Problém při startování
- Petrucianni
- Nováček
Re: Problém při startování
Proč do toho leješ benzín, na který ten motor není stavěný? Dej tam raději V-power 95ku. A dej ho do téměř vyjeté nádrže. Na druhou stranu je to jen marketing, žádné palivo není tak zázračné, aby ti "vyléčilo" auto. Takže bude třeba hledat pravou příčinu problému.
- Kroco02
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Proc by na nej nebyl staveny, uz jednou jsem to tam nalili a jelo to dobre, hlavne v ostrem stoupani byl poznat rozdil..Mam vyjeto pulku nadrze a startovaní je porad stejne, nekdy chytne hned, nekdy az po chvili.. Mozna by to chtelo nejakeho chemika, ci fyzika, jak je to s benzinem jako s kapalinou, jestli pri zvysujici teplote nejakym zpusobem nemeni sve chovani..
- krtecek1910
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
NAzdarek,
ja mam podobny problem,a le trochu jiny. Cas od casu se mi stane, ze kdyz nekam jedu (jedno jak daleko) a motor se mi zahreje, pak ho nekde chcipnu a behem cvhilky chci nstartovat, tak mi obcas chyta bud dele, nebo na po druhe... Ale cim to je vazne nevim
ale nestane se to za studena, pouze kdyz motor zahreju, zastavim, vypnu motor a trebas za 5 minut chci zase odjet....
ja mam podobny problem,a le trochu jiny. Cas od casu se mi stane, ze kdyz nekam jedu (jedno jak daleko) a motor se mi zahreje, pak ho nekde chcipnu a behem cvhilky chci nstartovat, tak mi obcas chyta bud dele, nebo na po druhe... Ale cim to je vazne nevim

- daneczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jak vidím, tak problém nemám jen já. je ale škoda, že na diagnostice se na to nepřišlo a v servise auto startovalo jak na potvoru normálně.
- Petrucianni
- Nováček
- Kroco02
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jj, tak sem si to precetl, asi je pravda, že výhodnější je tankovat 98, pro kterou by měla mít řídící jednotka mapy, subjektivně ale musim potvrdit, ze poznat to je a podle vseho se to projevi i na spotrebe..uvidim po vikendu..
Skonceme se ale venovat OT a radsi zkusme zjistit proc to v horku nechyta hned..nikdo neprisel s rozumnym vysvetlenim..
Skonceme se ale venovat OT a radsi zkusme zjistit proc to v horku nechyta hned..nikdo neprisel s rozumnym vysvetlenim..
- daneczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, děkuji za usměrnění otázky. problém kvality benzínu se řeší na jiném místě.
-
- Nováček
Mám stejný problém se startováním. Už mám za sebou testování různého benzínu od různých značek, nic nepomohlo. V Caretnu v Brně na diagnostice nic nenašli . Podle toho co píšou v Etzoldovi , tak by to mohlo být čidlo teploty v hlavě válců (737,-Kč), nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu (2000,-Kč) . Ještě mě taky napadlo relé palivového čerpadla . Zatím jsem ještě nic nekoupil a nezkoušel, takže nemůžu říct zkušenost s výměnou. Berte to jako takovou teoretickou radu .
Ford Focus Combi 1,6 16V 74kW r.v. 2001
- Stehnak
- Test driver
Co jeste trebas neco s volnobeznym ventylem
Jak jsem psal, jednou jsem dbrnul na plyn a chytlo to i v momentu kdy bylo jasne ze to normalne nechyta...

Jak jsem psal, jednou jsem dbrnul na plyn a chytlo to i v momentu kdy bylo jasne ze to normalne nechyta...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- daneczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ono zase šlapat při startování na plyn, byť jemně není to pravé ořechové, ne?
- krtecek1910
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz si proctes manual k fofu, tk to nekde dokonce uvadej ze pokud nemuzes nastartovat mas stalcit plyn do urcite polohy....
- Kroco02
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
S plynem to chyta krasne, bez nej uz je to horsi..jeste chci zkusit, pred vypnutim motoru mirne seslapnout plyn, asi tak, jak to delaji v zavodacich, ale vzdycky na to zapomenu 

-
- Junior
to dělá i nový FF.krtecek1910 píše:NAzdarek,
ja mam podobny problem,a le trochu jiny. Cas od casu se mi stane, ze kdyz nekam jedu (jedno jak daleko) a motor se mi zahreje, pak ho nekde chcipnu a behem cvhilky chci nstartovat, tak mi obcas chyta bud dele, nebo na po druhe... Ale cim to je vazne nevimale nestane se to za studena, pouze kdyz motor zahreju, zastavim, vypnu motor a trebas za 5 minut chci zase odjet....
Připadá mi jako by se čidlo nedokázalo rozhodnout co se sytičem. Na 2, nebo 3tí startování to chytne.
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Stara pravda byla:
nechyta studene = chuda smes
nechyta teple = bohata smes
nechyta studene = chuda smes
nechyta teple = bohata smes