Motorový olej pro Focus - informace na str.1
-
- Test driver
Re: motorový olej pro focus-všechny informace na str.1
Predajny trik?.Tazko povedat.Na Slovensku je dokonca v urcitych E shopoch cena uplne identicka.Mozno zmenili recupturu,upravili,alebo zdokonalili zlozenie,bolo potrebne splnit novsie normy,alebo nic 

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Alexino.. tak nevím, jestli jsem to napsal tak blbě, nebo si to ty tak blbě pochopil, ale myslel jsem to tak, že předtím pro filtr pevných částic byl olej "E" a teď píšou, že teprve "F" je konečně i!! pro dieselové motory s filtrem pevných částic.. Nevím co se prodávalo v Čechách za motory, ale filtr pevných částic tady asi nebyl tak populární věcí, jako v Německu. V manuálu prostě není žádnej rozdíl typu oleje mezi motorem s filtrem a bez filtru.. Předpokládám, že je to tedy pro nový motory, který už vyžadujou jiný (lepší) vlastnosti.. takže tak, ale vidno je to tady už jen o slovíčkaření a o tom, jak někoho nachytat.. pokud nemáš odpověď na mojí otázku, tak nechápu, proč máš vůbec potřebu se k tomu vyjadřovat..
Zirafaku co jsem našel já, tak 6l olej se v "E" dá koupit za 800 a v "F" za 1400..
( takže jestli u vás je to za stejnou cenu, tak je to hodně zvláštní... každopádně narazil jsem i na obchod, kterej píše, že "E" varianta už se nevyrábí a nahrazuje jí "F" a prodává tak už jenom tu...
Zirafaku co jsem našel já, tak 6l olej se v "E" dá koupit za 800 a v "F" za 1400..

Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

-
- Test driver
Motorový olej
Ford Formula F 5W-30, 1L
Výrobca: Ford Werke
Typ: polosyntetický
Viskozita: SAE 5W-30
Pre motory: Benzinové, Dieselové
Výkonnostná trieda: ACEA A1/B1
Schválenie: Ford WSS-M2C 913-A
Ford WSS-M2C 913-B
Ford WSS-M2C 913-C
Balenie: 1L / 5L
Cena: 7,81 € (235,20 Sk)
Cena s 19% DPH: 9,29 € (279,90 Sk)
Cena / liter: 9,29 € (279,90 Sk)
Nová náhrada: Formula F 5W-30
API SL
Schválenie: ILSAC GF-3
Ford WSS-M2C 913-B
Nebudem pisat,v akom Shope,ale dokaz,ze cena je identicka
Ford Formula F 5W-30, 1L
Schválenie: Ford WSS-M2C 913-A
Ford WSS-M2C 913-B
Ford WSS-M2C 913-C
Nová náhrada: Formula F 5W-30
API SL
Schválenie: ILSAC GF-3
Ford WSS-M2C 913-B
Nebudem pisat,v akom Shope,ale dokaz,ze cena je identicka

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
.. já měl za to, že ten olej je plnásyntetika...
"Ford Formula F 5W-30 je vysoce výkonný,plně syntetický motorový olej s nízkým třením se speciálním složením pro optimální výkon a úsporu pohonných hmot. Zajišťuje snížené tření a vysoký stupeň ochrany a účinnosti mazání.
Ford Formula F 5W-30 je novinka pro rok 2009. Je nástupce řady Ford Formula E 5W-30.
!!!!Nově i pro naftové vozy s filtry pevných částic!!!!. (tahle věta mě prudí!!) ;o)
Specifikace Ford WSS-M2C913-C je určená pro vozidla vyráběná od ledna 2009.
Důvodem vývoje oleje typu 913C jsou zvýšené nároky na úsporu pohonných hmot a ekologicky šetrnější provoz motorových vozidel značky Ford.
Specifikace nového motorového oleje představuje pokrokový produkt, nová pravidla použití i podstatnější výhody pro zákazníky"
"Ford Formula F 5W-30 je vysoce výkonný,plně syntetický motorový olej s nízkým třením se speciálním složením pro optimální výkon a úsporu pohonných hmot. Zajišťuje snížené tření a vysoký stupeň ochrany a účinnosti mazání.
Ford Formula F 5W-30 je novinka pro rok 2009. Je nástupce řady Ford Formula E 5W-30.
!!!!Nově i pro naftové vozy s filtry pevných částic!!!!. (tahle věta mě prudí!!) ;o)
Specifikace Ford WSS-M2C913-C je určená pro vozidla vyráběná od ledna 2009.
Důvodem vývoje oleje typu 913C jsou zvýšené nároky na úsporu pohonných hmot a ekologicky šetrnější provoz motorových vozidel značky Ford.
Specifikace nového motorového oleje představuje pokrokový produkt, nová pravidla použití i podstatnější výhody pro zákazníky"

- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dovolim si citovat tento clanok: http://www.autopress.cz/mazivarske-myty ... -syntetika
"Rozdělování olejů na minerální, polysyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku. Povede se to i nám? "
To len ako reakcia na novy "synteticky" Formula F
"Rozdělování olejů na minerální, polysyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku. Povede se to i nám? "
To len ako reakcia na novy "synteticky" Formula F

Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
-
- Test driver
Maverick_cz...si uz na fore dost dlho,takze ak by si si precital prvu stranu tejto snad najznamejsej temy na fore,vedel by si,ze Ford oleje 5w-30 su polosynteticke.
Moze byt pravda,co pise maxo111,lebo to dolezite skutocne nieje.
Moze byt pravda,co pise maxo111,lebo to dolezite skutocne nieje.
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
první stránku jsem četl, ale v mnoha internetových obchodech jsem se dočetl, že je to plněsyntetický olej, tak proto jsem to napsal... Četl jsem i spustu příspěvků tady v tomhle vlákně a jeden řiká, že je to polo a jeden, že plná.. Co se týče toho, že je to přežitek, tak na každym oleji co jsem měl možnost držet v ruce je napsáno, jestli je to plná syntetika, nebo ne , takže to, že by se to nemělo už dááávno používat je jaxi mimo toho, co se opravdu děje. Krom té první stránky jsem tu asi před měsícem našel příspěvek už bohužel nevím od koho, ale týkal si právě problematiky rozdělení, kvality a intervalech výměny olejů. Byl šíleně dlouhej, ale četl jsem ho celej, protože mě to opravdu zajímalo + nějaký vysvětlivky k typům olejů na netu a dospěl jsem k názoru, že 5W-30 je plněsyntetický olej. Pokud to tak není, tak se vám tady všem omlouvám, za klamání, ale nebyl to žádnej výkřik do tmy, opravdu jsem se o tom snažil hodně zjistit než jsem tu něco napsal.

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
maxo.... jj díky za odkaz.. přečetl jsem a je to tedy opravdu "mýtus" .. bohužel mě jako neznalého oklamalo to, že ve spoustě obchodech a na spoustě krabic s oleji se to píše jako rozdělovací údaj...
Nu nic koupím olej Ford Formula E!! 5W-30, jelikož ten byl vhodný doteď (zřejmě tedy i pro motory s filtrem pevných částic) a stojí téměř polovinu toho co F!! varianta.. alespoň je tomu tak u nás. Nenašel jsem v Čechách jedinej internetovej obchod, kde by byla F varianta cenově alespoň na podobné úrovni.
Nu nic koupím olej Ford Formula E!! 5W-30, jelikož ten byl vhodný doteď (zřejmě tedy i pro motory s filtrem pevných částic) a stojí téměř polovinu toho co F!! varianta.. alespoň je tomu tak u nás. Nenašel jsem v Čechách jedinej internetovej obchod, kde by byla F varianta cenově alespoň na podobné úrovni.

