notebook do 13-15 000 Kč
- mario
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: notebook do 13-15 000 Kč
Quickie:asi 70 procent lidi kolem me ma nelegalni windows,nejak to neresim
- Quickie
- Moderátor
mario: u nas je to podobne. Ale notebook ide mojej drahej 1/4 a ako som písal ona chce mat aspon ten win legalny. A ja budem tiež spokojnejší, ked mi nebude vyvolávat že ma nejaky problém a že jej tam vyhadzuje taku a hentakú bublinu. Neni bohviečo riešiť takéto veci po telefone.. 

- mario
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Jinak s tím OEM je to nějak takhle:
od 1.1.2009 se mění licencování operačního systému Windows a to v kategorii OEM
OEM licence je určena pro „Sestavovatele systémů“ a po instalaci se stává součástí počítače, přičemž nemůže být převeden na jiný počítač. V případě nákupu musíte splňovat podmínky programu Microsoft OEM System Builder, která je vytištěna na obalu produktu. Tyto podmínky přijímáte otevřením balení. Produkt dále můžete zakoupit společně s novým počítačem nebo s následujícími komponentami, které tvoří funkční počítač (základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk a skříň počítače včetně zdroje napájení). OEM produkt a počítač nebo komponenty musí být uvedeny na společném nákupním dokladu. OEM produkt není určen k samostatnému prodeji pro účely legalizace. Pro legalizaci systému Windows jsou určeny produkty Get Genuine Kit (GGK) a Get Genuine Windows Agreement (GGWA).
od 1.1.2009 se mění licencování operačního systému Windows a to v kategorii OEM
OEM licence je určena pro „Sestavovatele systémů“ a po instalaci se stává součástí počítače, přičemž nemůže být převeden na jiný počítač. V případě nákupu musíte splňovat podmínky programu Microsoft OEM System Builder, která je vytištěna na obalu produktu. Tyto podmínky přijímáte otevřením balení. Produkt dále můžete zakoupit společně s novým počítačem nebo s následujícími komponentami, které tvoří funkční počítač (základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk a skříň počítače včetně zdroje napájení). OEM produkt a počítač nebo komponenty musí být uvedeny na společném nákupním dokladu. OEM produkt není určen k samostatnému prodeji pro účely legalizace. Pro legalizaci systému Windows jsou určeny produkty Get Genuine Kit (GGK) a Get Genuine Windows Agreement (GGWA).
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, jsem u našich a nečekaně akutně vybírám NTB. Abych se dostal do 15tis. jsem našel tento: Acer V této cenové relaci je jediný, který má v popisu napsáno, že je možný down na WinXP (i navzdory pokroku chci pro ně XP) Co Vy na to???Mira píše:Tak co mám potom koupit rodičům, kteří jsou zatím schopni spustit jen web a skype a napsat e-mailteď mají půjčený ntb s XP. sám visty nemám a neznám je
![]()
Využití: domácí stroj, internet, e-mail, Skype, ...
- spigot
- Test driver
Mira: Uz som to tu pisal (a nielen ja), ze do Acera by som nesiel (dovody tu boli rozpisane, napr. servis). Pisal som tu tiez odkaz napr. na toto HP. Skus, ci ho tam u vas nenajdes. Ma MS Windows Vista Business a moznost downgrade na XP.
Ahmed: presne toto (teda aspon priblizne
) som tu tiez pisal. Nezdalo sa mi, ze by OEM licenciu umoznoval MS aplikovat na veci ako mys ako tu bolo spomenute.
Ahmed: presne toto (teda aspon priblizne

- Quickie
- Moderátor
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Schválí mi někdo tento
Fujitsu Siemens Amilo Pa3515 od toho Aceru jsem teda upustil, ale do konce týdne už musím objednat. Smířil jsem se s vistama a doufám, že to zvládnu 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Fujitsu Siemens je dobra volba 

- spigot
- Test driver
Pokial ma vsetko co potrebujes/budes potrebovat tak ano. Co sa tyka MS Vista, tak sa nemas coho bat. Je to trocha ine, ale to zvladnes. 

- Ahmed
- Test driver
Vista je fajn, ve spoustě věcí možná i jednodušší, hlavně pro někoho, kdo pc až tak moc nemusí, ostatním chvíli trvá, než povypínají všechny blbosti, které jenom zdržujou
Já jsem se teď pustil do experimentů se 64bit, páč jsem vyměnil procesor a staré visty to moc nechtěly rozchodit.

- NEEO
- Test driver
Já mám zálusk na tenhle notebook-co vy na to jakpak ho hodnotíte??
http://www.impactware.cz/?Mode=Sti&StiId=81480
http://www.impactware.cz/?Mode=Sti&StiId=81480
- spigot
- Test driver
Lenovo je zarukou kvality. Z mojho pohladu:
1. "stary/slaby procesor"
2. "slaba grafika"
Ostatne je ok. Samozrejme zalezi na co ten notebook potrebujes. Ak mas iny PC a tento chces ako kancelarsky (prenosny), tak grafika a procesor by sa dali ozeliet.
2. "slaba grafika"
Ostatne je ok. Samozrejme zalezi na co ten notebook potrebujes. Ak mas iny PC a tento chces ako kancelarsky (prenosny), tak grafika a procesor by sa dali ozeliet.
- NEEO
- Test driver
No není to na žádné mega hry a skopičinky-spíš na net a kancl,fotky atd...spigot píše:Lenovo je zarukou kvality. Z mojho pohladu:
2. "slaba grafika"
- spigot
- Test driver
Na "kancl PC" je to OK. Len vies ako sa hovori: nikdy nehovor nikdy".