divna zavada - vibrace brzdy
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
divna zavada - vibrace brzdy
ahoj, mam problem, zatim maly. pedal brzdy mi vibruje kolem 2-2,5tis.ot. pri zarazene rychlosti. je jedno jaka rychlost, ci stupen, ale proste kdyz se brzdi v zatahu a otacky postupne padaji treba ze 4 tak nic, nic, pak kolem vyse zminenych vibrace a pak pod 2tis. zase nic...
kotouce a brzdy ok, byl sem v servisu a pry s autem nic neni, ze se to snad projevi vic a budeme vedet, co to je. ale ja to citim dost a chtel bych s tim udelat neco co nejdriv. asi budu muset na ne i zatlacit. tak co? nejake napady? diky
jo a na neutral vubec nic v zadnych otackach..
kotouce a brzdy ok, byl sem v servisu a pry s autem nic neni, ze se to snad projevi vic a budeme vedet, co to je. ale ja to citim dost a chtel bych s tim udelat neco co nejdriv. asi budu muset na ne i zatlacit. tak co? nejake napady? diky
jo a na neutral vubec nic v zadnych otackach..
FoFo II 2.0
- focusik
- Nováček
Re: divna zavada - vibrace brzdy
Tak to je fakt divna zavada. Prvy moment, ked som zacal citat, tak som si myslel, urcite ma krive kotuce, ktore treba na sustruhu stocit, ale ked to pri neutrale nerobi ...
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza
v minulosti:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych zkontroloval predni brzdy, zda jsou vsechny desticky rovnomerne opotrebovane, take by se dalo shodit kotouce, ocistit poradne dosedaci plochy a zase je nasadit.
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no prave, ze mi brzdy sundali, vycistili, vyvazili a protoze mi brzdy porad piskali, tak dali i nove desticky prej. a jelikoz to uz nepiska, tak to bude asi pravda. ale ta vibrace tam je porad.
zase si rikam, ze to nemuze byt brzdama. kdyz to dela jen v nejakych otackach preci.
jeste mi nekdo rikal - ale ted budu placat, bo o tom vim prd - ale neco jako ze u benzinaku pomaha brzde nejaky podtlak. jenze uz nevim z ceho. ale proste na mensi brzdeni tomu pomaha i motor. tak nejak by to bylo receno. no asi to rikam blbe
ale co ma sakra brzda spolecneho s motorem, ptze to musi byt neco s nim, kdyz na neutral to nedela nic
zase si rikam, ze to nemuze byt brzdama. kdyz to dela jen v nejakych otackach preci.
jeste mi nekdo rikal - ale ted budu placat, bo o tom vim prd - ale neco jako ze u benzinaku pomaha brzde nejaky podtlak. jenze uz nevim z ceho. ale proste na mensi brzdeni tomu pomaha i motor. tak nejak by to bylo receno. no asi to rikam blbe

ale co ma sakra brzda spolecneho s motorem, ptze to musi byt neco s nim, kdyz na neutral to nedela nic

FoFo II 2.0
- maniak.dj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Musim konstatovat, ze se mi taky pri brzdeni jakoby klepe pedál brzdy, kdyz mam zarazenou rychlost ... na neutral nic. Ja to, ale vsechno hazim, ale na tu skrtici klapku, s kterou jsem porad jeste nikde nebyl
... velika nezodpovednost

- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
focusik uz mi psal, ze by to mohla byt netesnost potrubi podtlaku brzd. nasavani falesneho vzduchu...to sem se tak nejak snazil rict, ale konecne to nekdo kloudne popsal 
tak uvidime, ci je to ono.

tak uvidime, ci je to ono.
FoFo II 2.0
- focusik
- Nováček
To co som ti napisal moze byt na 95% pravda, ale aj na 60% blbost, ale nic ine ma teraz nenapada, ale skor by som to tipol na ten podtlak, ked ti to robi len pri urcitych otackach, ked sa mylim a trepem blbosti, tak ma opravte !!!
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
v minulosti:
v minulosti:
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jeste jedna vec k tomu. treba na neco prijdete
byla menena spojka na konci lonskeho roku. (za to auto nemuze) a taky samozrejme setrvacnik, lozisko, spojkovy valec...
a spojka je v pohode, pekne zabira, neni nijak extra tuha. klasika. jenze ve vyssich otackach, kdyz se vyslapne kvuli prerazeni, tak citim v ni vibrace. prenosi sil, vysoke otacky. jasne, ale to bych na pedalu ja citit nemel ne? konzultoval sem to s vcedulou a tomu to nedela v celem spektru.
takze ze by treba setrvacnik dvouhmotovy by to mel tlumit a netlumi. ze by neco z toho? zmetek?
dale pak na volnobeh, kdyz vytacim od nuly do treba 4tis. tak v pasmu kolem 2,5tis. auto jakoby zavibruje. nejde o nic zasadniho, ale je to tam. a je to presne v tech otackach, ktere delaji ten bordel do pedalu, kdy je auto neklidne. viz vyse. coz by ukazovalo na motor...
no, kdybyste meli nejaky napad, nebo mi neco chteli vyvratit, potvrdit, nahodit, sem s tim
ty pedaly maji sve nadimenzovane ulozeni, ktere se neda zmenit, takze jestli neodstranim pricinu, tak mam smulu. jezdit se s tim da a nekdo, kdo s tim zas tak nejezdi to ani nepozna, ale uz podle tech pricin viz vyse v tomto prispevku mi tu porad neco smrdi

byla menena spojka na konci lonskeho roku. (za to auto nemuze) a taky samozrejme setrvacnik, lozisko, spojkovy valec...
a spojka je v pohode, pekne zabira, neni nijak extra tuha. klasika. jenze ve vyssich otackach, kdyz se vyslapne kvuli prerazeni, tak citim v ni vibrace. prenosi sil, vysoke otacky. jasne, ale to bych na pedalu ja citit nemel ne? konzultoval sem to s vcedulou a tomu to nedela v celem spektru.
takze ze by treba setrvacnik dvouhmotovy by to mel tlumit a netlumi. ze by neco z toho? zmetek?
dale pak na volnobeh, kdyz vytacim od nuly do treba 4tis. tak v pasmu kolem 2,5tis. auto jakoby zavibruje. nejde o nic zasadniho, ale je to tam. a je to presne v tech otackach, ktere delaji ten bordel do pedalu, kdy je auto neklidne. viz vyse. coz by ukazovalo na motor...
no, kdybyste meli nejaky napad, nebo mi neco chteli vyvratit, potvrdit, nahodit, sem s tim

ty pedaly maji sve nadimenzovane ulozeni, ktere se neda zmenit, takze jestli neodstranim pricinu, tak mam smulu. jezdit se s tim da a nekdo, kdo s tim zas tak nejezdi to ani nepozna, ale uz podle tech pricin viz vyse v tomto prispevku mi tu porad neco smrdi

FoFo II 2.0
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kamaradovi vibrovaly brzdy po vymene desticek a cerstvem stoceni kotoucu u P406. Po vymene kotoucu za nove ma klid. Rovinnost kotoucu pouhym okem nepoznas.
- void
- Junior
doporučuju ABS zkontrolovat v servisu, tahle závada třeba u renaultů mívá mmj spojitost taky s ABS (nějaký čidlo či co), třeba vám to pomůže 

Ford Focus II 2.0 Ghia 107kW