-
- Nováček
Ahojte Fordaci!
Tiež riešim dilemu aky olej do motora, hoci nemam Ford ale Volvo S40, ale ten 2.0D 100kw/136hp motor ktory je v nom je ten isty motor ako je vo Ford Focus II, Focus C-MAX s označenim 2.0TDCi, Peugeot/Citroen 2.0HDi, tušim aj nejaka Mazda 3 ho ma... proste PSA motor.
V manuali od auta mam odporučeny olej Ford WSS-M2C 913-B, pre r.v. 09.2004 euro III motor bez filtra pevnych častic.
Bol som v autorizovanom servise Volvo vo Zvolene, a opytal som sa či nalievaju ten Fordacky olej dla doporučenia vyrobcu a oni sa na mna smiali
že su nove pokyny zo Švedska!
Teraz nechapem ako je to možne že autorizovany servis každej značky do toho na vlas rovnakeho motora nalieva rozne oleje a každy z nich tvrdi že tym dodržuje pokyny vyrobcu značky "ale nie vyrobcu motora". napr.:
Ford Focus II, Focus C-MAX 2.0TDCi ---> Ford Formula F 5W30 WSS-M2C 913-B polosyn.
Peugeot/Citroen 2.0HDi ---> Total Quartz Future 9000 5W30 ACEA A5/B5 syn.
Volvo S40/V50 2.0D ---> Castrol SLX professional 5W30 ACEA A3/B3/B4 syn.
Podla čoho sa ma človek riadit teraz?? ešte vo Volve mi povedali že aj 0W30 zvykli nalievat do tychto dieselovych motorov, a ja že: ale niekde som čital na nete že to sa nesmeje, a oni že: na nete su same c h u j*v i n y že až rozum sa nad tym zastavi! že oni robia všetko podla noveho...
Akože pre mna nie je problem kupit ani jeden z nich, lenže ktory je ten spravny??
p.s. Byvaly majtel "talian" tam nalial Castrol TXT softec 5W40
Osobne by som najradšej tam dal Castrol EDGE Turbodiesel 5W40, mam ho za dobru cenu, len či je vhodny?
Tiež riešim dilemu aky olej do motora, hoci nemam Ford ale Volvo S40, ale ten 2.0D 100kw/136hp motor ktory je v nom je ten isty motor ako je vo Ford Focus II, Focus C-MAX s označenim 2.0TDCi, Peugeot/Citroen 2.0HDi, tušim aj nejaka Mazda 3 ho ma... proste PSA motor.
V manuali od auta mam odporučeny olej Ford WSS-M2C 913-B, pre r.v. 09.2004 euro III motor bez filtra pevnych častic.
Bol som v autorizovanom servise Volvo vo Zvolene, a opytal som sa či nalievaju ten Fordacky olej dla doporučenia vyrobcu a oni sa na mna smiali

Teraz nechapem ako je to možne že autorizovany servis každej značky do toho na vlas rovnakeho motora nalieva rozne oleje a každy z nich tvrdi že tym dodržuje pokyny vyrobcu značky "ale nie vyrobcu motora". napr.:
Ford Focus II, Focus C-MAX 2.0TDCi ---> Ford Formula F 5W30 WSS-M2C 913-B polosyn.
Peugeot/Citroen 2.0HDi ---> Total Quartz Future 9000 5W30 ACEA A5/B5 syn.
Volvo S40/V50 2.0D ---> Castrol SLX professional 5W30 ACEA A3/B3/B4 syn.
Podla čoho sa ma človek riadit teraz?? ešte vo Volve mi povedali že aj 0W30 zvykli nalievat do tychto dieselovych motorov, a ja že: ale niekde som čital na nete že to sa nesmeje, a oni že: na nete su same c h u j*v i n y že až rozum sa nad tym zastavi! že oni robia všetko podla noveho...
Akože pre mna nie je problem kupit ani jeden z nich, lenže ktory je ten spravny??
p.s. Byvaly majtel "talian" tam nalial Castrol TXT softec 5W40
Osobne by som najradšej tam dal Castrol EDGE Turbodiesel 5W40, mam ho za dobru cenu, len či je vhodny?
-
- Test driver
Mas navod k vozidlu a servisnu dokumentaciu?Ak ano,mrkni tam a riad sa tym 

