Ahoj.neodees píše:Jojo, to je pravcda a 16"- 205/50 , 17"- 215/45 ale pochybuju že tyhle rozměry dáš na zimu, pěkně by se to prodražilo
Jsem tu nový

FF II 09/05
K tématu.Letní gumy mám 16" 205/55 a na zimu jsem chtěl užší tzn 15" 195/65.Tak jsem si zajel do Fordu kde mi podle Vin kódu zjistil že 15" kola nejsou problém. Fajn. Koupil jsem si čtyři disky (plechové) "FORD" po 1250 kč/ks a následně si objednal v pneuservisu 4 ks pneumatik Goodyear UG7+. po cca 1600 kč/ks.
V pneuservisu šlo vše jak po másle obutí a vyvážení... první kolo nasadil na zadek vše v pořádku ale při nasazování kola na předek (vlastně při pokusu o nasazení) bylo vidět že je problém. Disk nevlezl přeš třmeny. Co teď? Disky zaplacené pneu skoro taky. Naštěstí jsem měl štěstí na dobrého prodejce který mě nic neúčtoval za úkony s pneu atd. s tím že si nové gumy koupím zase u nich.
Okamžitě jsem vyrazil do fordu kde jsem jim celou událost popsal a bylo vidět že idiot jsem já a ne oni.
Po asi půl hodinovém domlouvání (vysvětlování) že chyba není u Fordu (Vin kód se nemýlí) mě to přestalo bavit a
zvýšeným hlasem jsem položil borcovi pětikilo na stůl (čímž jsem v prodejně kde je slyšet jen bublající voda z dávkovače upoutal pozornost) s tím že když dokáže na mé auto nasadit jím prodané disky podle Vin kódu tak je jeho.
!!!Šest!!! servismenů a prodejců se s posměchem sešlo u mého auta a smáli se do té doby než přišlo na onu věc!
Nasadit 15" disky na (podle Vin kódu) vyhovující auto.
Nenasadili

A na závěr:
Dostal jsem 16" (plechové) disky za cenu 15" s vysvětlením že si to neumí vysvětlit

Nj ale v pneu. mě guma vyšla o 1000 kč navíc