Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Marťas
Test driver
Test driver

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od Marťas » 14.06.2010 22:14

Chtej Makitu....a mas paradni zaklad :lol:
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 14.06.2010 22:31

Nejhorší je vážně ta počáteční investice, ale při dobrym zacházení ti to nějakej ten pátek vydrží. Myslim, že já tak po dobu tří let nebudu do kosmetiky investovat...Všude se píše, že DODO má super výsledky při minimální spotřebě, tak snad to bude pravda 8) Jestli ne, tak chraň...... :mrgreen:

Jinak co se týká leštičky, volil bych hromadnou objednávku s 50% slevou... :mrgreen:

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 14.06.2010 22:34

Inak pre hobby majstrov by som volil orbitalnu lesticku ... :wink: je to nenormalna hracka, uz sa na nu tesim ako male deCko :D

PS: samozrejeme aj prof. ju pouzivaju ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 14.06.2010 22:39

Myslíš např. Buff Daddy + příslušenství... :?: Jako vánoční dárek by to nebylo vůbec špatný... :palec_nahoru:

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 14.06.2010 22:45

Presne tu chcem, drzal som ju v rukach a ver mi, ak mas rad svoje auto, tak snou budes aj spat :) super je, ze perfektne to funguje s glazes, cistice lakov, finalne pasty ... aj vosk mozes tym nanasat, ked chces ... dokonca su aj triky, ked si prevesis mikrovlakno cez kotuc aj rozlestit mozes (ale to su uz viac menej prkotiny) nieco treba nechat aj na ruky :wink:
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 14.06.2010 23:32

ja mam doma orbitalnu ci excentricku ci ako sa to nazyva a robi sa s tym jednoducho ale hlavne .... nic s tym nedokazes posrat. Kdezto s klasickou mozes velmi lahko. Takze pre amaterov, ako som ja, staci orbitalna.

Jo a nanasal som s nou aj vosk a uz to nikdy robit nebudem, rucna praca je nieco uplne ine a hlavne podla mna jednoduchsie. Pretoze s orbitom nespravis jemnu vrstvu, nemas cit, kolko vosku je este pod handrou. A ked to prezenies, tak ti necha take pasy hrubsej vrstvy, ktore sa zle dolestuju.

Takze orbitku na lestenie (napr. Lime Prime), ale vosk jednoznacne rucne.

A aj ked sa zda ze potom je zbytocne kupovat lesticku len na lestenie tak na to rychlo zabudnite. Rucne poriadne lestenie moze zabrat aj 1-2 hodiny, mechanicky po 30 min je koniec.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 15.06.2010 00:10

ja mam problem ešte aj v tom, že na rozdiel od vás, ktorí si všetci auta umyvate sami, ja chodím do umyvarky s obsluhou.. robí mi tam sice kamoš ale vždy sa ponahla.. to jedine keby som mu rozumne vysvetlil že nech si dá záležat, ze som do voskovania investoval, chcem použiť svoj šampon, žiadne odmuškovacie spreje (?), moju rukavicu atd... inak do toho v mojom pripade nema vobec vyznam investovat

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.06.2010 07:27

neviem presne ake mas doma moznosti, ale ako som ti uz raz vravel: casti, na ktore nedosiahnes (kapota a strecha) su to najmenej. Najhorsie casti su zpredu, zozadu a zboku. Na tych sa clovek namaka (teda aspon ja), lebo tam musi drzat vahu vlastnych ruk vo vzduchu a este pritlacat na plech. A o lesticke ani nehovorim ked vlastne musis drzat vo vzduchu este aj lesticku. Na chvilku je to bez problemov, ale po 5 min pocitis, ze to sranda nie je.

