notebook do 13-15 000 Kč
- Jozef
- Pokročilý
Re: notebook do 13-15 000 Kč
To co pise tapa som uz pocul z viacerych stran. Preto som sa na toto pytal tu.
Zatial este neviem, ktory zobrat. Kamarati okolo mna ma odhovaraju od ACERov a ASUSov. Tak tie asi nie.
Doma mam ntb znacky DEXX kupeny v CZ pred asi 7 - 8 rokmi. Ale zda sa mi, ze ma podstatne lepsiu grafiku, ako novo zakupene ntb-ky v praci. Tam nam dodali LENOVO T61. Povodne na nom boli Visty (je na nom nalepka), ale pred odovzdanim do pouzivania tam nasi preinstalovali naspat XP. A bud tam nenainstovali poriadne ovladace, alebo ten stroj je poriadny smejd ...
Tak nejako by som nechcel dopadnut s mojim novym.
Zatial este neviem, ktory zobrat. Kamarati okolo mna ma odhovaraju od ACERov a ASUSov. Tak tie asi nie.
Doma mam ntb znacky DEXX kupeny v CZ pred asi 7 - 8 rokmi. Ale zda sa mi, ze ma podstatne lepsiu grafiku, ako novo zakupene ntb-ky v praci. Tam nam dodali LENOVO T61. Povodne na nom boli Visty (je na nom nalepka), ale pred odovzdanim do pouzivania tam nasi preinstalovali naspat XP. A bud tam nenainstovali poriadne ovladace, alebo ten stroj je poriadny smejd ...
Tak nejako by som nechcel dopadnut s mojim novym.
- tapa
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To jse divim ze asus ne.Asus je nejprodavanejsi znacka.Nebo byla.Jinak ovladace vetsinou jsou na Xp.Staci jse kouknout .No ja bych treba do Dexx notebooka bych nesel.Ja bud Asus nebo HP.Monzna Toschiba a MSI.Ale ASUS a HP.Toho bych se nebal.Ale vubec.No.Koukni.Ja jsem ti dam dal nejakyOkterych jsi myslim ze ti na tom pobezi videa a ne ze na to budes cekat pul dne nez jse ti neco nacte.
Ford Focus 2,0 16v 1999,Goodyear Eagle F1 Asymmetric † † †

- Quickie
- Moderátor
chlapi trochu z ineho sudka
viete mi niekto napísať či ma tato tlačiaren farebnu tlač?
http://www.kupsito.sk/?lng=svk&MODULE=1 ... ail=271763
píšu tam že je čiernobiela a farebne skenovanie. tak som debo z toho.. zoskenuje farebne a uloži do PC ale farebne už to nevytlačí? dobre chapem?
viete mi niekto napísať či ma tato tlačiaren farebnu tlač?
http://www.kupsito.sk/?lng=svk&MODULE=1 ... ail=271763
píšu tam že je čiernobiela a farebne skenovanie. tak som debo z toho.. zoskenuje farebne a uloži do PC ale farebne už to nevytlačí? dobre chapem?
- spigot
- Test driver
Hej, skener je farebny (ciernobiely by bol asi trapas), ale tlaciaren je len ciernobiela.
- Rumcajs1
- Test driver
fůů, 27 stran, to vážně nedám, navíc doba jde kupředu a tak sem raději zadám svůj dotaz:
chystám se koupit nějakej noťas, rozumím tomu asi tak, že vím, že 256MB ram je málo a doby 486 jsou dávno pryč
A teď vážně ... cena by neměla přesáhnout 10.000 Kč. Nehodlám na tom hrát hry ani stříhat videozáznamy , prostě jen scháním něco u čeho se zabavím když budu pracovně mimo domov. Takže to musí zvládat net a jednoduchý grafický programy, což není asi problém s ničím co je dnes na trhu.
Chtěl bych potvrdit můj výběr, popřípadě pokud je ten kus co jsem vybral k ničemu, tak hodit nějakou alternativu.
Můj favorit je Acer Extensa 5635Z-432G32MN
Výběr na něj padnul kvůli většímu HDD oproti většině ostatních ve stejné cenové kategorii a taky se mi prostě a jednoduše líbí
(takhle nějak kupujou ženský auta né?
Je to pěkný a vejde se mi sem čivava
)
Díky za každou radu
chystám se koupit nějakej noťas, rozumím tomu asi tak, že vím, že 256MB ram je málo a doby 486 jsou dávno pryč

