Motorový olej pro Focus - informace na str.1
- nosak
- Nováček
Re: motorový olej pro focus-všechny informace na str.1
Diky, ale mam tam dat tedy ten novy nebo zůstat u LM 10W40 HD ?
Focus kombi-1.6 16V, 08/1999
- linki
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec bando. Chystám se na výměnu oleje a původní majitel tam dával Castrol Formula SLX OW-30. (samolepka na dveřích). Nevíte někdo jestli je to kvalitní mazadlo? Díky za od.

ford focus kombi 1,6 ghia 1999 (výbava 1 chlap+4 baby)
- nosak
- Nováček
Dotaz na FOKIHO
AHoj, mam dotazek na FOKIHO,
chtel bych se zeptat : pri koupi auta jsem nachal menit olej a v servise mi dali LIQUI MOLY 10w40 HD, ted me ceka dalsi vymena a : mam tam dat ten samej, nebo LIQUI MOLY 5w30
http://www.liqui-moly.cz/detail/motorov ... cial-5w-30 ? Dekuji za odpoved.
chtel bych se zeptat : pri koupi auta jsem nachal menit olej a v servise mi dali LIQUI MOLY 10w40 HD, ted me ceka dalsi vymena a : mam tam dat ten samej, nebo LIQUI MOLY 5w30
http://www.liqui-moly.cz/detail/motorov ... cial-5w-30 ? Dekuji za odpoved.
-
- Test driver
Kurnajs,kurnajs...nikto necita informacie na prvej strane
vlastne su tam uplne na nic
linki...je to urcite kvalitny olej,ale nie pre tvojho Focusa,ani pre ziadneho ineho Forda.
nosak..aby ti niekto odpovedal,nemusis sem pisat otazku viackrat,alebo ju speci zadavat fokimu.staci pokukat na prvu stranu a bol by si v obraze.
u teba,pokial tam bol pouzivany olej 10w-40...zalezi,kolko mas najazdene a ci motor "žerie" olej.ak uz hodne vela,tak mozno preto sa predchodca rozhodol pouzivat tento hustejsi olej.zostal by som kludne u neho.

linki...je to urcite kvalitny olej,ale nie pre tvojho Focusa,ani pre ziadneho ineho Forda.
nosak..aby ti niekto odpovedal,nemusis sem pisat otazku viackrat,alebo ju speci zadavat fokimu.staci pokukat na prvu stranu a bol by si v obraze.
u teba,pokial tam bol pouzivany olej 10w-40...zalezi,kolko mas najazdene a ci motor "žerie" olej.ak uz hodne vela,tak mozno preto sa predchodca rozhodol pouzivat tento hustejsi olej.zostal by som kludne u neho.
- gordon7
- Nováček
Grand C max 92 kw 2015
- nosak
- Nováček
Děkuji za osvětu ohledně mot.oleje pro Focuse. Každej člověk nemůže bejt kovanej ve všem, jen jsem chtěl poradit. Výměna oleje doma se dá zvlaádnout v pohodě? Já jen že cena výměny v servise a doma je docela rozdílná... FORD TIPA Třebíč cca 1500,- olej*filtr*práce, to doma za polovic - olej 750,- + fitr 120
-
- Test driver
Netreba byt kovany vo vsetkom,len treba byt aktivnejsi v citani.Vsetko tu je s opakovackami uz xxx krat 

Ford and ACEA lubricant development
Ak by chcel niekto vediet nieco viac o ACEA specifikacii, v tomto pripade dokonca v spojeni s Fordom.
Ak naznacuje nazov, je to v anglistine.
http://www.atiel.org/members/pdf_files/ACEA%20Stow.pdf
Ak naznacuje nazov, je to v anglistine.
http://www.atiel.org/members/pdf_files/ACEA%20Stow.pdf
- xmorfeuz
- Junior
neni to nejak levne
http://harkgroup.cz/eshop/index.php?akce=detail&id=61
za 625kc
to si jako vymenim olej a filtr za 750kc ?

http://harkgroup.cz/eshop/index.php?akce=detail&id=61
za 625kc
to si jako vymenim olej a filtr za 750kc ?

