Podivné zvuky z řadící páky a motoru

Odpovědět
idolezal
Nováček
Nováček

Podivné zvuky z řadící páky a motoru

Příspěvek od idolezal » 20.07.2009 14:13

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli máte někdo zkušenosti s podobnou "závadou". Mám FF combi 1,6 benzín rv 2007.
Při akceleraci (nejčastěji na 3 stupeň) při otáčkách okolo 2500 - 3000 ozývá zepředu drnčivý zvuk. Vypadá že jde z interiéru. Nejdřív jsem si myslel že to jde z větrání, ale teď mi připadá že to jde spíš z řadící páky. Problém je, že to nedělá vždy. Snažil jsem se to ukázat v servisu už třikrát, ale vždy to zrovna v tom okamžiku kdy jsem seděl s technikem v autě nedělalo. Samozřejmě při odjezdu ze servisu už to zase vrčelo. Připadám si jak hypochondr :-)

A pak druhá věc, fakt nevím jestli je to problém - zase to dělá jen na trojku, kolem rychlosti 50 km/h při plynulé jízdě slyším z motoru slabý vyšší kolísavý zvuk. Není to ale žádné kvílení, prostě když motor zabere je ten zvuk vyšší než když auto jede rovnoměrně a nezrychluje. Ten zvuk je slyšet běžně i u ostatních rychlostí, ale u jen u té trojky to kolísá. Nevíte co by to mohlo být?

Díky předem za radu, Ivoš

Anduril
Test driver
Test driver

Re: Podivné zvuky z řadící páky a motoru

Příspěvek od Anduril » 19.12.2009 15:41

Neresil tohle nekdo taky? :cry:
Dneska jedu, radio vypnute a slysim, jak pri trojce neco cvrlika jakoby v tunelu pred radici pakou .. kdyz je motor v zaberu a je tam trojka, tak to proste vydava divny zvuk, pri jine rychlosti nebo bez plynu to nedela. Zaroven jsem zjistil, ze staci pri tom zvuku radici paku mirne potlacit do strany a prestane to.. :|
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.12.2009 18:41

A dělalo ti to jenom dneska? Nesouvisí to třeba s mrazem? Mě dneska taky když jsem auto nechal stát venku šlo občas divné lupání z přístrojovky, ale když je -10°C, tak se člověk nemůže zas tak divit, neřeším to, je to normální...
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 19.12.2009 18:47

Prave ze nevim, delalo to uz drive, ale nevenoval jsem tomu pozornost. Neni to jen tak nejake lupani, primo to souvisi s tou treti rychlosti a nejak s razenim (prestane to, kdyz zatlacim na saltr paku), ale klidne je mozne, ze to je tim mrazem. Proto bych rad vedel, jestli to mam resit, nebo to je jen nejaky dalsi nedulezity zvuk focusu :lol:

Dost mozna o stejnem zvuku pise tady http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 73#p196973 killerhammer ...
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“