co vas v posledni dobe vytocilo
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: co vas v posledni dobe vytocilo
Nechci se tu nikoho dotknout, ale co takhle jezdit aby jste to stihli ubrzdit i v tomhle počasí? Včera sem si na jiných stránkách četl, že všude píšou a ukazujou: sníh zavinil nehodu, auto srazilo..., strom zabil..., ale jak bylo napsáno i tam, není to spíš o tom, kdo sedí za volantem? Myslete si co chcete, ale já si nemyslím, že bych řídil špatně a na i na sněhu mám už nějaký pátek odjetý, včetně mladých let, kdy sem jezdil na letních celý rok, což mi nezabránilo vyjet třeba ve Špindlu kopec, kde zůstal v půlce jeep a tohle počasí si naopak za volantem užívám. Je to vždy a jen o tom, co je mezi volantem a pedálama. Když jedu město, tak koukám na semafory, do křižovatek nevjíždím ani v létě a ať si za mnou troubí jak chtějí a když se blížím k přechodu, koukám jestli tam jsou nebo nejsou lidi. A tím můžu aspoň částečně předejít tomu, že někoho sejmu. Na lidi u silnice vlastně koukám skoro furt a hlídám si, jestli někdo nemá myšlenku mi tam vlézt. Nemluvím o magorech co tam vlezou na poslední chvíli, ale kolik jich je? Serou mě akorát idioti, co si myslí, že když mají auta za miliony s různýma asistentama,tak že se jich sníh netýká. Týká a daleko víc, protože tyhle auta jsou většinou taky velký a fyzika platí i na ně. O kamionech je škoda něco psát, to jsou kreténi největší. V létě se předjíždí na dálnici s rozdílem 5 km/h(o tom sem psal už tady před několika měsíci) a v zimě se rozhodnou, že dva pruhy do kopce jim stačí a že to vyjedou. Místo aby si nasadili řetězi a v klidu pokračovali, tak tam stojí a čumí. Zimní pneu jsou i na kamiony, ale u nás je nikdo nemá, protože pro ně nejsou dle nějaké vyhlášky snad povinné a jsou drahé. A proč by je teda kupovali,co?! Navíc centrem v tomhle počasí může jet jen blázen, protože jak říkali v radiu, sypače nejezdí, protože by stejně stáli v kolonách. Jenže ty jsou právě akorát v centru. Jel sem předevčírem z Chodova do Jungmanky a byl sem tam za 35min. V létě mi ta cesta trvá asi o 5-10 min déle? A to jen díky tomu, že sem nejel po nuseláku jako ostatní.
Zimu mám rád, sníh taky, ale povinně bych v autoškole zavedl školu smyku a v zimě povinnost alespoň pár hodin na letišti a zkoušení, co auto může a nemůže udělat.
Zimu mám rád, sníh taky, ale povinně bych v autoškole zavedl školu smyku a v zimě povinnost alespoň pár hodin na letišti a zkoušení, co auto může a nemůže udělat.
- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
fordik: amen
Z duvodu tech hovad autem jezdim jen kdyz to nelze resit jinak. Je to samy kamikaze letec. Na to nechat sve auto sestrelit nejakym pitomcem co se i v zime lepi na prdel, to si radej zajdu do trafiky pro jizdenku a jedu sociálkou

