no bavím se o klasické naftě z rafinerie, i ta je prý už částečně aditivovaná, ale ne tolik, co paliva prémiová a prý naše je stejně kvalitní jak jinde, tak nevím, četl jsem kdysi o tom článek a i bych tomu věřil. Taky tam psali, že příměs bionafty zvyšuje mazací schopnost nafty, byl tam i rozbor a nejhůř dopadl Ultimate ohledně mazacích schopností, byl sice v normě, ale horší než klas. nafta a zdůvodňovali to tam tím, že neobsahuje bio složku a jak je dnešní nafta odsířená, tak tu mazivost dohání aditivy a dadali jich tam tak akorát, aby byli v normě, nic na víc...
Takže třeba pro moje čerpadlo ta řepka nebude až tak špatná, proto tam leju taky pořád Vif, aby se netvořili z té řepky usazeniny. A další věc je, že podle mě ani ta Verva není aditivovaná tolik, jak když si tam já sám dvě odměrky na nádrž naliju sám. Mám pro to důkaz.
Jezdil jsem kdysi na Shell, pak i Benzinu top Q a párkrát i Vervu. A až při 150t. jsem si začal naftu aditivovat sám. Hned po první dávce se mi ucpal naftový filtr, jak pustily všechny ty sračky v nádrži, když jsem ho rozřízl, byl úplně černej. Takže tak nějak nechápu, když ty detergenty má obsahovat i nafta od Shell či Benziny, jaktože to teda nepustilo už dřív?? Možná obsahujou, ale dle mě jen zlomek toho, co si tam naliju sám. Jo a top Q diesel mi tuto zimu 2x zamrzl, tankoval jsem ho v dobré víře, že bude o něco lepší než třeba Tesco. A známýmu i Verva při - 17 C. Tak at' s tím jdou do háje, tot' můj názor.
Proto se mi to zdá jako zbytečný vyhazování peněz, radši dám Luk Oil a VIF a nemám žádný problémy, berou naftu z Kralup, tak proč by měla být špatná jen tím, že jsou lacinější??!
Třeba ta Verva je dobrá, ale asi jak kde a kdy. Což nikdo neví dopředu, takže co si neudělám sám, tomu nevěřím. Ale jinak všem přeju hooodně bezproblémových km!!

Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'