A teď vážně ... cena by neměla přesáhnout 10.000 Kč. Nehodlám na tom hrát hry ani stříhat videozáznamy , prostě jen scháním něco u čeho se zabavím když budu pracovně mimo domov. Takže to musí zvládat net a jednoduchý grafický programy, což není asi problém s ničím co je dnes na trhu.
Chtěl bych potvrdit můj výběr, popřípadě pokud je ten kus co jsem vybral k ničemu, tak hodit nějakou alternativu.
Můj favorit je Acer Extensa 5635Z-432G32MN
Výběr na něj padnul kvůli většímu HDD oproti většině ostatních ve stejné cenové kategorii a taky se mi prostě a jednoduše líbí

Díky za každou radu
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- spigot
- Test driver
Za mna:
- Acer - nie
- Rozlisenie - na vysku malo
- vykon - pre tvoje poziadavky urcite dostatocny
- rozhrania - na moj vkus malo
- Acer - nie
- Rozlisenie - na vysku malo
- vykon - pre tvoje poziadavky urcite dostatocny
- rozhrania - na moj vkus malo
-
- Test driver
Za mě Acer taky ne.
Jestli Ti jde o surfování, tak z vlastní zkušenosti mohu doporučit netbook. Firemní stroj má 14 monitor, rozlišení jako kráva, ale i do práce (vzdálený přístup) raději dělám z svého soukromého netbooku - rozlišení 1024x600 je na srufování OK (měl jsem z toho obavy, ale naprosto zbytečný) a stejně potřebuji jen okno prohlížeče
Máme tam i nějakou hru, ale jelikož nemám čas, tak jsem prošel jen jeden level a nechal jsem toho (fakt, žrout času). Jinak hra opět hratelná.
Super věc, že je malý - všude se mi vejde do tašky, nepotřebuji extra batoh jako na firemní krávu, vydrží mí 5 hodin na baterku (teď nové netbooky vydrží 10 hodin), takže se netahám se zdrojem.
Původně jsem chtěl koupit externí monitor, ale pro mě to nemám význam, je to zbytečný. Cena před rokem 7,5 tis. Kč...
Pokud se uvidíme, můžeš otestovat.
Je to tedy o tom, na CO *book (* = net či note) potřebuješ. Jestli na cesty, rozhodně oceníš to, že to je malý a lehký. Jestli na práci v CADu, tak hw je netbook OK, ale potřebuješ ještě 24 či větší externí monitor (jde to připojit).
Jestli Ti jde o surfování, tak z vlastní zkušenosti mohu doporučit netbook. Firemní stroj má 14 monitor, rozlišení jako kráva, ale i do práce (vzdálený přístup) raději dělám z svého soukromého netbooku - rozlišení 1024x600 je na srufování OK (měl jsem z toho obavy, ale naprosto zbytečný) a stejně potřebuji jen okno prohlížeče

Máme tam i nějakou hru, ale jelikož nemám čas, tak jsem prošel jen jeden level a nechal jsem toho (fakt, žrout času). Jinak hra opět hratelná.
Super věc, že je malý - všude se mi vejde do tašky, nepotřebuji extra batoh jako na firemní krávu, vydrží mí 5 hodin na baterku (teď nové netbooky vydrží 10 hodin), takže se netahám se zdrojem.
Původně jsem chtěl koupit externí monitor, ale pro mě to nemám význam, je to zbytečný. Cena před rokem 7,5 tis. Kč...
Pokud se uvidíme, můžeš otestovat.
Je to tedy o tom, na CO *book (* = net či note) potřebuješ. Jestli na cesty, rozhodně oceníš to, že to je malý a lehký. Jestli na práci v CADu, tak hw je netbook OK, ale potřebuješ ještě 24 či větší externí monitor (jde to připojit).
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Quickie
- Moderátor
nechápem prečo ste tak vysadení proti ACERU
ja mám svoj tuším už vyše troch rokov a absolutne žiadny problém, dennodenne s nim pracuje, otváram zatváram, zapínam vypínam aj niekolkokrát za den a v pohode
Naopak frajerke sme kúpili ASUS a už jej vyklá monitor.. Od 45° už sa neudrží a zaklapne sa
Ja by som nemal problém isť znovu do ACERu a na ASUS by som sa určite vybodol

ja mám svoj tuším už vyše troch rokov a absolutne žiadny problém, dennodenne s nim pracuje, otváram zatváram, zapínam vypínam aj niekolkokrát za den a v pohode
Naopak frajerke sme kúpili ASUS a už jej vyklá monitor.. Od 45° už sa neudrží a zaklapne sa
Ja by som nemal problém isť znovu do ACERu a na ASUS by som sa určite vybodol
- Rumcajs1
- Test driver
Netbook určitě ne, vadila by mi absence DVD mechaniky. Externí bych si pořizovat nechtěl, protože je větší než celej notes a tahat všechno přes flashky mi přije otravný 

- TobiZC
- Pokročilý
http://eshop.pocitacenaprajzske.cz/?Mod ... tiId=93972
absolutní spokojenost. Třeba by ti stačil i
http://www.xcomputer.cz/notebook-lenovo ... 158364.htm
záleží co od něj chceš, ale držela bych si určitě značky lenovo
absolutní spokojenost. Třeba by ti stačil i
http://www.xcomputer.cz/notebook-lenovo ... 158364.htm
záleží co od něj chceš, ale držela bych si určitě značky lenovo
FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

-
- Test driver
Rozumím, chápu.Rumcajs1 píše:Netbook určitě ne, vadila by mi absence DVD mechaniky. Externí bych si pořizovat nechtěl, protože je větší než celej notes a tahat všechno přes flashky mi přije otravný
Za ten rok používání jsem mechaniku potřeboval 2x a jelikož stejně tahám data mezi více stroji, tak bez synchronizace a disku (je jedno jestli flash či externí HDD) si to už nedokáži představit.
Když člověk ví, co chce, tak to dokáže koupit/udělat.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- spigot
- Test driver
Toto je ten dovod. Ak sa Ti doteraz nepokazil, bud len rad. Pretoze ak sa Ti nieco od Aceru pokazi, nebudes uz nikdy rad. Servis je jedna nocna mora (pozri si skusenosti ludi na internete).Quickie píše:nechápem prečo ste tak vysadení proti ACERU![]()
ja mám svoj tuším už vyše troch rokov a absolutne žiadny problém
Kvalita ako celok je tiez relativna. Maju nestabilnu dodavku kvality (nieco sa nepodari, nieco sa podari) oproti inym znackam.
- Rumcajs1
- Test driver
jen abych byl v obraze ... co se tak může porouchat?? Nějak si to nedovedu představit, PC se mi neporouchal nikdy
- spigot
- Test driver
Jednoducha odpoved: cokolvek.
Napr. displej (resp. podsvietenie), klavesnica atd.

- Rumcajs1
- Test driver
a co tka ještě totok??
LENOVO G550L
Má o něco málo menší HDD a nemá BT, ale jde o to, jestli ho vůbec k něčemu využiju že? Jenže nemá ani čtečku karet, takže spojení s foťákem a telefonem jen přes kabel
EDIT: Skoro ten samý, co vkládala TobiZC, jen levnější a větší socka
LENOVO G550L
Má o něco málo menší HDD a nemá BT, ale jde o to, jestli ho vůbec k něčemu využiju že? Jenže nemá ani čtečku karet, takže spojení s foťákem a telefonem jen přes kabel

EDIT: Skoro ten samý, co vkládala TobiZC, jen levnější a větší socka