co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
Damon
Test driver
Test driver

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od Damon » 21.09.2009 21:32

To postak: Tak hezký víkend. :wink:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 22.09.2009 06:44

hehehe a hlavne sa nesmie zastuplovat... :D :D :D a presne tak burcak ktory je dobry rano je vecer uz za horizontom... :D :D :D
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 22.09.2009 09:25

Lano z lékárničky 2X sem tahal Favorita a na podruhé mi 2x prasklo :twisted: mě se zdálo slabé ,ale bylo tam přes 1300kg :mrgreen: Kecalové nepoužitelné ,nepoužitelné ...
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 22.09.2009 09:47

mna vytocil dnes tento clanok, to iste plati bez vynimky aj na slovensku !! :evil:
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/p ... 24549.html

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 22.09.2009 10:00

Smutné :? tomu se říká orientace na cenu, některé z nás nic jiného nezajímá a neplatí to jen o jídle že :idea: stačí se porozhlédnout zde :!:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 22.09.2009 10:07

tak tak... "nekup to kdyz je to tak levnyyyy..." :roll: :D osobne som sa po tomto clanku celkom zamyslel, a prijmam urcite opatrenia :
- nebudem kupovat tzv. hypermarketove znacky
- budem chodit castejsie do malych potravin co mame pri dome, do hypermarketov len vynimocne
- vajcia nekupujem z klietkoveho chovu uz davnejsie
- obcas zajdem na nakup do nedalekeho rakuska (kolegovia tam kupuju lepsie potraviny za podstatne nizsie ceny ako u nas !!)
- radsej budem kupovat mensie mnozstva a lacnejsie, aspon trochu schudnem

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 22.09.2009 10:18

je to přesné... vždycky sem jak u vytržení, když přijdu do nějakýho obchoďáku třeba ve Francii, v Anglii, nebo v Německu... všechno nesrovnatelně kvalitnější, mnohem větší výběr a většinou i levnější než u nás... Kdyby se lidi naučili kupovat a vyžadovat kvalitní věci, tak ty levné sem nikdo tahat nebude, ale u nás je holt poptávka po sračkách (z prominutím)....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 22.09.2009 10:20

no, pekny clanok, aj ked v podstate nic nove :o( a ako bolo presne napisane, mozeme si za to sami... :o( problem je na Slovensku ale ten, ze tu je este menej moznosti ako V Cechach. lebo Rakusko je dostupne len pre malu oblast ludi. zvysok republiky moze ist akurat do Polska... ja osobne uz bojkotujem vela produktov globalizacie, ale moznosti, ako sa im vyhnut je stale menej. ked proste nemas inu alternativu, tak si nepomozes, nemas co ine kupit...

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 22.09.2009 10:28

chlapci bohuzial je to tak... ale ten clanok je o inom...

ponuka a dopyt... a kedze my sme narody "holubacie" (plna huba reci ale skutek utek), a pokial nebudeme schopni prevziat zodpovednost sami za seba, tak to tak bude aj na dalej...

pretoze ceny vsetkeho uz davno mame europske (ba aj drahsie), ale kvalita a sluzby mame este stale niekde na ukraine a aj to blizsie k ruskym hraniciam...

a ako hovori kamarat, keby ludia nehladali "lacne" diely, tak by sa auta nekradli...
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 22.09.2009 10:37

culexo presne tak... ja byt z BA tak na slovensku nekupim ani otravu na myši...

lebo toto čo tu stvaraju obchodnici (veškereho druhu a ich neskutočné marže) nemá obdoby...

ale pokial budu ludia sprosti a budu im to kupovat tak preco nie...

- do tesca uz chodime malo, a ked tak drogeriu, saty pre decka vo vypredaji, a tak...
- radsej sem tam kaufland ale slovenske alebo ceske vyrobky a ked nieco specialnejsie tak radsej billa a na normalne bezne nakupy staci aj coop jednota pripadne bala ci ako sa vola to slovenske zdruzenie...
- nepotrebujem zatial 10 druhov melonov lebo na to nemam, ale staci mi aj 1 ale dobry...

my sme sa teraz trosku narehotali z bratovej frajerky (tzv. panelakove dieta) bola u nas na chalupe a dali sme jej zajest normalne rajciny zo zahradky... nechcela nam verit a nevedela sa ich "dozrat", proste rajcinka okrem toho ze je cervena musi byt hlavne sladucka a krasne vonava... a tak je to zo vsetkym vsetko je to v mrazakoch uskladnene a potom sa clovek cuduje ze preco je to za 2 dni pokazene... a o sunkach kde je sama voda ani nehovorim... to ked sa vytiahne z mrazaku tak za 2 dni by to ani pes nezral...

kedysi platilo ze na vyrobu 1 kg sunky treba 1,4 kg masa
dnes plati ze na vyrobu 1,4 kg sunky treba 0,7 kg masa (a neviem ci som aj malo nepovedal)

ale sam clovek s tym nic neurobi a tupeho stada je tu naokolo more...

