Horší startování, seklý palivoměr
- matys
- Pokročilý
Re: Horší startování, seklý palivoměr
juress.............přečti si toto vlákno a pak najdi vlákno - volnoběžný ventil -na str.2 dole
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Tak jsem na to teda vlítnul a měli jste pravdu, jak by pravil každý zatuchlý Amík - Cake work 
Ventil jsem odpojil, odšrouboval, vyčvachtal v tech. benzinu několikrát po sobě, vysušil a v nádobě s tech. benzinem byl opravdu nějakej hnus a to celkem dost. Hodil jsem to zpátky, zkusil jsem nastartovat jestli jsem teda něco nepodělal - chytl samozřejmě v pulsekundě okamžitě, byl trošku zahřátý z pulkilometrové jizdy do garáže.
Výsledky uvidíme zítra, mám to sice v garáži, ale ta není nijak vytápěná, takže v těhle -10°C a více mrazech tam bude určitě pod nulou.
Zítra podám zase report.

Ventil jsem odpojil, odšrouboval, vyčvachtal v tech. benzinu několikrát po sobě, vysušil a v nádobě s tech. benzinem byl opravdu nějakej hnus a to celkem dost. Hodil jsem to zpátky, zkusil jsem nastartovat jestli jsem teda něco nepodělal - chytl samozřejmě v pulsekundě okamžitě, byl trošku zahřátý z pulkilometrové jizdy do garáže.
Výsledky uvidíme zítra, mám to sice v garáži, ale ta není nijak vytápěná, takže v těhle -10°C a více mrazech tam bude určitě pod nulou.
Zítra podám zase report.
Ford Focus Combi 1,6 16V Zetec, r.v. 1999
-
- Nováček
Tak dneska jsem to zkusil po těch mrazech 2x po sobě startovat a nechytl ani jednou, tak jsem to odmontoval znova zkusil jsem to tim technickym benzinem prohrkat pořádně, vyčistil jsem to i okolo a pak chytl napoprvé... Ještě uvidím zítra ráno, každopádně pokud to nepůjde objednám si diagnostiku.
- herdos
- Nováček
Ahojte, diagnostika su vyhodene peniaze, ja som bol na troch za posledne dva tyzdne, najnovsie programy a nic. Nasiel som jedno vlakno, bohuzial uz ho tu nedam, bo som to vypol, ale v skratke sa tam pisalo, ze aby sme mali istotu, ci to je volnobezny ventil, treba urobit skusku. Zahrejes motor, otvoris kapotu a odpojis ten ventil od toho kabla. Ak motor zdochne( alebo zacnu klesat otacky ), tak je vsetko OK, ale ak otacky neklesnu, mas istotu, ze je to volnobezny ventil.
Gargulakj, diky za popis, ako to odmontovat, tie srobky mi boli jasne, len som nevedel ci to je este na niecom, alebo nie. Pre Tie dva srobiky s tym urcite nepojdem do servisu. Uz beztak som za to vycaloval pekne prachy, a to mi len vsetko precistovali. Mohol som mat za to skoro cely volnobezny ventil kupeny.
Inak zajtra to chcem odskusat, tak potom sa ozvem.
Gargulakj, diky za popis, ako to odmontovat, tie srobky mi boli jasne, len som nevedel ci to je este na niecom, alebo nie. Pre Tie dva srobiky s tym urcite nepojdem do servisu. Uz beztak som za to vycaloval pekne prachy, a to mi len vsetko precistovali. Mohol som mat za to skoro cely volnobezny ventil kupeny.
Inak zajtra to chcem odskusat, tak potom sa ozvem.
- herdos
- Nováček
pozite si tuto stranku, je tam krasny obrazok s uzasnym popisom 
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
-
- Nováček
Není možná porucha čerpadla ? Byly tam celkem dost dlouho neměněné filtry.
-
- Nováček
Další poznatek - pokud se motor nerozeběhne sam bez plynu a neudrží volnoběh, tak chcípne při každém vyšlápnutí spojky ať už je motor zahřáty a ujel 10 km nebo ne.
Jinak - po 20ti kilometrech jsem dnes zastavil, aby mohl kámoš vystoupit - chcíplo to, ale už nastartoval sám bez plynu. Tak jsem si zajel na parkoviště a zkusil jsem udělat ten test na ten volnoběžný ventil - motor byl v provozní teplotě, běžel na volnoběh, otevřel jsem si kapotu a odpojil jsem ten volnoběžný ventil... nečekaně motor zhasnul tak jak má. Už pomalu začínám ztárcet nervy.
Jinak - po 20ti kilometrech jsem dnes zastavil, aby mohl kámoš vystoupit - chcíplo to, ale už nastartoval sám bez plynu. Tak jsem si zajel na parkoviště a zkusil jsem udělat ten test na ten volnoběžný ventil - motor byl v provozní teplotě, běžel na volnoběh, otevřel jsem si kapotu a odpojil jsem ten volnoběžný ventil... nečekaně motor zhasnul tak jak má. Už pomalu začínám ztárcet nervy.
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím že to je stejně blbý test
Podle mě ten ventil chvili funguje jak má a chvíli ne...
Když ti fungoval tak si ho odpojil a chcíplo to... to je správně.
Ale když nefungoval tak ti to chcíplo samo... takže v ten moment si myslím že nefunguje a těžko ho nejak vyzkoušíš.. Já být v tvé situaci objetuju 2000 a koupím nový..

