prísady vosku, menej penia s prísadou vosku (zabíja penivosť). To či šampón pení, alebo nepení nehovorí o tom koľko vody potrebuješ.
Mám za to,že pokud víc pění,musím auto větším množstvím vody opláchnout,ne?
2 kýble plus sito:
Sito je dobrá vec, ale nie nevyhnutná, už dost silný upgrade je, že Máš 2 vedrá.
To rád čtu...
Clay:
Clay je plastelínová hmota, ktoré ztrháva nečistoty na laku, ktoré nie sú voľne viazané (mytie neodstránilo). Plastelína do seba naberá nečistoty. Vždy sa použivá len jedna strana a prehýba sa do seba. Akonáhle mení farbu, je plná nečistôt treba vyhodiť. Vydrži dlho, neboj sa.
Co jsem koukal na fotky třeba Zonixxe,tak to je ten clay stále v pohodě?
Clay vs Lubrikant (Detailer):
Auto umyješ, použiješ clay a auto iba splachneš od lubrikantu. (Sú však lubrikanty, ktoré nemusíš spláchnuť (majú viac účelov, tkzv detailery viac nižsie), vždy čekuj návod).
Takže pro hydrataci laku při použití claye se použije buď lubrikant,který se pak musí opět umýt nebo detailer,který poté navíc rozleštím?Tak to je výhodnější řešení,ne?Ale asi je detailer dražší než lubrikant,že?
Detailer:
Najčastejšie sa používa po umývaní, kde odstrániš malé nedokonalosti, ktoré Ti ostali.Je to kvázi rýchloleštenka.
Vosk:
Po clay ide čistenie laku (prípadne korekcia), potom vosk. Ak chceš môžem sem hodiť chronólgiu postupu.
Budu rád...
Rukavica vs špongia:
Rukavica z ovčej vlny je "podľa mna" lepšia, ale ak máš špongiu neva, vtedy prísne dodržuj najme skladovanie špongie !!! A ako náhle sa Ti len trošku nezdá vymeniť (prípadne ju použivaj napr. na špinave práce, impregnácia pneu atď)
Jaké je správné skladování houby?
Na hmyz existujú povoľovače, keď navoskuješ, už Ťa to tak trápiť nebude.
Mám tomu rozumnět tak,že pokud navoskuju,tak mouchy půjdou dolů sami nebo použiju ten odstraňovač a laku to nebude vadit,protože je chráněný voskem?
Interiér:
Tam oddeluj čističe a impregnanty atď. Dobrý čistič interiérov je napr. Interior Shampoo od Autoglym. (plasty, textil, koža, stropnice, proste všetko sním spravíš)
Nejsem nějaký prase,takže spíš ten impregnant,ne?Zkrátka něco,abych ošetřil plasty,aby byly krásně černé a hlavně matné...jednou jsem použil něco,vše se lesklo jako blázen a to už nikdy...Na toto mám teď nějaký špric od fy armor all.Palubkla a dveře pěkně zčernají,ale moc dlouho to nevydrží.Jako by to vyschlo....Na vyčištění když někde něco ušpiním používám to pronto.Jinak sedačky,stropnice atd. nechávám tak jednou za rok,rok a půl tepovat...
Okna "leštenie":
Neviem v čom sú lepšie, ale majú opodstanenie, pri odstranovaní tažších nečistôt, ktoré nejdu dole klasickým čističom okien. (nie sú na odstranovanie škrabancov, pri oknách je to zložitejšie.. pokial sme v hobby)
Tak to mi přijde jako zbytečnost.Všechny okna mám napatlané rain off od sheronu a moc bordelu na nich neulpívá.A přední v létě odrbu houbou nebo si trochu pomůžu odstraňovačem hmyzu.
Ošetrený voz vs údržba:
To je radost, auto sa Ti zašpiní, splácheš wapom aje je vzhľadné (nie čisté !!!!! ), prípadne, metóda dvoch vedier a na záver detailer a max do 30 min max 1 hod máš auto tip top.
Kukám, že Máš jelenicu a sonax stierku.
Jelenica: OK, ale bacha, na jej skladovanie, a sem ta ju vyplákaj.
To je vymáchej?
Stierka: Tiež ok, ale bacha na okolité prostredie, prašnosť.
Prostě musím hned po umytí,viď?
Či to bude úžastné:
Ak to spravíš OK, myslím, že budeš príjemne prekvapený, ale najhoršia farba na rozdiely, je strieborná, ale to neznamená , že tam nie sú.
Zkrátka z toho nebudu tak hotovej jako majitel černé...Nemáte někdo fotky zlatého auta po aplikaci?
Pak se ještě zeptám jak dlouho mi ty výrobky po nákupu vydrží?Když jsem třeba viděl kolik se toho přípravku pod clay dává,tak mi to přijde,že je láhvička na dvě aplikace.
A co je tedy nejlepší poměr kvalita/cena?Koukal jsem na nějaké eshopy a maj tam xvosků,xclayů atd...