Chcel som tym len povedat, ze tie najtazsie prace dokazes spravit ty (asi). Ked pouzivas kvalitnu autokozmetiku, tak to nerobis stale, ale raz za pol roka, lebo vosk ti pol roka chrani to, co si robil. Klasicke umyvanie je potom omnoho jednoduchsie a nepotrebujes dalsie nejake specialne umyvanie. Takze staci ti zohnat niekoho, kto ti to pomoze umyt niekde na dvore a potom pol roka to len oplachujes.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 15.06.2010 09:33

Vlado ja viem ja viem písal si mi to.. nejedná sa mi teraz o voskovanie ako také.. raz za pol roka to zmáknem zase s druhým kamošom, čo mi pomáha auto doladovať k obrazu mojmu.. jedná sa mi o to, že tie dalšie umývania po voskovaní ako píšete tiež treba robiť kvalitnými šamponmi, rukavicou atd.. a toto už nemám velmi kde praktizovať.. pred panelákom sa to nedá, v klasických mestských radových garážoch mám trochu vody len v bandaskách a brácho má nevhodný dvor pri dome (blato a kopec)
takže chodím do umývarky, kde umýva kamoš autá ručne.. ale mám pocit že mi už pár jemných škrabančekov narobil.. používa jeden kýbel, dve špongie nasledovným spôsobom:
jednou špongiou začne polovicu strechy po dlžke > polovicu predného okna > kapotu > predný blatník a dvere.. potom vezme druhú menšiu špongiu z toho istého kýbla a umyje koleso.
zase vezme tú prvú špongiu a umýva zadok kasne, potom s druhou špongiou zase koleso. a potom takisto druhú stranu auta
no.. ja som zvykol auto umývať od vrchu po spodok pekne dookola, od najčistejších častí po najšpinajvší spodok a kolesa nakoniec.. ked bolo auto velmi špinavé, tak som vodu aj viackrát vymenil.
a on toto nerobí..
proste umyje celé auto dvomi špongiami z jedneho kybla rad radom.. a od kolies ked sa mu do kybla dostanu kamienky, tak je lahko možné že sa mu tie kamienky dostanú na špongiu ktorou umýva aj kasnu.

snád som to zrozumitelne napísal
a kebyže sa natrápim s voskovaním auta, a on mi ho má potom "zničiť, takýmto umývaním, tak sa mi to nie velmi pozdáva :(

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 15.06.2010 09:44

:dih: Se divim, ze ma nejake zakazniky...
S mistem je nekdy fakt problem - sleduju to u kamarada, ktery sice ma super autokosmetiku, ale bere si na wapku u benzinky kanistr s vodou a kybel/rukavici/kartac na kola. Krome toho, ze uz malem dostal po drzce (dava si zalezet pri myti, tak to trva :nixw:), tak stejne to ve vysledku nevypada tak dobre, jak by mohlo...
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 24.06.2010 14:44

oooo to je citanie a tie fotky! :palec_nahoru:

Mam otazky:

1. Ked auto nakoniec navoskujem, vydrzi ten vosk na aute, aj ked ho za dva tyzden prejdem vapkou? Ide mi o to, ze ci ten silny prud vody neodstrani aj vosk. A mozem potom opakovat cely postup znova :bebng:
2. vlado dostal nejake darceky, ked objednaval svoje veci. To bola nejaka akcia alebo to je stale, nad urcitu sumu, mozes si vybrat alebo ako to funguje?

Vdaka

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 24.06.2010 14:50

Nie nesplachnes ho ... :) mozes v pohode ...
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 24.06.2010 15:49

a darcek neviem, vobec som s tym nepocital.

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 24.06.2010 21:57

aka je spotreba vosku? Treba kupit ten velky 200ml alebo staci maly 30ml? Voskujem tak 2x do roka, niekto tu pisal, ze spotreba vosku je minimalna, ale neviem, co si mam pod tym predstavit. Nerad by som bol, keby mi polovica toho velkeho vyschla alebo zostarla alebo co sa tomu moze stat.

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 24.06.2010 22:11

tak som si urobil zoznam a porovnal ceny na stranke, odkial objednaval vlado a na mvservice :bebng:
Přílohy
Clipboard02.jpg

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“