problem s topenim
- ventil
- Nováček
problem s topenim
hladal som po celom fore ale neako sa mi nepodarilo najst odpoved na moj problem s topenim vo FOFO.po nastartovani mam tak za 1-2 km t.j. cca 3-5 min kludnej jazdy rucicku teploty presne v polovicke budika ale teply vzduch nikde.normalne som nestastny z toho kedze cestujem denne cca 75 km do prace a teploty rano su okolo 5 stupnov. mate niekto napad pripadne aj neake foto na opravu tohto problemu? mohol by to byt ten termostat alebo nebodaj nieco horsie???
FOFO KOMBI 1.8 Tddi clima 2002
FOFO KOMBI 1.8 Tddi clima 2002
Naposledy upravil(a) ventil dne 07.11.2008 17:47, celkem upraveno 1 x.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: problem s topenim
A teplota motoru se nezvysuje? Taky to muzes mit jen zavzdusnene...
- ventil
- Nováček
prave ze nie. stale je kua na polovicke. nemam sajnu kde je problem 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zkus to odvzdusnit, pokud se to neprehriva, tak tam muzes mit vzduch a ne teplou vodu a nemas se vevnitr od ceho ohrat 

- Stehnak
- Test driver
Termostat to asi nebude. Napr u FFI je okruh pro vymenik tepla pro topeni na termostatu uplne nezavislej... Jako prvni bych sel po jednoduzsich vecech... Napr kontrola esli se Ti hybe klapka co reguluje teplej/studenej vzduch do kabiny.
EDIT: klapkou samo nemyslim klapku regulace vzduchu venek / vnitrek
EDIT: klapkou samo nemyslim klapku regulace vzduchu venek / vnitrek

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- ventil
- Nováček
tak najprv ako sa FOFO odvzdusnuje??? a inac prave som myslel na tu klapku. ked ju tocim zivsie na lavo t.j. na modru plochu - chladnejsiu tak to pekne pocut ako keby som bol na doraze ale ked to tocim doprava - cervenu teda teplu tak nepocujem taky isty zvuk vobec . neviem ci to moze byt ta klapka ???? a ak ako sa to rozobera tak aby to nebolo uplne v p... ????
CHLAPI DIK ZA ODPOVEDE - KUA ZIMA JE ZIMA
CHLAPI DIK ZA ODPOVEDE - KUA ZIMA JE ZIMA
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ventil
- Nováček
nakolko menit kvapalinu neidem tak staci len otvorit nadobku s chl. kvap. zapnut topenie na plno a nastartovat a kontrolovat??? pochopil som to dobre ????
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
musis ji vypustit, vypusti si ji do nejake nadoby, ze ktere ji pak budes zpatky dolevatzewl v jinem vlakne píše:pustit topeni naplno, otevrit vicko nadobky chladici kapaliny, lehnout pod auto a vypustit kapalinu vypoustecim kohoutem, zavrit vypousteci kohout, nalit kapalinu do nadobky na chladici kapalinu po rysku MAX, nechat vicko otevrene, nastartovat a nechat na volnobeh zahrat cca. 10-15 minut. Obcas "proturovat" na cca. 2500 otacek. Celou dobu sledovat, jak se meni stav chladici kapaliny, pripadne ji dolevat... Pak nechat motor vychladnout, kontrola, zda je kapalina po MAX (pripadne dolit), zavrit vicko nadobky na chladici kapalinu.

- ventil
- Nováček
a co sa tyka tej kontroly ci funguje prepinanie teply studeny vzduch tak ako sa to rozobera . je tu niekde neaky navod alebo foto????
- ventil
- Nováček
tak rozobral som mechanicke ovladanie teploty v interiere a klapka funguje. teraz mam spustenu vodu z chladiaceho systemu. zajtra pojdem lait vodu spat do systemu tak som zvedavy ze co a ako.
apropo neviem najst vymennik tepla??? nevie mi niekto poradit kde ho hladat popripade neake foto alebo info ako to vlastne vyzera a akos a tam clovek dostane???
vdaka hosi

apropo neviem najst vymennik tepla??? nevie mi niekto poradit kde ho hladat popripade neake foto alebo info ako to vlastne vyzera a akos a tam clovek dostane???
vdaka hosi

-
- Test driver
síce už som ti odpisoval na SZ,ale preštuduj najprv toto
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... l&start=90

http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... l&start=90
-
- Test driver
a tu som to vyznačoval..pozri zelenu areu,pod tymi trubkami je ten tvoj vymennik
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=120

http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=120