- tomason
- Test driver
A to ti jako vadí 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- xmorfeuz
- Junior
nevadi, jenom tomu neverim 

- tomason
- Test driver
Další koumák jo 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Jindrich
- Nováček
nosaku: výměna motorového oleje na Focusu je stejná jako na Škodě 120. To dáš doma. Jaký olej použiješ, záleží na tobě. Zde na stránce č.1 se dočteš, jaká specifika musí splňovat olej pro vozidla Focus doporučována výrobcem. Hodně štěstí.
Ford Focus 1 combi 2002, TDDi 66kw, základní červená Colorado

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821
- hihi
- Zkušený
Trošku mimo téma: Viděl jsem Texaco 5W-30 se specifikací Ford za 700 (5l) a stejnou pixslu za cca 900. V čem byl rozdíl? V místě plnění (původu?). Ta levná byla z Polska, ta dražší ne. A poznat se to dalo jen ze štítku na výrobku... Já bych podezřele levné oleje rozhodně vynechal. Opravte mě, pokud o tom něco víte. (PS: ale opravdu víte. O kvalitě nafty se tu vedou také diskuse a mě stačilo jedno pivo s jedním řekněme znalým člověkem a bylo vymalováno-už vím, co a proč ne).
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
zdravím, měl bych dotaz. Odešlo mi turbo a velmi zkusenna firma u ktery ho repasuji.. pokud to vubec pujde, mozna se bude muset koupit novy.... mi sdelila na otazku, cim to mohlo byt u takhle mladeho auta, ktery ma najeto 70000, ze se to mohlo stat tim, ze jsem to zapekl kdyz jsem to nenechal dostatecne dlouho ustat na volnobeh po prudke jizde, coz neprichazi v uvahu, protoze si na tohle davam velky pozor. Navic se mi to stalo po absolvovani dovolene v Chorvatsku a s autem jsem najel pres 3000km a stalo se to bez nejake drivejsi priciny, ci zhorsovani pri rychlosti cca 140-150km/h na dalnici, kdyz jsem touhle rychlosti konstantne jel uz vic jak pul hodiny. Takze prisla otazka, jestli jsem ted nekdy nemenil olej. Coz jsem prave pred dovolenou delal. Dalsi otazka byla, jestli jsem tam oproti predchozi vymene nedal olej lepsi. Coz se take stalo, protoze pri prvni vymene kdyz jsem si auto privezl, tak jsem potreboval okamzite vymenit volej a tam kde jsem menil meli pouze Divinol 5W-30 se spravnou specifikaci. Byl vcelku levny a prodejce me ubezpecil, ze na nem nic spatneho neni. Na volej jsem najel cca 20000 a po nem tam dal jiz pouceny z mistnich diskuzi Ford Motorcraft Formula 5W-30 E. A v tom byl prave podle zamestance firmy na repasy turba problem, jelikoz ten novy lepsi olej zrejme rozpoustel usazeniny, ktere se tam vytvorili po Divinolu a ve chvili, kdy se tato pevna castice uvolnila a dostala do oleje, tak se v jednu chvili dostala zrejme i do loziska turba a to se pridrelo. Zni mi to velmi pravdepodobne, jelikoz to turbo opravdu nemelo zadne predchozi vykyvy vykonu a ve chvili, kdy se vysypalo, tak jsem tomu zadnou pricinu nezavdal. Cili myslite si, ze je to mozne? Pokud ano, potrebuji se pojistit, ze se tak uz znovu nestane a tak vymena oleje je asi samozrejmost, ale co kdyz vymenim olej a ten proces rozkladani usazenin bude stale pokracovat? Potreboval bych nejakym zpusobem tyto usazeny vycistit, abych si mohl byt jisty, ze si jiz nic nedostane do oleje. Dalsi napad je, ze bych tam dal mene agresivni olej tak, aby tyto usazeniny nerozpoustel. Dekuju za vsechny rady.
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi