Kontrolka teploty motora
-
Kontrolka teploty motora
Zdravim, vie mi niekto poradit?
Na FF2 mi zvlastne ukazuje kontrolka teploty motora. Najskor bola cca 30 km na 65st., po zastaveni a vypnuti motora mierne zakolisala k 70st. a potom zase klesla na 65st. po cca 100km a zastaveni a nevypnuti motora a naslednom rozbehu sa zdvihla na cca 85st.
Inak nesvieti ziadna kontrolka. Chladiaca kvapalina je tepla. Vsetko zda sa funguje ok. Kurenie kuri aj ked subjektivne sa zda byt menej horuce ako bezne.
Stale dufam ze to bude termostat...
Diky moc za radu
Na FF2 mi zvlastne ukazuje kontrolka teploty motora. Najskor bola cca 30 km na 65st., po zastaveni a vypnuti motora mierne zakolisala k 70st. a potom zase klesla na 65st. po cca 100km a zastaveni a nevypnuti motora a naslednom rozbehu sa zdvihla na cca 85st.
Inak nesvieti ziadna kontrolka. Chladiaca kvapalina je tepla. Vsetko zda sa funguje ok. Kurenie kuri aj ked subjektivne sa zda byt menej horuce ako bezne.
Stale dufam ze to bude termostat...
Diky moc za radu
FF 2006, 1,6 TiVCT, 115k
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka teploty motora
Spise mluvis o ukazateli teploty motoru (ne kontrolka). Taky si nastav podpis, at vime, co mas za motor.
- panther7
- Test driver
může to být termostat , ale jak píše zewl napiš více o fofíkovi

-
- Nováček
caute mam zvlastny problem na fofo 2 nove auto 1.6 74kw kontrolka teploty vody ide sialene rychlo hore a to ze po cca 500m mam ju na 90 a tam sa drzi stale aj 500km realne sa tak rychlo auto nemoze zohriat boli sme v servise a ze je to OK robilo to aj na predvadzacke ktoru sme si len tak previezli ked uz sme tam boli, druhy problem su otacky za studena cca 1200 co sa mi zda ok , ale ked sa auto zohreje sem tam je 800+- ale niekedy ostane visiet na 1000 aj pri plne ozzhriatom motore v servise samozrejme nic nenasli ecu nedava ziadnu chybu 

- zeladam
- Nováček
Toto mohu také potvrdit, teplota motoru mi stoupá stejně rychle jako tobě, a celou dobu jízdy se teplota drží těsně pod 90 st. bez ohledu na venkovní teplotu a styl jízdy, ručička teploměru se vůbec nepohne.
Ford Focus II 1.6/16V 74kW, 12/2008, Trend, 5dv.hatchback, Červená colorado

-
- Test driver
Karco: ty nemáš problém, ty máš nějakou úchylku
Vůbec nechápu co řešíš, všechno je tak jak má být! Teplota i otáčky. V zimě se ti to bude asi trošku dél zehřívat, ale teď v létě je to v pořádku. Otáčky mám taky zpočátku vyšší a když nastartuju ohřátý motor jsou nižší.
Nečum tolik na budíky, ale radši na cestu

Vůbec nechápu co řešíš, všechno je tak jak má být! Teplota i otáčky. V zimě se ti to bude asi trošku dél zehřívat, ale teď v létě je to v pořádku. Otáčky mám taky zpočátku vyšší a když nastartuju ohřátý motor jsou nižší.

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- killerhammer
- Test driver
1.6tka fofo2 sa nadherne zohrieva, par metrov po starte. to sa mi naramne pacilo, ze uz po par minutach aj v zime, mozes ist na plny kotol 

-
- Nováček
skus radsej lepsie citat , to ze rucicka leti po 500m na 90 asi nieje OK tebe by sa pacilo kebyze natankujes plnu a za 200 ti ukaze ze prazdna lebo budik ukazuje nepresne ??? a k tym otackam je mi jasne ako funguje sytic ale ked citas pozorne tak problem je ze aj pri zahriatom motore mam stale 1000ot na volnobeh ked auto stoji co je moc asi uznas no takze takto s mojimi uchylkamiMK2 píše:Karco: ty nemáš problém, ty máš nějakou úchylku![]()
Vůbec nechápu co řešíš, všechno je tak jak má být! Teplota i otáčky. V zimě se ti to bude asi trošku dél zehřívat, ale teď v létě je to v pořádku. Otáčky mám taky zpočátku vyšší a když nastartuju ohřátý motor jsou nižší.![]()

-
- Test driver
Nevím co chceš slyšet
Tři lidi ti tu napsali že s tou teplotou motoru je to v pořádku a mnoho dalších ti to může potvrdit taky, dokonce jak si sám říkal podobně se chovala řučička i při "predvadzacke" a v servisu ti řekli že je to v pořádku, ale tobě se to pořád nezdá a říkáš že to asi neni OK.

Tři lidi ti tu napsali že s tou teplotou motoru je to v pořádku a mnoho dalších ti to může potvrdit taky, dokonce jak si sám říkal podobně se chovala řučička i při "predvadzacke" a v servisu ti řekli že je to v pořádku, ale tobě se to pořád nezdá a říkáš že to asi neni OK.
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- killerhammer
- Test driver
ak nexces aby sa ti motor tak rychlo zahrieval, kup si dizel 

-
- Nováček
to ze to napisali tuna 3 ludia este nic neznamena v servise boli z toho mimo a nevedeli to okomentovat... podla teba je OK ze rucicka ukazuje nespravne hodnoty ??? podla mna nie
riesi sa to v servise a podla poseldnych info pise sa do fabriky pre vyjadrenie
riesi sa to v servise a podla poseldnych info pise sa do fabriky pre vyjadrenie

- doveda
- Nováček
Na mém C-maxu ( nové 9/2009) mám úplně stejný problém. I teď v zimě -15 stupnů, teplota vyletí na 85 stupnů po minutě jízdy. Normální jev to prostě není, mám služební Octavii II (benzín 2.0 FSI) a motor se zahřeje v těchto zimních dnech po cca 5 km. Navíc mám na první křižovatce v C-maxu ještě sitič 1200 ot. a motor ukazuje 85 stupnů. Takže zahřátej rozhodně není a ukazuje to prostě nesmyslně. Ve Fordu si s tím neví rady, to že je to O.K. akorát svědčí o jejich amaterismu. Měl jsem 450.000 utratit za jakoukoliv jinou značku, protože FORD je prostě krám. Až doplatím úvěr tak jde rovnou do bazaru, protože s ním máme problémy os začátku (křivá podlaha u řidiče i spolujezdce,po nastartování divné zvuky z motoru atd.)
FORD C Max, 1,6 benzin, 74 kW
-
- Test driver
Potom nam napis,aky lepsi kram si si kupil 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zirafak píše:Potom nam napis,aky lepsi kram si si kupil
ja myslim ze ten kram ani ty 3 roky co ma uver nevydrzi . co myslis bratre ?
protoze ta podlaha je krivá aby odtejkala voda co tam tece spatne nalepeným oknem .

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- doveda
- Nováček
Vidím to pane na modrýho focála ale jedině s rychlyma pruhama.
FORD C Max, 1,6 benzin, 74 kW