Zaseklý plyn
- bluefoc
- Nováček
Zaseklý plyn
Nazdar chlapy,
mam takový dotaz. Kámošovi se včera zasekl u jeho Fíka 1.6 Combi za jízdy plyn.Stalo se vám to taky někdy? Slyšel jsem, že se to prý u Fíků stává, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy.Díky za odpověď.
mam takový dotaz. Kámošovi se včera zasekl u jeho Fíka 1.6 Combi za jízdy plyn.Stalo se vám to taky někdy? Slyšel jsem, že se to prý u Fíků stává, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy.Díky za odpověď.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak s tím jsem se ještě naštěstí nesetkal
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Jezek
- Nováček
Tohle se mi stalo asi dvakrát.
Poprvé na křižovatce vyskočily volnoběžné otáčky asi na 2000. Po vypnutí motoru a nastartování to zmizelo.
Podruhé se mi to stalo ráno cestou do práce na namrzlé silnici. pustil jsem trochu víc rádio na budík jsem nekoukal a při podřazování před zatáčkou to jelo pořád nějak rychle.Do zatáčky jsem jel bokem, ale naštěstí proti nic nejelo.V práci jsem pak ždímal propocenou košili
Poprvé na křižovatce vyskočily volnoběžné otáčky asi na 2000. Po vypnutí motoru a nastartování to zmizelo.
Podruhé se mi to stalo ráno cestou do práce na namrzlé silnici. pustil jsem trochu víc rádio na budík jsem nekoukal a při podřazování před zatáčkou to jelo pořád nějak rychle.Do zatáčky jsem jel bokem, ale naštěstí proti nic nejelo.V práci jsem pak ždímal propocenou košili

- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No nas firemni FoFo to dela taky, v servisu to neresi, pry je to vlastnost, ne chyba. Proste po pusteni plynu nepadaji otacky. Kdyz se toto stane, pomaha vymackonout spojku na podlahu, vyradit na neutral, znovu zaradit treba ctyrku a otacky spadnou. Spojku muzete mit porad na podlaze. Proc to tak je, je mi zahadou. Muj soukromy Focus tohle nedela. Nerekl bych, ze se zasekava plyn, spis je chyba nekde v ridici jednotce. Jo a je to 1,8 benzin, jeden z prvnich Focusu.
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je asi celkem normalni, chova se mi to tak taky, ted v zime jako by to bylo vyraznejsi...Dany píše:Krom zrána přimrzlého pedálu se mi nikdy nic nezaseklo, akorát dnes jsem si čirou náhodou povšim, že když jsem na neutrál dojížděl ke křižovatce, tak se mě zvedly otáčky cca tak o 200 a během dvou sekund to spadlo. Jinak nic
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- corsar
- Nováček
je to problém 1.8 čiek, mal som rovnaký problém asi pol roka, v servise mi nahrali nový software riadiacej jednotky pokoj bol asi týždeň, nastavili mi snímač polohy škrtiacej klapky pokoj na mesiac, nakoniec /vďaka fórum !! / som skontroloval hadice a hadičky okolo ventilu volnobehu a už pol roka je pokoj, pomohlo asi to že som jednu z tých hadíc narovnal lebo bola ohnutá skoro do praveho uhla... inak to može sposobovať aj zanesený alebo nefunkčný ventil volnobehu....
Focus 1.5 ecoboost, 150HP, 05/2017, iridium black, kombi
bol - Focus 1.8 16V, benzin, 12/98, pacific green, hatchback
bol - Focus 1.8 16V, benzin, 12/98, pacific green, hatchback
-
Re: Zaseklý plyn
Zasekává se mi pedál plynu na Focusu kombi 1.6 mechanicky. Studený motor - start - nejde sešlápnout a i když se to podaří "utrhnout", dochází při sešlápnutí občas k zadrhnutí Jen na počátku dráhy. Namáznutí vstupu lanovodu pod pedálem moc nepomohlo. Co s tím, abych nemusel lanovod úplně rozebrat? Zatím ani nevím jak.bluefoc píše:Nazdar chlapy,
- Jemar
- Zkušený
Chce to vyčistit škrtící klapku - více tady
- mirin
- Zkušený
Přesně to je vono.Plyn se mi totiž zasekl jednou a zrovna v neméně vhodnou dobu.Zůstal skoro u podlahy.Stačilo klapku promáznout a je klid.Od té doby nechávám klapku 2x do roka promazat.Jemar píše:Chce to vyčistit škrtící klapku - více tady