OLEJOVý pretlakový ventil
-
- Nováček
OLEJOVý pretlakový ventil
čaute mam problem z mazanim .ked rano alebo po dlhšej dobe naštartujem kontrolka mazania zhasne asi po 10 s.a je pritom počut ako začne prudit olej. môže to robit ten pretlakovy ventli?a kde ho najdem? dik FF 1.8 TDDI 66 KW
Naposledy upravil(a) tono dne 30.03.2008 22:08, celkem upraveno 2 x.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: pretlakový ventil
olej nevim jak by jsi slysel , to jsou spis ventily nez to namaze , a v tom pripade tam muzes mit malo oleje . a nenapsal jsi co to je za motor
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
SORRY 1.8 TDDI 66 KW
-
- Nováček
OLEJA JE DOST. MAM TAKý POCIT AKO BY TEN OLEJ UPADAL,A čERPADLO HO MUSí ZNOVU NATLAčIT AKO KED SA MENI OLEJ.
- Alfi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Pretlakovy ventil pokud vim nesouvisi s mazanim. Ten ovlivnuje otacky turba.
-
- Nováček
ALE JE AJ PRETLAKOVý OLEJOVI VENTIL SPOMINANI V PRIRUčKE JAK NA TO ,V PORUCHáCH MAZANIA.
- Alfi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: OLEJOVý pretlakový ventil
Ahoj, vidim ze tema zustalo nedoreseno. Mam uplne stejnej problem, po nastartovani po delsim stani zacne mazat az po cca 10 sec., vi nekdo kde byl problem? Stejnej motor, 1.8 TDDi
Dik, Dan
Dik, Dan
1.8 TDDi '00
-
- Nováček
Mě se na voze P. 306 toto stávalo při použití neznačkového olejového filtru, který neměl tu gumovou zpětnou klapku a olej stekal zpět do vany.
FF2 1,6TDCI 66Kw 2007
-
- Nováček
Jo, to sem taky cet a uz jsem vymenil i olej za origo ford i novej mann filtr za origo ford a porad to samy. I ten mann i ten ford tam tu klapku maji, je to videt.
1.8 TDDi '00
- kaminek
- Pokročilý
Dělá to na 90% ten olejový filtr,v práci používáme u lisu taky olejový filtry,které mimojiné pasují rozměrově i na auta a u minulé výměny oleje jsem ho použil u Fiata 1.7 D a kontrolka na mazání zhasínala o dost později, až mě to vyděsilo. Tak jsem udělal zkrácenou výměnu oleje a dal zas normální filtr a zhasíná opět normálně.
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie
Je BMW 330d Touring
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie

Je BMW 330d Touring
-
- Nováček
Focus to dela uz 3. filtr, purolator, mann a ted origo ford, takze zbejva 10% ze to bude neco jinyho
Ted se snazim vydolovat pretlakovej ventil a nejde mi povolit jeho vicko, tak uvidime jestli s tim hnu nebo ne.

1.8 TDDi '00
-
- Nováček
Tak po strasnym boji s focusem, kdy sem musel vyhazet cely zaveseni motoru, shodit remen a shodit pumpu posilovace abych moh povolit vicko pretlakovyho ventilu jsem nezjistil zhola nic.
Ventil byl cistej, pohyblivej, tak jsem alespon podlozil pero ventilu podlozkou, jestli to nahodoou nepomuze. Jestli ta strasna prace byla k necemu se pozna zejtra rano, ale jsem dost skeptickej.
Je v olejovym okruhu jeste neco co by mohlo mit s problemem souvislost?
Dan
Ventil byl cistej, pohyblivej, tak jsem alespon podlozil pero ventilu podlozkou, jestli to nahodoou nepomuze. Jestli ta strasna prace byla k necemu se pozna zejtra rano, ale jsem dost skeptickej.
Je v olejovym okruhu jeste neco co by mohlo mit s problemem souvislost?
Dan
1.8 TDDi '00
-
- Nováček
Takze jsem opravdu nicemu nepomoh. Ale vysledoval jsem, ze kdyz stojim cumakem z kopce, tak je na merce vic oleje (zrejme naklonem auta a pomerne plochou vanou) a problem je horsi nez kdyz stojim cumakem do kopce. Napada me, jestli to nejak nesouvisi se sanim oleje z vany, pokud je napr. okolo saciho kose vic oleje, saje lepe, pokud je auto nakloneno dopredu, saje hur.
Vi nekdo v jake casti vany je umisten saci kos, zajima me umisteni vpred/vzad? Napadlo me, jestli treba neni prasklej saci kos tesne nad hladinou a kdyz se naklonem zatopi olejem, tak to nasaje normalne a pokud je prasklina nad hladinou, tak saje vzduch.
Dik, Dan
Vi nekdo v jake casti vany je umisten saci kos, zajima me umisteni vpred/vzad? Napadlo me, jestli treba neni prasklej saci kos tesne nad hladinou a kdyz se naklonem zatopi olejem, tak to nasaje normalne a pokud je prasklina nad hladinou, tak saje vzduch.
Dik, Dan
1.8 TDDi '00
- Rendy
- Nováček
Já bych ještě zkusil vyměnít olejové čidlo tlaku? Nestojí až tak moc a odchází celkem často,už mám taky nové.