Ale když nefungoval tak ti to chcíplo samo... takže v ten moment si myslím že nefunguje a těžko ho nejak vyzkoušíš.. Já být v tvé situaci objetuju 2000 a koupím nový..
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
-
- Nováček
Můžu klidně vyměnit a bude to pokračovatgargulakj píše:Já si myslím že to je stejně blbý testPodle mě ten ventil chvili funguje jak má a chvíli ne...

-taky si myslím, že ten test není nijak absolutní, ale jak řikám, už jsem celkem zoufalej
edit:
ted mi kamoš řikal, že volnoběžný ventil to nebude, protože to bych jinak nastartoval, motor by vytočil třeba na 2K otáček a pak jak by klesal na těch 1,2K za studena, tak by se nezastavil a zhasnul by. Což mě se neděje, mě to jen proškytne na milisekundu a pak jen protáčím startér.
Zítra vyzkoušíme vypustit nádrž a zkotrolovat jestli nemáme nějaké zmetky v palivu, protože se tankuje na celkem levných benzinkách. Pokud to tak je, tak me to dost nasere protože tohle je hnus. Ještě se očistí kontakty a nastříkáme to... to je zase takovej problém na dlouhé lokte.. chjo
UPDATE:
Dnes -17°C a auto jsem nenastartoval ani s plynem, jen to škytalo a nechytlo.. no trápit to už nebudu, stejně by se mi to vymstilo a odpoledne bych to už nedotahal zpátky domů. Jen mě zajímá jak to odpoledne dostanu do servisu

Naposledy upravil(a) juress dne 26.01.2010 17:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
přidalo se aditivum, po pár týdnech je to zpět
Naposledy upravil(a) juress dne 19.02.2010 08:08, celkem upraveno 1 x.
- matys
- Pokročilý
juress.........blahopřeji k vyřešení problému .
Jen dotaz : co to bylo za žmolky v benzínu , z čeho a jaké aditivum Ti pomohlo na jejich odstranění ? Mohlo by to pomoci i ostatním .
Jen dotaz : co to bylo za žmolky v benzínu , z čeho a jaké aditivum Ti pomohlo na jejich odstranění ? Mohlo by to pomoci i ostatním .

-
- Nováček
Bylo to všechno řešeno v servise a bohužel neznám přesné označení toho Aditiva.
Mechanik mi odlil trochu paliva z nádře do sklenice a plavaly v tom nějaké drobky, nešlo to moc poznat a určit a řekl, že jsou dva způsoby - buď úplně vypustit nádrž a vyčistit, dosucha vytřít a natankovat a nebo právě přidat toto aditivum. Jelikož já jsem měl v autě ještě tak 15l paliva, tak jsme zkusili to aditivum, přidali jsme 4 odměrky (mimochodem 1 odměrka = 30 l paliva) a dnes jsem natankoval.
Jinak mi řekl - že v tom benízu mohla být voda, která se vysrážela a utvořila vlivem té nízké teploty krystalky, které se nerozpustily. To aditivum právě má všechny tyto nečistoty rozpustit a má to tedy vyčistit palivo a pomoci při startování.
Pokud se problém opět objeví, nádrž vypustíme a vyčistíme. Ještě dám vědět, ale zatím to vypadá dobře.
Mimochodem - měl jsem možnost zdarma provést diagnostiku u kamaráda a ta neobjevila naprosto žádný problém. Škrtící klapka funguje bez problému a v registru nebyla žádná chyba.
Mechanik mi odlil trochu paliva z nádře do sklenice a plavaly v tom nějaké drobky, nešlo to moc poznat a určit a řekl, že jsou dva způsoby - buď úplně vypustit nádrž a vyčistit, dosucha vytřít a natankovat a nebo právě přidat toto aditivum. Jelikož já jsem měl v autě ještě tak 15l paliva, tak jsme zkusili to aditivum, přidali jsme 4 odměrky (mimochodem 1 odměrka = 30 l paliva) a dnes jsem natankoval.
Jinak mi řekl - že v tom benízu mohla být voda, která se vysrážela a utvořila vlivem té nízké teploty krystalky, které se nerozpustily. To aditivum právě má všechny tyto nečistoty rozpustit a má to tedy vyčistit palivo a pomoci při startování.
Pokud se problém opět objeví, nádrž vypustíme a vyčistíme. Ještě dám vědět, ale zatím to vypadá dobře.
Mimochodem - měl jsem možnost zdarma provést diagnostiku u kamaráda a ta neobjevila naprosto žádný problém. Škrtící klapka funguje bez problému a v registru nebyla žádná chyba.
- matys
- Pokročilý
juress..........dříve se používal přípravek VELFOBIN (odměrka na počet litrů) do benzínu pro rozpuštění kapek vody z rosení v nádrži . Nevím , jesti to ještě existuje . V zimě stačí mít stále plnou nádrž , aby se stěny nerosily .
PS........pomůže také trocha lihu do benzínu . ( v cl )
PS........pomůže také trocha lihu do benzínu . ( v cl )

- herdos
- Nováček
viete mne ako amaterovi napisat presny postup vymeny ventilu? či to robit na studenom motore a tak ze či ked odšrobujem ten ventil sa nič nepokazi aby som nespravil vačšiu škodu.dakujem
-
- Nováček

odpojis kabel, odsroubujes dva sroubky a mas hotovo