Z duvodu tech hovad autem jezdim jen kdyz to nelze resit jinak. Je to samy kamikaze letec. Na to nechat sve auto sestrelit nejakym pitomcem co se i v zime lepi na prdel, to si radej zajdu do trafiky pro jizdenku a jedu sociálkou
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- spoofan
- Zkušený
fordik: v zime jezdim rozhodne opatrne, brzdim mnohem driv a min razantne. Od aut predsebou si udrzuju odstup, nechavam si vic casu na projeti krizovatky, abych v ni nedostal smyk. Ale kdyz chodec ani neotoci hlavu smerem k tobe a vleze na prechod, tak je proste problem to ubrzdit.
A nerikej mi, ze kolem kazdyho prechodu spomalis na 20km/h a pak se zase rozjedes.
Mas pravdu, ze hodne lidi nekupuje zimni gumy, nebo si mysli, ze jejich auto je vsemocne a nemuzou dostat smyk, nebo ze to ubrzdi hned...zazil jsem to, kdyz byla ve stredu ucpana evropska smerem do kopce. Kolona vznikla jen proto, ze tam uviznul bus, nebo nekdo na letnich se nemohl rozjet do kopce. Pak se jeste naslo par exotu, kteri jeli po tramvajovem pasu.
A nerikej mi, ze kolem kazdyho prechodu spomalis na 20km/h a pak se zase rozjedes.
Mas pravdu, ze hodne lidi nekupuje zimni gumy, nebo si mysli, ze jejich auto je vsemocne a nemuzou dostat smyk, nebo ze to ubrzdi hned...zazil jsem to, kdyz byla ve stredu ucpana evropska smerem do kopce. Kolona vznikla jen proto, ze tam uviznul bus, nebo nekdo na letnich se nemohl rozjet do kopce. Pak se jeste naslo par exotu, kteri jeli po tramvajovem pasu.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
rOmik: a já bych to zrovna uvítal. potřebuju dát nějaké drobnosti dohromady, jenže jak idioti jedou akorát ty přede mnou a já to do nich poslat nechci. Za mnou se všichni udržují v uctivé vzdálenosti nebo stojí na místě a hrabou a já jim v klidu ujedu, protože vím, že na sněhu je plný plyn na dvě věci 
spoofan, pokud se blížím k přechodu, který není světelný a vidím tam lidi, tak ano, spomaluji. Pokud je světelný, tak taky, ale netolik. Když mu svítí červená, nemá tam co dělat.

spoofan, pokud se blížím k přechodu, který není světelný a vidím tam lidi, tak ano, spomaluji. Pokud je světelný, tak taky, ale netolik. Když mu svítí červená, nemá tam co dělat.
- spoofan
- Zkušený
fordik: tak to se omlouvam.
Stejne jsem toho nazoru, ze dokud bude dany, ze jakmile chodec slapne na prechod, tak auto musi zastavit, tak se budou chodci citit jako pani silnic a budou se stavat zbytecne nehody. Kolik chodcu se opravdu rozhledne, nebo pocka, az auto na nej blikne, prip. zastavi?
Stejne jsem toho nazoru, ze dokud bude dany, ze jakmile chodec slapne na prechod, tak auto musi zastavit, tak se budou chodci citit jako pani silnic a budou se stavat zbytecne nehody. Kolik chodcu se opravdu rozhledne, nebo pocka, az auto na nej blikne, prip. zastavi?
- swah
- Junior
Já si myslím, že je to, stejně jako vše, prostě na lidech a ti se nikdy nezmění. S onou absolutní předností více méně souhlasím, je to stejné jako s demokracií, nic lepšího se asi nevymyslí. Chodec ale musí vědět, že to neznamená, že si může z rychlé chůze skákat do přechodu na silnici, když se k němu přibližuje 50km rychlostí auto. Stejně by se ale měli zamyslet i řidiči, kteří v jedoucí koloně jasně vidí chodce stát na přechodu a čekat, až ho někdo pustí. Je to zase jen o slušnosti a toleranci lidí.
Naposledy upravil(a) swah dne 03.12.2010 13:40, celkem upraveno 2 x.
- spoofan
- Zkušený
swah: to je fakt, hlavne ze se nikomu nic nestalo. Kazdy chodec by si mel vyzkouset ty situace z pohledu ridice a zase ridic z pohledu chodce. Mozna by se aspon na chvili chovali jinak.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no a přesně takhle jsem to pánové myslel
bohužel chování čechů už asi jiné nebude a bezohlednost tu bude i nadále. Světlé vyjímky to už moc nenapraví.

bohužel chování čechů už asi jiné nebude a bezohlednost tu bude i nadále. Světlé vyjímky to už moc nenapraví.
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Fordik:
Líbí se mi jak se jistý náznak agrese v názorech ostatních / viz.spoofan/ po Tvém projevu začala vytrácet. 

