co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
Zuzka
Test driver
Test driver

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od Zuzka » 03.04.2010 15:27

Někomu se asi líbila má krytka co je na ostřikovačích světel :evil: Jak jí chtěl urvat, tak samozřejmě ulámal všechny ty plastový pacičky,ve kterých je to zacvaklý, ale byl tak hodnej, že mi to nechal ležet na autě :evil: To normální člověk prostě nepochopí.
Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kW kombi,2004,Ghia,modrá Tonic

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 04.04.2010 12:57

Smutny,co neni privareny,tak ukradnou.a pak to prodavaji na aukru,ze jim to zbylo z auta.asi si je privrtam... :evil:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Zuzka
Test driver
Test driver

Příspěvek od Zuzka » 04.04.2010 15:18

Přesně Kóťo, je to smutný. Člověk si to auto opečovává, aby nějak vypadalo a dlouho mu vydrželo a pak jde kolem nějakej blb a je to. No jo, jenže co se divím, taková je doba :evil:

Rendy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rendy » 04.04.2010 18:29

A hlavně žijem v čr a tam se inteligentní lidé počítají po jednom,ale idioti po stovkách :mrgreen:
ford focus 1,8i/2002/st křídlo/panther-schwarz met./folie bruxafol/trend.

https://imageshack.us/

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 04.04.2010 19:22

no já so myslím , že lidská blbost nezná hranic
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

carlos
Junior
Junior

Příspěvek od carlos » 06.04.2010 10:40

Tak včera(na Velikonoční pondělí) mi stoupl adrenalin při policejní kontrole. :evil:
Stavěli mě několikrát, vše v pohodě až na poslední hlídku. Začali dělat problémy ohledně fólií na zadních bočních sklech, že prý je mám moc zatmavené, že je nemám zapsané v TP, že nemám homologační papíry k těm foliím. Přitom je mám nalepené autorizovanou firmou, povolenou MDS, s ATESTEM 8SD na všech sklech kde je fólie+"osvědčení" o montáži. Ve předu fólie nemám.
Prý se to dá vše sehnat na Aukru, že podle přepisů nesmí být tak tmavé vzadu. Mám propustnost min.20% vidět skrz jde v pohodě.
Tak už nevím, mám je 4. rokem na autě a žádný problém ani u dopravky, ani na STK.
vše v pohodě. Ale jak člověk narazí na ..., tak s ním nehne. To si to chtěl nafotit, že to pošle na magistrát, pokuta atd. ... .Pak tedy řekl, když tam mám vzadu malé děti, tak že to promine.
Raději jsem mlčel a myslel si své. Je nějaká obrana proti tomuto "pomáhat a chránit"?
Naposledy upravil(a) carlos dne 07.04.2010 06:48, celkem upraveno 1 x.
FF 1,8 TDDi kombi 75k r.v.2000, state blue
Obrázek
Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 06.04.2010 11:06

byl asi nějakej chytrej, jelikož zákon o ničem takovém nehovoří !!

Pojďme se podívat, co tedy říká na tmavá okna zákon. V částce 115 sbírky zákonů č. 301/2001 se v paragrafu 20, odstavci čtyři praví: "Na zasklené plochy vozidel lze připevňovat mimo vztažné plochy výhledu pouze průhledné barevné fólie, včetně perforovaných, které při pohledu z vozidla nemění ani nepohlcují barvu předmětů, návěstních světel a světelných signálů a splňují technické požadavky stanovené v předpisové základně."

V praxi to tedy znamená, že se na čelní okno nesmí lepit žádná fólie, na přední boční okna by se neměla lepit žádná fólie, ale pak zjistíte, že podle rozhodnutí ministerstva dopravy a spojů č. 1818 existuje bezpečnostní fólie, kterou i na boční okna vedle řidiče nalepit lze a podle rozhodnutí č. 2319 je dokonce povolena i zatemňovací fólie. Ve finále tedy můžete dopředu nalepit fólii s minimální propustností světla 70% a na dalších oknech automobilu může být fólie až do 10% propustnosti světla.

Na svém voze mám zatemňovací folie. Byl jsem zastaven policisty, kteří mi tvrdili, že na předních bočních oknech nemůže být nalepena žádná fólie. Mýlili se. Pro takové případy je dobré mít u sebe kopii schválení a nebo rovnou zakázkový list.

"Samozřejmě na tom zakázkovém listu by měl být napsán typ fólie. Na samotných sklech na voze by měl být štítek, kde je napsán výrobce té fólie s příslušným číslem atestu a značka 8SD, že jsou folie schváleny. Pokud sklo tato kritéria splňuje, je vše v pořádku."

