Porucha činnosti vačkových hřídelí:

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
milan1809
Nováček
Nováček

Porucha činnosti vačkových hřídelí:

Příspěvek od milan1809 » 24.10.2008 21:42

Zdravím! Před 14 dny jsem konečně koupil pro svou rodinu " svého vysněného miláčka " FF II combi,rok výr.2005 1,6 Ti-VCT (Ghia),se servisní knížkou-pravidelně servisovaného,po 1.majiteli.Auto má najeto přes 102 000 km,poslední servisní prohlídka byla prováděna v intervalu po ujetí cca 80 000km a další servisní prohlída (po ujetí 100 000 km) nebyla provedena a proto ihned po koupi jsem si nechal udělat " trochu opožděnou 100 000 km servisní prohlídku." V jejím rámci jsem si nechal provést také diagnostiku motoru.A při ní mi zjistili (i dle trvale oranžově svítící kontrolky na palubním PC) tzv. " jinou poruchu motoru - tj. pomalou odezvu naklápění vačkových hřídelí ". :( Nabízí se mi tedy k této poruše motoru hned několik dotazů:

1.) Už měl někdo z Vás " forďáků nějaké dočinění potkat " se s touto poruchou? (Nikde na fóru jsem, prozatím, nenašel k výše uvedené poruše nějaký odkaz či přímou zkušenost nějakého majitele zn. FF I, či FF II.)

2.) Kolik km mohu ještě bezpečně najet s touto poruchou, anichž bych tím nějak vážněji narušil či jinak trvale poškodil činnost motoru?

3.) V důsledku poruchy jaké komponenty motoru vzniká tato porucha motoru a přibližně na kolik mne vyjde oprava?

Prosím moc o radu, díky Vám všem kdo odepíšete! Milan-Kopřivnice

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: Porucha činnosti vačkových hřídelí:

Příspěvek od Ahmed » 26.10.2008 11:42

To ti má říct ten, kdo ti udělal tu diagnostiku :wink: Pokud to nebylo ve Fordu, tak si tam zavolej nebo zajdi a zeptej se :wink: Já jsem o tom ještě neslyšel.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

milan1809
Nováček
Nováček

Příspěvek od milan1809 » 26.10.2008 16:16

Ahmed píše:To ti má říct ten, kdo ti udělal tu diagnostiku :wink: Pokud to nebylo ve Fordu, tak si tam zavolej nebo zajdi a zeptej se :wink: Já jsem o tom ještě neslyšel.
To víš,že jsem se zeptal tam,kde mi prováděli jak tu diagnostiku,tak i tu servisní prohlídku (autorizovaný dealer a servis F67-Nový Jičín). Ale jsou tam tak neschopní a takoví zmatenci,že mi i (dle příslušného kódu chyby,kterou jim ta diagnostika vygenerovala) nebyli schopni v PC nalézt patřičný nový díl špatné součástky motoru,který je třeba vyměnit a dokonce nebyli schopni rozpoznat,zda se jedná o samostatnou součástku a nebo zda to je součástí celé hlavy motoru. 8O Proto jsem se nakonec rozhodl (dle výborných referencí získaných na našem fóru),že výše uváděnou poruchu a celou záležitost její opravy svěřím servisu pana Dudíka z Kravař.Už jsem jej telefonicky kontaktoval a jsme spolu domluveni teď na středu po neděli,tak uvidím,jak u něj dopadnu ! :roll: Dám poté vědět ! :)

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 26.10.2008 20:34

Tak snad to bude jenom nějaké čidlo. Doufám, že uspěješ, ale i kdyby ne, tak ti p. Dudík aspoň nerozerve peněženku tak jako Ford :wink:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

milan1809
Nováček
Nováček

Příspěvek od milan1809 » 30.10.2008 11:09

Ahmed píše:Tak snad to bude jenom nějaké čidlo. Doufám, že uspěješ, ale i kdyby ne, tak ti p. Dudík aspoň nerozerve peněženku tak jako Ford :wink:
Zdravím Tě, Ahmede! Včera jsem konečně navštívil (v Opavě-Kylešovicích) p.Dudíka a měl jsi úplnou pravdu. Pan Dudík,nejenom že mi tzv. " neudělá v žádném případě vítr v mé šrajtofli ",(protože 1 hod. práce u něj vyjde na pouhopouhých 200,-Kč !!!),ale také mi absolutně přesně diagnostikoval mou závadu motoru,kterou mi později,(až sežene patřičné,nově objednané díly) na počkání za 1 jediný den odstraní. :) A dle své včerejší (byť jen krátkodobé) zkušenosti veškerého jednání s p.Dudíkem musím opravdu uznat, že " tento chlapík je opravdovým mistrem svého oboru ! " :D Nejen,co se týká jeho technických znalostí a praktických dovedností,ale globálně vzato vůbec, i co se týká jeho přístupu k lidem -jakožto ke svým potencionálním zákazníkům.Je to fakt paráda,radost a čest s ním jednat !!! A na základě již výše zmíněného jsem se už definitivně rozhodl,že s veškerými budoucími,(případnými) závadami,(pevně doufám ale,že po jeho zásazích hned tak brzy další závady nebudou :) ) budu jezdit jen a jen už pouze k němu !!! :D

Ahmede, a jen tak pro pořádek a úplný závěr: Diagnostika poruhy mého motoru zní: " chybná funkce naklápění výfukové vačky ", v jejímž důsledku " můj miláček " nemá pořádný výkon a zátah motoru (jen pro připomenutí: 1,6 Ti-VCT 85 KW -115k) a následně také projevující se vyšší spotřebou pohonných hmot. Jinak celkově vyčíslené náklady na opravu (prozatím ještě neznám),ale p.Dudík mi slíbil,že po objednání a celkově provedené kalkulace opravy mé poruchy mi dnes odpoledne zavolá a výslednou částku mi poté sdělí,takže nechám se překvapit a později dám vědět,co a jak! :lol: Zatím zdar Tobě i všem ostatním " forďákům,kteří navštíví " tento můj odkaz !

Odpovědět

Zpět na „Motor“