rozsvícená oranžová kontrolka mot. DuratecHE - Mondeo

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Re: rozsvícená oranžová kontrolka mot. DuratecHE - Mondeo

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 19.12.2009 20:45

Mám Duratec VE v ST220 a mám problém s rozsvěcenou kontrolkou :roll:
Napřed mi začaly lítat otáčky. Začínalo to když jsem tomu dal tak nad 4t otáček, pak se to samo ustálilo, nebo při večerním odjezdu z práce se to také ustálilo. Při čekání na servis se mi při jednom rozjezdu rozsvítila i kontrolka motoru. Po předání servisákovi mi bylo řečeno, že při napichnutí na PC (na jiném fóru jsem se dozvědel, že uvedené kody dělá klasická diagnostika napojena na OBDII :roll: ) to hlásí chybu:
P0171 Směs (řada 1) příliš chudá směs
*P0174 Směs (řada 2) Příliš chudá směs
Údajně zkoušel nějak přenastavovat klapky či co a vše se dalo do kupy, ALE po ujetí cca 50km se při rozjezdu opět rozsvítila kontrolka :roll:
Přijde mi, že auto jede OK, ale při rozjezdu se mu nechce.
Vygooglil jsem že by to mohly být problémy s MAF nebo TMAP (vůbec nevím jestli tam něco takového mám), problém s lambdou, děravý výfuk, děravá hadice sacího potrubý (v to doufám nejvíce, protože jsme tam už jednu v létě měl :roll: )
Neměl někdo podobnou závadu?
Je možnost při jízdě s těmito závadami poškodit motor?
Ex ST220 model 2004

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 20.12.2009 13:39

poškodit motor určitě né, tohle vypadá na váhu vzduchu , když sem laboroval se sáním a dal váhu vzduchu jinam, než měla být, nebo když špatně vyhodnocovala průtok vzduchu dělalo to co popisuješ :idea:

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 20.12.2009 18:38

Takže zkusit rozdělat a prostříknout to kontaktolem, nebo jak postupovat abych ji třeba tím tlakem ze spreje ještě víc nepoškodil?
http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... 4&start=15
Ex ST220 model 2004

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 21.12.2009 15:22

Takhle vypadá moje váha vzduchu a bude asi dost problém se k té špiavé pružince nějak dostat :roll:
Na youtube jsem našel video jak na to borec rovnou stříká sprej na karburátory, ale já mám obavy abych to tím tlakem nepoškodil... A zrovna ten typ co má by se tak dobře čistil v lázni, nebo štětečkem :roll:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FccejDPevtM[/youtube]
Přílohy
21122009113.jpg
21122009114.jpg
Ex ST220 model 2004

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 21.12.2009 15:29

Ta pružinka se jmenuje termistor (tepelně závislý rezistor). Já to čistil u TDCi lihem a štětečkem, šlo to v pohodě. Rozhodně nepoužívat nic mastnýho (WD40 apod.), jak se někde doporučuje! Termistor musí být čistý, aby měl pouze kontakt se vzduchem a nic se na něj nelepilo. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 21.12.2009 15:42

U toho zadního a méně přístupného je vidět, že jsou nečistoty. Je možné, aby to mělo vliv na to chování co jsem popisoval a to čištění by pomohlo?
Mám něco jako kontaktol tak tím to případně taky nečistit?
Zítra bych si koupil štěteček a zkusil to vyčistit buď tím lihem, nebo kontaktolem (podle doporučení).
Po vyčištění je teda potřeba na chvíli odpojit baterie a pak už můžu normálně vyjet, nebo ještě něco s tím autem dělat jako nechat na volnoběh několik minut (jak jsem někde četl), nebo podobné věci?

Kód: Vybrat vše

Restart ŘJ se provede odpojením baterie na cca.10 minut.Podle Etzolda bys po opětovnym připojení baterky měl nechat běžet motor 2 minuty na volnoběh pak cca.3 minuty na 1250 ot. a potom ujet cca. 8km a tím by se měl uzavřít program.Tím bys měl docílit nastavení továrních hodnot.
Ex ST220 model 2004

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 21.12.2009 16:00

Kontaktol určitě ne, je mastnej aby odpuzoval vodu z kontaktů! Termistory jsou pevně přiletované, takže tím toho moc nevylepšíš. Nejlepší je opravdu kvalitní líh a jemný štěteček. Odpojit baterku bys měl tak jako tak pokud budeš MAF odpojovat. Po vyčištění zase vše připoj (baterku až naposled) a normálně jezdi dál. ECU se sama nastaví podle aktuálních podmínek. Tovární (defaultní) hodnoty se nastaví právě tím restartem, při jízdě se pak nastavuje jednotka na aktuální podmínky stylu jízdy a okolního prostědí. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 benzín“