To samé se týká pokovení. Z laického pohledu si policisté nejčastěhi stěžují, že do auta není vidět, takže pokud honí například nějaké pachatele trestné činnosti, nevědí, kolik jich ve voze sedí, popřípadě, když je zastaví, zda na ně není mířeno pistolí skrz právě takto tmavé okno. V případě fólií je i při poměrně značném zatmavení do vozu stále vidět. U pokovení je to právě naopak, i při slabém zatmavení vrstva kovu působí reflexně a do vozu vidět není.

Na závěr snad jen jedna rada. Pokud už se rozhodnete nechat si okna zatmavit, dbejte při tom nařízení příslušných zákonů. Obecně pak lze říci, že čím více bude do vozu vidět, tím méně problémů s policií budete mít.

V debatě prosím nepokračovat :-) !
a když tak zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... ilit=folie

DavidZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DavidZ » 06.04.2010 11:13

nejak me s oteplenim zacina vrzat a drncet interier :( , k tomu zase zvlneny kotouce a dost neprijemny hlasity bouchnuti pri parkovani a otaceni do rejdu volantem :cry:

a rano jsem prekrocil hranici 100tis, takze uz to asi zacina :lol:
Obrázek

Ford Focus. 1,6 benzin, r.v. 2003, Trend, 5dveri, HB.

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.04.2010 09:40

Nevytocilo to teda ani tak mna, ale pana v tomto clanku zjavne vytocilo pomalsie iduce auto na D1.

http://natankuj.sme.sk/c/5319858/pomals ... lnice.html

Vopred sa ospravedlnujem, kedze sa vo svojich prispevkoch spravidla vyhybam vulgarizmom, ale na toto mozem povedat jedine: "Kokot".
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

Zuzka
Test driver
Test driver

Příspěvek od Zuzka » 09.04.2010 10:22

http://www.novinky.cz/domaci/197071-slu ... tupnu.html

Klasika. Přes týden teplo a slunečno, na víkend zima a déšť :twisted:

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 09.04.2010 10:29

Zuzka: presne jak pises, klasika :roll: :)
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

chycek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chycek » 09.04.2010 10:31

georgi69 píše:Nevytocilo to teda ani tak mna, ale pana v tomto clanku zjavne vytocilo pomalsie iduce auto na D1.

Vopred sa ospravedlnujem, kedze sa vo svojich prispevkoch spravidla vyhybam vulgarizmom, ale na toto mozem povedat jedine: "Kokot".
Tak na to že jste hned vedle nás tak to k vám přišlo celkem opožděně, je to už tak minimálně týden stará věc, samozdřejmě to nic nemění na tom že to je pořádý K.O.K.O.?.
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 09.04.2010 10:33

georgi69 píše:Nevytocilo to teda ani tak mna, ale pana v tomto clanku zjavne vytocilo pomalsie iduce auto na D1.

Jo to už se tu řeší dlouho.. Dovolím si spekulaci: Týpek si to valil v levém, tak 140 a ta kačka mu tam hodila myšku bez blinkru, a navíc jela tak 100.. Předpokládám že to sotva ubrzdil... Jinak novináři o tom všichni píšou, ale klasicky se "neví" nic o tom, co předcházelo.

Nicméně ta reakce je nepochopitelná :roll:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 09.04.2010 10:47

tyjo kdybych měl ze silnice tímhle způsobem vyházet všechny "kokoty" kteří mě kdy nějak zbrzdili, ohrozili, nebo jinak omezili, tak nás tady po silnicích jezdí půlka (myslím řidičů obecně, ne nás tady :mrgreen: )

mě třeba posledně takhle "omezoval" Boban, tvrdil že mu krabička moc rychle nejede, tak jsem jel před ním asi 120kmh a najednou koukám, že si to kolem mě sviští 140 a ujíždí, a když jsem ho dohonil, tak čural hned za sjezdem z dálnice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ponaučení z toho je že krabičky jezděj rychle akurát když se chce šoférovi čurat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 09.04.2010 16:50

Infinter píše: Dovolím si spekulaci: Týpek si to valil v levém, tak 140 a ta kačka mu tam hodila myšku bez blinkru, a navíc jela tak 100.. Předpokládám že to sotva ubrzdil... Jinak novináři o tom všichni píšou, ale klasicky se "neví" nic o tom, co předcházelo.

Nicméně ta reakce je nepochopitelná :roll:

Hm , původně jsem si to myslel taky , že je to možné .. ale pak jsem se díval na ten provoz na D1 a o moc rychleji borec jen nemohl spíš to byl typickej vyblikávač
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“