Horší startování, seklý palivoměr
- herdos
- Nováček
Re: Horší startování, seklý palivoměr
je tam aj nejake tesnenie?a robit to mozem aj pri teplom motore či to nehra rolu?
-
- Nováček
těsnění je v drážce pod ventilem, nemusíš ho oddělávat...
já měl motor tak nějak napul teply
já měl motor tak nějak napul teply

Ford Focus Combi 1,6 16V Zetec, r.v. 1999
- herdos
- Nováček
no zajtra to skusim a dam vediet vysledok
- herdos
- Nováček
tak ventil vymenneny za cca 15min.auto chytilo na prvy krat.hned po vymene.a aj za studena .po par dnoch dam vediet či to ide stale.super dik za rady:)))
-
- Nováček
prosimte a mohl bys mi popsat jaký jsi měl problém při tom startování?
Ford Focus Combi 1,6 16V Zetec, r.v. 1999
-
- Nováček
tak mi znečištěný volnoběžný ventil mechanik vyčistil a prostříkal (ten první mechanik se na něj ani nepodíval,i když tvrdil opak) a zatím auto startuje o.k. Je přesvědčenej,že to bylo tímto ventilem. Kdyby to začalo zlobit,pak přistoupím k jeho výměně. Dík všem za rady.
- herdos
- Nováček
tak najprv to začalo tym ze som nastartoval na druhy krat potom 4,5 a uz bez pridania plynoveho pedalu som uz nenastartoval. potom sa za par minut otačky udrzali same.ale neskor uz otačky nedrzalo a ni po prejdeni 30km. pri vyradeni neutralu mi motor zhasol.bol som u jedneho mechanika nahodil na comp ten nič nezistil a povedal ze auto je v poriadku.aj ked som nevedel nastartovat/vymenil sviečky a palivovy filter/
potom som isiel k druhemu mechanikovi ten nahodil na comp /to iste vsetko ok/ale aspon vyčistil nejake filtre sučiastky /aj ventil otačok/a auto fungoval 2dni.potom sa to opakovalo.na čo som isiel na forum a zistil ze by to mohol byt ventil. a ked ma uz chcel mechanik odrbat na cene tak som si ho objednal cez net sam.vymenil ho sam a auto ide.
tak dakujem za rady. este ze je toto forum:)
potom som isiel k druhemu mechanikovi ten nahodil na comp /to iste vsetko ok/ale aspon vyčistil nejake filtre sučiastky /aj ventil otačok/a auto fungoval 2dni.potom sa to opakovalo.na čo som isiel na forum a zistil ze by to mohol byt ventil. a ked ma uz chcel mechanik odrbat na cene tak som si ho objednal cez net sam.vymenil ho sam a auto ide.
tak dakujem za rady. este ze je toto forum:)
- Petrucianni
- Nováček
Já mám trošku jiný problém, než tady popisujete. Auto svévolně nechcípá, otáčky drží, takže znečištěný volnoběžný ventil vylučuji. Můj problém spočívá v tom, že auto nenastartuji bez plynu. Pokud plyn sešlápnu.....motor naskočí někdy za 3-5sekund. Poté je cítit benzín. Auto naskočí normálně jen v případě, že motor nastartuji těsně po jeho vypnutí do cca 15-20 sekund. Už mě to otravuje cca rok a nebaví mě pokaždé auto startovat s efektem podobným staré šáde 120L a huntovat baterku. Setkal se někdo s podobným problémem? Předem díky za rady.
- matys
- Pokročilý
Petrucianni........ten ventil bych moc nevylučoval ( práce na 15 - 20 minut ) a přitom bych se podíval na odtrh na svíčkách a dal 1,3 mm .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- Petrucianni
- Nováček
No pokud mi po startu smrdí v kabině benzín a nekolísají mi otáčky, auto mi svévolně nechcípá, tak to není volnoběžným ventilem. A svíčky mám nové cca půl roku.
- matys
- Pokročilý
a co takhle škrtící klapka - nepropouští ? -pak by to nechodilo přez vzduch.ventil .
Naposledy upravil(a) matys dne 19.02.2010 22:10, celkem upraveno 1 x.

- Petrucianni
- Nováček
Až se trochu zlepší počasí, tak se do toho dám. Ale řeknu upřímně, moc se mi do toho sypat nechce, protože peníze jsou potřeba i jinde. Měl bych vyměnit zámek řidiče, spolujezdce (v mrazech jsem nemohl zamknout ani jedny dveře), spojku (jde do kytek), brzdové destičky a kotouče na všech kolech, baterku, filtry a taky se pokusit vyřešit tu záhadu se startováním. Půjdu postupně, ale když jsem četl příběhy některých už téměř zoufalých lidí, kteří vyměnili kde co a stejně bez efektu, tak mám sto chutí to hodit ze skály. 

- matys
- Pokročilý
Petrucianni..........tu škr.klapku i ten vzduch.ventil je možné zmáknout svépomocí . To víš , čím starší , tím více se toho najde . Návodů na opravy je na fóru podle vláken dost .
K těm zámkům........v mrazu Ti na nich zatuhla vazelína -stačí odstranit starou vazelínu a stříknout WDčkem nebo silikonovým olejem .
Kotouče změřit ,dle možnosti rozměrů vyhladit soustruhem .
S opravama začni tam , co jsi schopen opravit sám než to vyměníš .
K těm zámkům........v mrazu Ti na nich zatuhla vazelína -stačí odstranit starou vazelínu a stříknout WDčkem nebo silikonovým olejem .
Kotouče změřit ,dle možnosti rozměrů vyhladit soustruhem .
S opravama začni tam , co jsi schopen opravit sám než to vyměníš .