Trhanie motora po vysrubovani sviecok a resete RJ
- exotic
- Nováček
Trhanie motora po vysrubovani sviecok a resete RJ
Auto mam asi mesiac, kupoval som ho ked malo najazdenych necelych 60 tisic km. Vymenil som si zatial vzduchovy filter, olej s olejovym filtrom, pelovy filter s dezinfikaciou klimy. Vsetko v pohode az na spotrebu nieco nad 9 litrov / 100 km a dnesny den...Siel som pozriet ake tam su sviecky kedze mi predavajuci vravel, ze ich pred cestou z nemecka (auto je na dovoz) menil za uplne nove. Prekvapilo ma, ze pri svieckach je natecena voda tak som ju postupne vysal do handry a sviecky postupne vymontoval, vycistil a dal naspat. Sviecky tam su Bosch Super Plus HR8MCV. Aby sa mi trosku znizila spotreba tak som zaroven podla http://www.fordclub.sk/index.php?go=clanok&id=1 urobil reset riadiacej jednotky. Od vtedy mi motor trha, ma nedostatocny vykon ako keby isiel len na tri valce a svieti mi kontrolka vady motora. Odkial tam moze byt ta voda? Sposobilo to trhanie motora reset RJ alebo sviecky? Poradte pls.
Ford Focus II Turnier 2006 1,6 16V 74kW 100HP
- exotic
- Nováček
Re: Trhanie motora po vysrubovani sviecok a resete RJ
...premeral som aj kable sviecok - su OK a skusal sa aj ked bol motor nastartovany ich postupne vyberat a zda sa, ze vsetky 4 sviecky hadzu iskru.
- pbjun
- Test driver
Zajdi do fordu a dej tam originalni svicky... Fordi motory co ja pamatuju nesnasi jine svicky nez jsou motorcraft... Vzdycky kdyz sem dal jine tak auto cukalo a nejelo dobre... Krom fiesty ktera jela lipe na densa 

- exotic
- Nováček
Prvu vec, ktoru urcite vyskusam su nove Motorcraft sviecky. Ale divne je, ze s tymi Bosch to islo v pohode az kym som neurobil to co som popisal vyssie. To, ze mi svieti kontrolka vady motora ked motor trasie kvoly svieckam je bezny jav? Najprv len blikala a teraz uz len svieti. Predpokladam, ze to vie vdaka snimacu klepania motoru.
- pbjun
- Test driver
Kdyz motor spatne spaluje tak se tato kontrolka rozne a kdyz je hodne zle tak blika - pokud spatne spaluje, koledujes si o zniceni katalyzatoru... Podle me Ti umrela jedna ze svicek, nastartuj, vypni motor, vysrubuj svicky a ktera bude mokra ta nepali nebo pali spatne...
- exotic
- Nováček
Tak som to uz opravil. Problemom bola prasnuta sviecka tretieho valca. Vymenil som ju zatial za novu Bosch ale idem objednavat Motorcraft. Auto ide v pohode ako predtym ale este stale mi svieti kontrolka vady motora. Je to preto, ze si pocitac pamata poslednu chybu a drzi si ju v pamati? Ako sa to da odmazat? Jedine cez diagnostiku alebo sa to odmaze samo po case ked sa ta chyba uz nebude opakovat? Dik
- pbjun
- Test driver
No mohl to odnest kat nebo lambda, to by pak kontrolka svitila. Odpoj na noc baterku a uvidis jestli se objevi znova tak bych nejdriv vymenil vsechny svicky za origo a pak bych resil co dal...
- exotic
- Nováček
Bateriu som odpojil ale kod chyby bude asi ulozeny pri tychto rocnikoch uz v ROM pamati lebo stale si chybu pamatalo. Cca po 20 km to zhaslo a uz je vsetko OK. Uz nech sa len RJ pekne nauci na 5 litrovu spotrebu