Mě vytočila včerejší cesta Zlín => Praha. Ráno čtu zprávu, že na D1 u Vyškova havarovaný kamion a hoří, odklízení nehody cca do 12.00. Říkám si pohoda, ze Zlína chci vyjet až po 13h, to už bude volné než tam dorazím. VE 13h se chystám na cestu, mrknu na dopravní info a co nevidím - u Vyškova dálnice uzavřena, 15km kolony

... neztrácím hlavu a hodlám jet přes "buchlováky" a na D1 se napojit až v Brně. Cesta ubíhá příjemně, užívám si zatáčky v Buchlovských lesích až přijedu do Slavkova a tam konečná ... kolona jak blázen, pomalu se šineme, poslouchám dopravní info a dozvídám se, že všechno v okolí je vše ucpané ... přemýšlím, jestli je to chybou řidičů nebo neschopnosti odklidit jeden kamion z dálnice

.. možná že obojí ... asi po další hodině a půl popojíždění konečně najíždím na dálnici v Brně a velmi svižným tempem vyrážím ku Praze. Nakonec jsme ten muzikál stihli, ale že mi skoro nebude stačit ani dvojnásobná rezerva na cestu do Prahy vyjel jsem v 13.00, do Prahy přijel 18.30), to mě docela vytočilo.
Cestou už jen "drobnosti" jako že všichni stojí v koloně, ale nějaký debil strašně spěchá a když se mu v protisměru objeví auto, tak se velice cpe zpět do svého pruhu - kde samozřejmě stojí auta. Zvláštní že jsem takhle viděl 2 Octávky a jeden Superb

, přičemž ten se mi nasral přímo před blatník. Ač jsem subtilní postavy a nejsem žádný bitkař, po řádném vytroubení jsem chtěl vystoupit, ale v tom se zase rozjel a pokračoval dál.
A taky nechápu, proč se na 3 proudé dálnici (před Prahou) všichni svěřepě drží prostředního pruhu, přičemž pravý byl volný. Není náhodou ve vyhlášce, že se jezdí vpravo?

Asi aby si člověk mohl vybrat z které je předjede