co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
DavidZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od DavidZ » 22.04.2010 13:24

Takze ja rano na parkovisti objevil ze mam prazdny kolo predni, takze na zvedak a pak ze povolim srouby a nepovolil sem nic, kdybych se tam po*ral :lol: . Navic sem jeden sroub v navalu emoci :oops: znicil, takze dofoukat, opatrne do servisu, po ceste jeste ejdno foukani, v servisu to nejak sundali..peknej zacatek dne. Doporucuju si bud nechat utahnout srouby predepsanym momentem nebo si zkusit jestli to povolite, protoze to kratky cosi co na to mam v kufru je o nicem.
Obrázek

Ford Focus. 1,6 benzin, r.v. 2003, Trend, 5dveri, HB.

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 22.04.2010 22:46

S tím, jak přichází jaro, vracejí se také ti, kteří nedokáží nechat bez povšimnutí cizí auto a jeho obsah. Od začátku dubna se u nás v ulici opět začaly ve zvýšené míře objevovat hromádky střepů z rozbitých okének :evil:
Dnes ráno jsem při odjezdu to práce míjel fiestu s vymláceným okénkem u spolujezdce a v pátých dveřích. Auto mělo na dveřích napsanou firmu i s mobilem. Brzy po ránu se mi ozvala jen schránka, tak jsem alespoň zavolal policii. Později mi volala zpět nějaká paní z té firmy - letos je to prý již podruhé, co jim tam to auto vybrali...
Příští sobotu to bude rok, co mi naposledy ukradli rádio, tak jsme zvědav, kdy na mne opět přijde řada :(
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 23.04.2010 06:44

DavidZ píše: Doporucuju si bud nechat utahnout srouby predepsanym momentem nebo si zkusit jestli to povolite, protoze to kratky cosi co na to mam v kufru je o nicem.
Já jsem hned při prvním povolní ten origo klíč totálně zničil. Nepovolil jsem tak půlku matek. Po nákupu fajfkového klíče s prodlužovací rukojetí bez problémů, cena si 160Kč. Ale to je jeden z důvodů, proč v servisu nepřezouvám :palec_dolu:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Fordik
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fordik » 23.04.2010 09:46

S tím přibržděním jsem na tom podbně, ale já jen čekám na nějakýho frajírka s ledkama na Fabii jako třeba včera. Škoda, že si asi brzy uvědomil, že mi to brzdí podstatně lépe než jemu :? A o pár minut později druhý kokot s Audi A8. Já v hlavním pruhu, on v připojovacím a on si vesele jel vedle mě a že se připojí. Kdyby neměl auto s celkem slušným zrychlením, tak mi vzal bok. O tom, že by zastavil a připojil se až po mém projetí myslím ani neuvažoval.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 23.04.2010 09:48

Njn, spousta idiotů si totiž plete právo přednosti v jízdě se zipem :palec_dolu: :palec_dolu:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 23.04.2010 11:33

jojo, zrovnatak si lidi pletou situaci, kdy na konci dvoupruhové silnice se jeden pruh uzavírá. Všichni se hned cpou do toho pruhu, který je sjízdný a člověk, kterej dojede na konec a snaží se o zip je ještě za debila. V těchto případech už začínám místy stahovat okýnko a napřed vysvětlit posunkem, že je tady pravidlo ZIPu. No, někteří na to mají svůj názor a považujou nás, co si dovolili dojet až na konec, za předbíhače. Nevím potom, co dělají na silnici, když neznají pravidla. Něco jiného je připojovák z vedlejší na hlavní a něco jiného je spojování dvou pruhů při průběžné jízdě. Když už jsem o tom začal psát, tak tady máme zajímavej simulátor různých typů zácpy (klikněte tam na "laneclosing"):
http://vwisb7.vkw.tu-dresden.de/~treiber/MicroApplet/ - tam si můžete simulovat :-)
Potom taky jasně a logicky - toto pravidlo platí a FUNGUJE i u našich západních bratrů, jenže rozdíl je mezi funkčností, protože u nás se vždycky najde spousta chytráků. V poslední době jsem sice vždy zipoval bez problémů, ale jde o´to rozlišit, co je zipování a co ne. A v tom je jádro sporů. Někteří si dokonce myslí, že samotný ZIP je nanic. K tomu nemám co říci. Rady odborníků mluví jasně:

Pokud při jízdě na dálnici uvidíte jednu z vyobrazených značek s dodatkovou tabulkou 1500 nebo 2000 m, ihned zvolněte. Stačí sundat nohu z plynu, nebo zařadit neutrál (pouze řidiči vozidel do 3500 kg). Vaše rychlost se bude pozvolna snižovat a ještě ušetříte palivo. Čas, který ztratíte snížením rychlosti daleko před zúžením, mnohonásobně získáte plynulým průjezdem zúžení.

Zvolte jeden jízdní pruh, kterým budete pokračovat. Nemusíte se hned řadit do průběžného pruhu, ale pokračujte i v pruhu, který průběžný nebude. Zvýšíte tak plynulost provozu a zamezíte stojící koloně v průběžném pruhu daleko před zúžením. Je to stejné, jako se tipem u kalhot, který se také nezapíná odprostředka.

Ve zvoleném jízdním pruhu dojeďte až k místu, kde se počet jízdních pruhů snižuje. Toto místo může být označeno informativní dopravní značkou upozorňující na pravidlo střídavého zařazování (ZIP). Přesně dle piktogramu na značce proveďte zařazení do průběžného pruhu. Respektujte a tolerujte se navzájem. Silnice není závodní dráha, první nic nevyhrává.

Pokud se setkáte s agresivním řidičem, který vás nechce pustit, i když na to máte dle zákona právo, nevynucujte si je. Předejdete tak zbytečným problémům.

Jakmile jste zařazeni do průběžného pruhu, nepátrejte po důvodu zúžení (nehoda, stavba na silnici apod.), ale věnujte se situaci před sebou a za sebou. Snažte se co nejdříve zvýšit rychlost jízdy na povolenou mez danou místní úpravou.

... potom je podle mě hooodně důležitý i tohle:
"Pro plynulý provoz, zejména na rychlostních komunikacích, je navíc vhodné s předstihem rychlost jízdy snížit. Tím lze předejít nárazovému zahuštění dopravního proudu a úplnému zastavení dopravy.
"

UAMK:
Pokud dorazíte na místo, kde jeden z více jízdních pruhů končí a splývá s jiným, dojeďte vždy až na samotné místo splynutí a zařaďte se, nebo to umožněte druhému. Při správném zipování bude fronta v obou pruzích prakticky stejně dlouhá.

Mě to vždycky fungovalo dobře, ale jakákoliv schválnost a nepochopení systému vždycky akorát zdrží na chvíli spoustu lidí. Nic není dokonalý, ale myslím, že na tuhle situaci nejde vymyslet nic moc efektivnějšího.

Sorry za dlouhej příspěvek, ale zrovna tohle téma mě taky někdy dost nasí.rá, tak proto. Pro koho je to dlouhé, ten to ani nečetl, ne? :-)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

NEEO
Test driver
Test driver

Příspěvek od NEEO » 23.04.2010 14:48

DALŠÍ FINTA CIKÁNŮ

Chytřejší než Kocáb.

Dneska mi konečně řekli, jak se o sebe umí postarat naši spoluobčané z
Janova a z Chánova. Protože dostávají stravenky, tak už se o své děti
nemohou tak dobře starat a musí je svěřit do pěstounské péče - jejich
prarodičům. Kdo má známého na soudě v Mostě, může si ověřit, kolik žádostí
o pěstounskou péči už sepsali (a kolik jich asi ještě sepíšou). Celá finta
je
v tom, že o děti se jakoby "stará" bába coby pěstounka a bere za každého
vnoučka od
státu 6 000 Kč měsíčně. O tyhle korunky se s mladými rozdělí a mají se
zase dobře. Nevěříte? Protože to je ze zdrojů od soudu, tak to asi pravda
bude. Ahoj a hezky pracujte, ať se mají ty chudáci děti aspoň trochu líp :oops:
Ford focus 1,6i 16v ZETEC SE, Combi Trend, r.v.2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 23.04.2010 15:16

a víš co by mě zajímalo? gde na to ty .....i přišli?? to maj nějakýho právníka, nebo jim to někdo ze světlejších poradil za úplatu, nebo jak, jak vlastně choděj na tyhle finty?
já se jednou víceméně zeptal na sociálce, jak bych se dostal k přídavkům na dítě, nebo nějakejm dávkám no tak na dítě bych dostal minimum podle věku (asi 500 na jedno dítě/měsíc) pouze v případě, že bych měl čistej příjem domácnosti asi 14000,- (no když jsem se uchychtl že to platím hypotéku tak se na mě pani pohoršeně podívala) a do toho se počítá prosím pěkně i mateřská (7600) takže já bych musel vydělávat maximálně 6400,- no to si někdo dělá kozy ne? že platím hypotéku je moje věc, to je jasný, ale takhle se v okolí prahy pohybujou i blbý nájmy, takže co?
a to je můj případ, nemluvím o mladejch, případně o samotnejch matkách s dětma :evil: :evil:
je mi tady z toho všeho na :puke_r: :puke_r: :puke_r:

a dost, jdu radši o hodinu dřív z práce a budu to brát jako že jsem obral zaměstnavatele o měsíční dávku na dítě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

bertikcertik
Junior
Junior

Příspěvek od bertikcertik » 23.04.2010 21:52

Aneb, předstírám, že pracuji, protože firma předstírá, že mě platí :wink: .
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 24.04.2010 09:01

Jojo,taky jsme zkoušeli nějakoiu tu dávku,ale vzhledem k papírování a pak té částce,kterou paní říkala....Pche,my milionáři prý žádný nedostanem :lol: Ale spíš je to o tom,že my žádnou dávku nevyžadujem.Co jíst máme,ale dere mě to,že zkrátka doplácím na ty leváky co netahaj a ještě kradou... :evil:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 24.04.2010 10:37

no .. a mi mame zas starosti s tym, ze ti co nasu slovensku vlast by mali tahat, tak nas topia .. aj u Vas ked pride minister do nejakeho mesta tak tam necha zopar mil. eur a takto pochodi cele SR ... o PPP projekte povie, ze Nas nezadlzuje (asi si mysli, ze mi seno zereme) ... sme na ceste grecka ... **** joj aky som nastvany teraz ... sa tesim na volby .. a ak zas bude tu ten ***** fico, tak sa stahujem na Novy Zeland ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 25.04.2010 16:31

Kóťa píše:Jojo,taky jsme zkoušeli nějakoiu tu dávku,ale vzhledem k papírování a pak té částce,kterou paní říkala....Pche,my milionáři prý žádný nedostanem :lol: Ale spíš je to o tom,že my žádnou dávku nevyžadujem.Co jíst máme,ale dere mě to,že zkrátka doplácím na ty leváky co netahaj a ještě kradou... :evil:
Což o to já bych dávky /myslím na dítě/ bral , jenže na ně ani zdaleka nedosáhnu , to že splácím bydlení to nikoho nezajímá a papírově mám peněz dost .
Ještě horší ale je že na přídavky nedosáhne ani rodina kde ženě skončila mateřská a nenašla práci holt pro výpočet je důležitý příjem z minulého roku :roll:
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 26.04.2010 12:51

Mně teda už delší dobu krká, že v Rakousku maj o dvě koruny levnější Natural než v týhle pokakaný republice :evil: :palec_dolu:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 26.04.2010 16:57

jj
mě dneska silničáři začali frézovat silnici jenom pruh u kraje po které denně jezdim a je OK :evil:
Ale že o pár km dál je to tamkodrom a tam na to ser...je pravda že tady co dělají je hospoda :mrgreen:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 26.04.2010 21:54

silverwolf píše:Mně teda už delší dobu krká, že v Rakousku maj o dvě koruny levnější Natural než v týhle pokakaný republice :evil: :palec_dolu:

no to je , ale přece super vždyť někdo těsně po 89 sliboval , že do 20 let doženeme Rakousko .

Bohužel neřekl , že v cenách benzínu :mrgreen:
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“