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- spoofan
- Zkušený
Ada: ma pozitivni vliv 

- junior
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
největší průsšvih zimy je že díky sněhu lidi ignorujou i ty blbý přechody...bodejď když nejsou vidět.. a skáčou do cesty všude kde už udělal stopu někdo před něma
serou mi když vidí že jedu krokem abych jel bezpečně a oni si myslí že to stihnou, takhle mi skoči do cesty cca 3m přede mnou chlapík držící dítě v náručí, jenže nepočítal s tím že za tou haldou sněhu může bejt led..... plácnul sebou i s tím děcketem přímo před auto.....
zastavil jsem bezpečně asi 1m od nich a čekal než se zvednou a v tu chvíli okolo mě cca 50tkou prosvištěl maník s X5tkou no v tu chvíli by se ve mě krve nedořezal
no dobře to dopadlo, ale mít po ruce zbraň tak ho snad zastřelím.....a toho "tatíka" taky
kua já mám najeto už bezmála 700tkm a bez nehody, na cestách jsem toho zažil dost ale čeho je moc je moc.
jinak těším se že uzákoněj že můžou řídit "děti" od 17 let v doprovodu člověka staršího 30 let, protože pak vezmu mladýho a budu s ním rok jezdit abych viděl jak se za kolečkem chová, jaký má reakce a tendence k blbinám a frajeření a pak se teprve rozhodnu jestli mu mám koupit auto nebo ne. Stejně to udělal náš táta, koupil starýho žigula a jezdil s náma v létě v zimě na letiště, hasiči tam dycky dělali různý překvápka a my se to učili zvládat - v létě písek, štěrk, mokrý bláto, voda, v zimě sníh, led a spol. Pak věděl že nás může poslat na silnice v 18 bez toho aby se bál že nejsme připraveni!!!!!!! takže se školama smyku a volnejma plochama na blbnutí absolutní SOUHLAS!!!!!!

kua já mám najeto už bezmála 700tkm a bez nehody, na cestách jsem toho zažil dost ale čeho je moc je moc.
jinak těším se že uzákoněj že můžou řídit "děti" od 17 let v doprovodu člověka staršího 30 let, protože pak vezmu mladýho a budu s ním rok jezdit abych viděl jak se za kolečkem chová, jaký má reakce a tendence k blbinám a frajeření a pak se teprve rozhodnu jestli mu mám koupit auto nebo ne. Stejně to udělal náš táta, koupil starýho žigula a jezdil s náma v létě v zimě na letiště, hasiči tam dycky dělali různý překvápka a my se to učili zvládat - v létě písek, štěrk, mokrý bláto, voda, v zimě sníh, led a spol. Pak věděl že nás může poslat na silnice v 18 bez toho aby se bál že nejsme připraveni!!!!!!! takže se školama smyku a volnejma plochama na blbnutí absolutní SOUHLAS!!!!!!
JUNIOR
MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

- petulak
- Test driver
Fordik--- zkus říct šéfovi, že nemáš na nákládaku zimní gumy a že bez nich nikam nepojedeš. V tu ránu jsi na pracáku. Jen moje zkušenost:
On totiž T- mobil, kde jsi zaměstnán nemá sklápěčky,kamiony,jeřáby atd. A jestli si chceš v krámě něco koupit, kdo to tam přiveze? jen ten kamion!! A dnešní doba,je taková,že ten řidič pojede i na těch let.gumách. / nic proti tvému argumentu,ale ten funguje v jiných státech,kde není republika rozkradená a pan podnikatel v autodopravě na ty zimní gumy má. 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- hustolez
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Dneska večer jedu pro kamoša na letiště do Brna, po cestě -18,5C a já idiot zkoušel jestli fungují ostřikovače. Fungovaly, voda sice zamrzla na skle, ale fungovaly. Při zastávce na benznce jsem si ovšem všiml, že mi chybí jeden kryt ostřikovače světlometu
No kde já ho budu shánět, to teda nevim 

- globe
- Test driver
petulak: hezky napsano ..
kazdej den me vytaci, kterej vypatlanej idot vymyslel dlazebni kostky na kruhacich .. a hned druhej musel vymyslet prechody pro chodce hned za vyjezdem z kruhace

kazdej den me vytaci, kterej vypatlanej idot vymyslel dlazebni kostky na kruhacich .. a hned druhej musel vymyslet prechody pro chodce hned za vyjezdem z kruhace

- petulak
- Test driver
No v Liberci pod globusem jsou hned tři,přez který se musíš přemotat!! Já jim jezdil s jeřábem schválně přez ty kostky/ 62TUN/, ale ono to i jinak nešlo. A oni ty mrchy držej! 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback