Xenonove predni svetla

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Xenonove predni svetla

Příspěvek od Quickie » 17.12.2008 07:06

kucíííí, bachááá... zewl se zlobí, zvláště na xenony ve fobiich.. :mrgreen:
hm.. pravdupovediac mne to tiez trochen vadí ked ide oproti nejaky xenon, hlavne ked je mokrá cesta

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 17.12.2008 07:13

věř mi, že nejen on :idea: :wink:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 17.12.2008 07:23

Quickie: ono poznas xenony a xenony. Kdyz proti tobe jede borec s origo xenonama, nebo ten, ktery je ma spravne serizene, tak te neoslnuje, pouze poznas na barve svetla, ze to je xenon. Ale pak jedes a proti sobe vidis pouze dve bila slunka, to je pak panecku paradicka :| Kdybych vyjel na silnice 1x za tyden, tak me to tolik stvat asi nebude, ale za volantem sedim denne a zejmena za tmy, tak me to dokaze rozhodit :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 17.12.2008 07:27

zewl píše: Kdybych vyjel na silnice 1x za tyden, tak me to tolik stvat asi nebude,
ok.. tak uz ma to tolik teda neštve :oops: :mrgreen:

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 17.12.2008 07:47

tak sorry chlapi.. bolo to na JOJ-ke :oops: teraz to opakuju v telke tak som to nasiel aj na nete
tu je link http://televizia.joj.sk/tv-archiv.html dajte si datum 16.12. :arrow: NOVINY :arrow: cas videa 15:50

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 17.12.2008 10:54

zewl píše:Quickie: ono poznas xenony a xenony. Kdyz proti tobe jede borec s origo xenonama, nebo ten, ktery je ma spravne serizene, tak te neoslnuje, pouze poznas na barve svetla, ze to je xenon. Ale pak jedes a proti sobe vidis pouze dve bila slunka, to je pak panecku paradicka :| Kdybych vyjel na silnice 1x za tyden, tak me to tolik stvat asi nebude, ale za volantem sedim denne a zejmena za tmy, tak me to dokaze rozhodit :wink:
Něco takového? Asi paraboly a moooc kelvinů !!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QOWF2NmG ... re=related[/youtube]
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 17.12.2008 11:02

te´d jsem koukal na tu reportáž a opravdu...výrobce do velkého techničáku nezapisuje xenony a pak, jak ten policajt může vědět, že to tam nemám, když vozím jenom OTP !!! pokuta do 2000 sk .... 1750 Kč :) a jak jsem psal, pokud mu neotevřu kapotu, tak nic nemůže!!! Jo a když mi praskne žárovka, tak jezdm do servisu*...bo jsem trouba a navíc, u fofo je to dost těžké, když to neděláš často. je to celé spekulativní....a když už, tak narazit na hodného policajta...
*takže ani nevím, jak se otevírá kapota

UPD: ještě mě napadlo. když jsem ještě před fofem lítal na jawasaki 350, tak jsem psal do JAWY, jestli si tammůžu dát dozadu pořádnou pneu. Za 3 dny mi přišel dopis od pana Oldřicha Němce z technického oddělení, že ano. prostě mám originál JAWA papír s povolením...mohl jsem s tím zajít na PČR, ať mi to dopíšou do TP, ale vozil jsem u sebe jen papír.
:arrow: z toho plyne... zajdu si né do Forda jako výrobce auta, ale na konstrukci světel do Visteon-Autopal, napíšou mi potvrzení a hotovo. budu mít papír od výrobce SVĚTEL, že pokud do světel 01-04 použiji výbojku H7R s max. teplotou světla 6000k, tak můžu. nechám tam dát razítko, podpis, nějaké jmého a pochybuji, že policista na cestě někde na SK bude telefonovat do Autopalu, jestli je to pravda!!! A to, že to nemám v TP...nevozím ho s sebou a když, tak jsem to nestihnul. A pak...vydělat výbojku a dát halogenku je otázkou 5 minut!!!...jen mít hodného policajta :wink: protože pokud závadu odstraním na cestě, nemůžou ani prd!!! maximálně to odpojím a dosatnu 500 za nesvítící světla :twisted: nic není tak černé, jak to vypadá. chce to mít jen prořízlou hubu, ale nebýt drzý a arogantní.
Naposledy upravil(a) ihrdlick dne 17.12.2008 11:18, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 17.12.2008 11:12

to ze nevies vymenit ziarovku este neznamena ze nedostanes pokutu. Tvoje auto nesplna technicke podmienky osvetlenia vozidla. ak vies tuto zavadu odstranit na mieste, tak pokutu nedostanes, ak nevies - pokuta ta neminie. k otvaraniu kapoty - pokial viem, v autoskole je tusim stale technicka cast, takze tiez slaba vyhovorka. A ako si dolievas vodi do ostrekovacou? Tiez chodis do servisu? A to ze ti nemoze povedat ze otvorte kufor tiez neplati. Staci ak ma dovodne podozrenie, ze nieco nie je v poriadku (budem si mysliet ze pravazas drogy alebo nieco) a moze ti prehladat cele auto. Takze pani, trosku krotte svoje rady, pretoze nie vsetky su pouzitelne.
A xenony sa daju zistit rychlejsie ako si myslis. Prve ze musis mat ostrek, druhe, nesmies mat nastavovanie vysky svetiel manualne. Takze staci ked sa pozriem do auta a zbadam tam kolecko na nastavovanie a uz mam dovodne podozrenie a ideeeeeeeeeeeeeeees :)

A este doplnim, vymenu ziaroviek a aj otvaranie mas v kazdom navode na obsluhu auta (okrem Audi A2-tam kufor otvara servis) a to ze navod nemas, alebo ho nevies neospravedlnuje :wink:
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 17.12.2008 11:22

jamaka píše:Tvoje auto nesplna technicke podmienky osvetlenia vozidla. ak vies tuto zavadu odstranit na mieste, tak pokutu nedostanes, ak nevies - pokuta ta neminie. k otvaraniu kapoty - pokial viem, v autoskole je tusim stale technicka cast, takze tiez slaba vyhovorka.
Psal jsem to výše, odpojím, dám halogenky...k tomu otevírání. já jsem dělal autoškolu na Felicii, která měla takovou páku na otevření kapoty a ať se dívám sebevíc, v mojem FoFu taková páka není :cry: A nemůže přece znát 1000 aut a otevírání kapoty...ale máš pravdu. Když tě chytí, jde se domluvit. Třeba ještě kdysi moc dávno mě zastavili na Simsonu a cjtěli mi dát 500,- za sjeté pneumatiky. No a z kámoše, co byl spolujezdec jen tak z ničeho nic a dokonce i nechtěně vypadlo " ty vole, fotr tě zabije" :!: No a policista mi řekl, že nechce být spolupachatelem vraždy a ať mi otec místo pokuty koupí nové pneu...

Jo a co potom žárovky ala pseudo xenon 100W? jsou to halogenky jsou? oslňují? řekl bych že ano...
Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 17.12.2008 11:34

ale aj za tie halogenky ti moze dat pokutu, pretoze na kazdej krabicke takejto halogeny je napisane ze sa nesmie pouzit do premavky. A to ze to vymenis - pozor toto nie je ze ti nesvieti ziarovka. Ty si mal na aute namontovane neschvalene zariadenie, takze si nemal auto sposobile na cestnu premavku. Ja sa nezastavam policajtov (este to by mi chybalo), ale tieto debilne xenony v roznych vrakoch ma privadzaju do zurivosti.
A to ze nevies otvorit kapotu ta neospravdlnuje, ako som pisal mas navod alebo predajca pri predaji ti to mal ukazat. Ako sa hovori - Neznalost zakona neospravedlnuje.

To k Simsonu, to vies, to mozno boli pokuty tak za 100-ku, a videl dvoch chlapcov, co by ledva vidolovali 20-ku :) No a k pokutam, po platnosti noveho cestneho zakona to uz nebude do 2000,- ale moze to byt aj o dost viac.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 17.12.2008 11:48

jamaka píše:ale tieto debilne xenony v roznych vrakoch ma privadzaju do zurivosti
A ve Ford Focus? Když mám vývojky H7R a vím, jak se používá kolečko sklopení světel?
Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 17.12.2008 12:14

ihrdlick píše: vím, jak se používá kolečko sklopení světel
To je chválihodný, jelikož asi tak 3/4 lidí netuší, že tam to kolečko vůbec je. Jezdit v noci je očistec.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 17.12.2008 12:27

Quickie píše:ok.. tak uz ma to tolik teda neštve :oops: :mrgreen:
to nebylo mysleny proti tobe, proste jenom konstatovani faktu :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 17.12.2008 12:40

No jak to tady čtu, tak asi ty svoje HIDky brzo vydělám, na co je kolečko moc dobře vím a přes den ho mám na 4 v noci ho mám někde kolem 1,5 (nezatížený auto), ale jeto fakt na prd, člověk si to tam dá aby líp viděl, a pak vylezou s tímhle, tak to můžu zase sundat a jezdit po tmě :?

Jinak nevíte někdo jak poznám že se čočka ve světlech hodí na xenony? (aby bylo světlo pěkně ohraničený?)
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 17.12.2008 21:08

Mít HID a fofo,tak koupim AE.V téhle kombinaci to už tak hrozný neni...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“