a stacilo dost som sa uz vytocil...
Obrázek
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 22.09.2009 11:04

jaka sunka, jake maso ?? teraz frcia separaty. t.j. zoberu sliepku, oholia a odzobakuju (niekedy ani to nie) vyberu maso a co ostane je onen separat. to pomelu, okorenia a mame sunky, salamy, parky, spekacky...... :wink:

par rokov dozadu bola u nas specialna predajna na kvalitne masove vyrobky na sturovej pri safku. bola to klasicka predajna masa a robili aj hotove veci. raz som si tam dal obycajnu pecenu klobasku s horcicou a chlebom. som sa zalizoval este tyzden. ale po roku to skrachovalo, lebo tam nikto nechodil. pritom ceny boli iba o nieco vyssie ako normalne, ziadna extra drahota... :(

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 22.09.2009 11:07

madbugie píše: kedysi platilo ze na vyrobu 1 kg sunky treba 1,4 kg masa
dnes plati ze na vyrobu 1,4 kg sunky treba 0,7 kg masa (a neviem ci som aj malo nepovedal)
skoro si sa trafil: "Šunky, která by se ani šunka jmenovat neměla, protože obsahuje jen 40 % masa"

Co sa tyka rajcin, tak mas uplnu pravdu, nastastie mame dom so zahradou a rajciny a papriku si cez leto dopestujeme sami, a je to velikansky rozdiel.

rest
Junior
Junior

Příspěvek od rest » 22.09.2009 12:06

Bohuzial je to tak... a cim dalej na vychod, tym je to horsie. Ja som sa prestahoval pred 6 rokomi do Popradu zo stredneho Slovenska a rozdiel v narocnosti ludi napr. len na bezne potraviny je obrovsky. Ani blby chleba tu nevedia poriadny upiect :lol: , V hypermarketoch ani nehovorim, vsetci ludia tu hladia IBA na cenu, nic ine nerozhoduje.
Jedina super mala pekarnicka pri nas skrchovala, lebo tam nikto nenakupoval :? Jasne ze to ide ruka v ruke aj s kupnou silou obyvatelstva, ktora je tu pod - podpriemer, ale aj tak ...
Ford MONDEO MK4, 2.0 Duratec HE - 107kW, liftback, Thunder metalíza, disky 18" Obrázek

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 22.09.2009 12:26

Najhorsie na to vsetkom je to, ze castokrat nerozhoduje cena len pri potravinach, ale vseobecne, aj pri sluzbach a inych tovaroch a ked aj maju najvacsie trzby tie firmy, ktore vyrabaju a predavaju lacno, tak nezaplatia svojich ludi (a ti potom nadavaju, ze maju nizke mzdy a nasledne si nemozu/nechcu dopriat kvalitnejsi zivot) ale kaslu na to. Je to sprosta slovenska povaha a mozeme si za to sami. Keby nebol dopyt po srackovych spanielskych vinach, cinskych handrach, shitnej sunke, tak by tieto veci nevyrabali, resp. k nam nedodavali. Btw. moj brat so zenou zije v Irsku a ked k nam pride na navstevu, je im z nasich potravin zle a maju hnacky.
Cele je to zacarovany kruh (ako vacsina javov v ekonomike) a ked ludia nezmenia myslenie a spotrebitelske chovanie, nezvysia sa ani mzdy ani kvalita zivota. Nevravim, ze velky podiel na tom nemaju aj politici a nasi "policymakeri", ktori sa zasluzili o to, ze zo Slovenska sa stava "montazna dielna" a snaha o orientaciu v smere znalostnej ekonomiky a taketo investicie je uz tri roky minulostou. Niekomu nedochadza, ze neni problem prestahovat fabriky o par tisic km dalej a usetrit tym miliony rocne na mzdach, benefitoch? a p. Namiesto toho sa vytesujeme, ze sa u nas zacne vyrabat novy model VW. To je fakt terno v sucasnosti a jednostranne zameranie nasej proexportne orientovanej ekonomiky sa len prehlbuje a tym aj citlivost na taketo fazy hospodarskeho cyklu akou je tato.
Tyka sa to vsetkych sfer, pozrite sa na verejne sutaze, uz sa stava pravidlom, ze "jedinym rozhodujucim kriteriom je najnizsia cena" - co potom cakame :?: :|

mik100
Nováček
Nováček

Příspěvek od mik100 » 22.09.2009 14:06

mna vytocil ryanair,nasiel som letenku BA- Liverpool za 0.01 E,hned som klikol dve osoby,vypisal vsetky detaily,kliknem na purchase now-a do pitche vyhlasilo error,tak to idem skusit znova,ale cena sa medzitym samozrejeme zvysila na 100 E...tak mi celkom doj...lo dnesny den,konecne by som urobil dobry kauf... :cry: mal som byt rychlejsi,sakra
Ford Focus II,2008,1.6 16v 74KW,Black

Odpovědět

Zpět na „Pokec“