Řídící jednotka
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- milos83
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Servis nekomunikuje vetsinou, kdyz nevi kudy kam, kdyz neumi vyresit problem.Helena píše:Tak jsem se na delší dobu odmlčela. Sehnali jsme totiž ŘJ a meli radost, ze uz konecne bude vse vyreseno. Ale kdepak. Auto melo byt minuly tyden OK. Dnes tam volam a ze pry to je jina jednotka, ze je pry ze Siesty. Tak to teda opravdu nechapu. Hlavne jak je mozne, ze nam prodali neco jineho a jak je mozne,ze na to ve Fordu prisly az po tydnu, kdyz je cele auto rozkuchane. Bohuzel jsme z Hradce (pritel je v zahranici), v Praze nam tedy nas znamy vyzvedl jednotku a dovezl do Olomouce, tak je to tezke domlouvat vse nadalku. Hlavne jsme odkazani na servis, ktery bohuzel vubec nekomunikuje.
- Pietro103
- Nováček
Software v RJ
Od 01/2007 mam C-maxa, 1,6 TDCi, 80 kW, dovoz Francuzsko. Dnes som bol na mojej prvej diagnostike vo Forde v Banskej Bystrici. Chcel som aj aktualizovat soft v RJ, ale technik mi povedal, ze to mi neurobili, nakolko soft v RJ je pre francuzsky region (udajne), ba dokonca mali problem urobit diagnostiku RJ. Moja otazke je: Je mozny upgrade softu v RJ bez navaznosti na urcity region pre ktory bol automobil vyrobeny? Alebo si technik len nieco na mna vymyslel? Totiz RJ v autach az tak nerozumiem.
C-Max, 1.6 TDCi, 80 kW, 2004
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Pro upřesnění - řídící jednotka může zkolabovat. i elektronický prvek se může pokazit. (Teplotou, napěťovou špičkou, nebo jen tak javascript:emoticon(':(')Gold píše:S tou koupí řídící jednotkou bych byl opatrný.Kamarád měnil na peugeotu 306 a tvrdili mu, že pokud bude schánět na vrakáči, tak musí najít naprosto identický automobil aby to vše fingovalo jak má. Ale vím, že někdy se nechají řj opravit. Pokud jsi z Hradce, tak koukni sem http://www.corner.czHelena píše:Ahoj, tak to opravdu vypada na jednotu.. elektrikar rikal, ze nejde zapalovani. sel po svickach, kablech, civce...vse v poradku.. meril signal ten jde do jednotky a z ni uz dal nejde...Musime ted sehnat nejakou starsi tak pokud byste nekdo vedel o nejakem dobrem vrakovisti, ci znamem co ma moznost prodat RJ dejte prosim vedet...
Diky Helena
Na přeprogramování moc nevěřím, přeprogramovat se dají pouze některé obvody (firmware). Výměna z vrakoviště - doporučuji přesně stejný typ, jinak to nemusí chodit.

-
ridici jednotka u focusu
ahojte mam problem.muj fokus stratil vykon prestaly fungovat dva valce.pri prohlidce v servisu zjistena zavada ridici jednotka v haji.slibili ze mi ji opravi ale uz je to 14 dni a furt nic nemate nekdo s takovym problemem skusenosti? a kolik treba stoji nova nebo pouzita? ford focus combi1.6 16v r.v. 99 diky za odpovedi
- roman.bmx
- Junior
Řídící jednotka.
Mám dotaz jestli existuje něco jako update ŘJ díky za jakékoliv info.
Ford Focus 1,6 16V a Ford Fiesta Sport MKVII Zinc Yellow Galerie vozů
- mkk
- Nováček
Vadná řídící jednotka
Mám FF r.v. 2002 1,6i zetec se. Přestaly mi pálit dva válce. Zapalovací cívka je vyměněna kabel k řídící jednotce proměřen a problém přetrvává. Kabel od řídící jednotky má tři žíly jeden plus a dvě rozpínané kostry. Kostra pro válce 1a4 je stále seplá. Setkal se s tím někdo nebo jsem prostě smolař a odešla řídící jednotka o čemž jsem dosud neslyšel.
-
Re: Vadná řídící jednotka
no mne sa stalo to iste
, nechapal som , ale ze na 1.6 je to relativne caste , prepali sa tranzistor
inak keby si nemohol zohnat RJ na 1.6 pasuje aj z 1.4 len treba prepalit soft /tak som to spravil ja / a je tam viacej typov RJ takze nebrat hocico

inak keby si nemohol zohnat RJ na 1.6 pasuje aj z 1.4 len treba prepalit soft /tak som to spravil ja / a je tam viacej typov RJ takze nebrat hocico