- bebel
- Nováček
Vlastnim FF2 1,6 TDCI 80kw combi 2005
.Jelikoz budu menit poprve olej u tohoto motoru,tak me zajima,kolik se je ho tam potreba.Taky nevim,jaky olej tam daval puvodni majitel,tak zda ho muzu nahradit kakymkoli novym olejem Diky
.Jelikoz budu menit poprve olej u tohoto motoru,tak me zajima,kolik se je ho tam potreba.Taky nevim,jaky olej tam daval puvodni majitel,tak zda ho muzu nahradit kakymkoli novym olejem Diky

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ahoj... Kolik se ti tam toho vejde máš napsáno v manuálu.. je to někde na konci V mym je to na straně 198 a vypadá to, že pro tvůj motor je tam 3,4litru bez olej. filtru a 3,8 s filtrem. Což ti docela závidim, protože pro ten můj je to 5,5 ;o) ... a co se týče typu oleje, tak by to měl být olej specifikace WSS-M2C913-B. Pokud máš ale novýho fokýna, tak je možný, že už tam bude předepsaná specifikace -C . a typ je to 5W-30. Všechno to budeš mít popsaný v tom manuálu, tak tam koukni. Co se týče oleje co tam dával majitel před tebou, tak to buď bude napsaný na nálepce, nebo štítku u motoru, nebo se podívej do servisní knížky, tam by to mělo být taky.

- bebel
- Nováček
Prave,ze servisku mam neceskou a na stitku mam jinou specifikaci WSS-.........,nez se vsude pise.Ja tam ctu jen WSH-M1C231-BMaverick_cz píše:ahoj... Kolik se ti tam toho vejde máš napsáno v manuálu.. je to někde na konci V mym je to na straně 198 a vypadá to, že pro tvůj motor je tam 3,4litru bez olej. filtru a 3,8 s filtrem. Což ti docela závidim, protože pro ten můj je to 5,5 ;o) ... a co se týče typu oleje, tak by to měl být olej specifikace WSS-M2C913-B. Pokud máš ale novýho fokýna, tak je možný, že už tam bude předepsaná specifikace -C . a typ je to 5W-30. Všechno to budeš mít popsaný v tom manuálu, tak tam koukni. Co se týče oleje co tam dával majitel před tebou, tak to buď bude napsaný na nálepce, nebo štítku u motoru, nebo se podívej do servisní knížky, tam by to mělo být taky.
- Komi
- Junior
ten tvoj stitok hovori o naplni klimy druhu chladiva a maziva, pricom WSH-M1C231-B je predpis fordu pre mazivo klimy....
s olejom motorovym je to trochu inak - pozri o par prispevkov vyssie na VOLVOS40 ....
vyrobca motora je PSA a ten doporuceje pre PSA diezle napr. TOTAL QUARZ 9000 ale urcite ani dalsie kvalitne oleje neublizia.... ak mas DPF tak v spekifikaciach oleja by malo byt nielen A, B ale aj C...ak to budes menit sam, daj bacha a nenalej ho tam viac ako 3,5 litra, mozno to budes mat plne...
s olejom motorovym je to trochu inak - pozri o par prispevkov vyssie na VOLVOS40 ....
vyrobca motora je PSA a ten doporuceje pre PSA diezle napr. TOTAL QUARZ 9000 ale urcite ani dalsie kvalitne oleje neublizia.... ak mas DPF tak v spekifikaciach oleja by malo byt nielen A, B ale aj C...ak to budes menit sam, daj bacha a nenalej ho tam viac ako 3,5 litra, mozno to budes mat plne...
Focus II. kombi, Trend (A), 1,6TDCI 80kW 2006 , DPF vymeneny 2011, turbo 2009
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Komi můžu mít dotaz? proč když mám auto s filtrem pevných částic, tak se v manuálu nepíše nic o tom, že bych musel mít i specifikaci "C"?