Odpor na baterii
-
Odpor na baterii
Dobrý den, mám se svým Focuscem problém. Neustále se mi vybijí baterie i když mám vše vypnuté, (světla, rádio, .... ) už nevím kde co hledat a přesto mám na baterii v klidu odpor. Baterie je v pořádku, dolitá, nabitá,...
- ziky31
- Nováček
Re: Odpor na baterii
Nevim jak si ten odpor meril, ale jestli si pripojil ohmmetr na baterii, tak ti to ukazalo nejakou kravinu. Jedina moznost jak zmerit vnitrni odpor baterie, je pripojit normalovy(presny) odpor, u ktereho znas hodnotu a do serie ampermetr. Pak zmeris napeti baterie. Spocitas ubytek napeti na odporu(odpor * proud) a zbyle napeti/proud (ohmuv zakon) ti da vnitrni odpor baterie. Snad je to pochopitelne. Vypada to jak elektrotechnicke cviceni
. V tvym pripade bych to tipoval na starou baterii, ktera uz proste nema tu kapacitu co driv a proste se za par dni sama vybije.

- silverine
- Nováček
Jestli potřebuješ měřit skrytý odběr, tak musíš měřit na baterce procházející proud a ne odpor a postupně vyndávat pojistky od jednotlivých el. zařízení - pokud po vyndání pojistky u něčeho klesne měřený proud, tak ten el. okruh způsobuje nějaký odběr.
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zkus take baterku vymenit. Ta tva muze mit napriklad vysypane olovene desky a kal u dna baterky desky zkratuje a zpusobuje vyssi samovybijeni.